The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6715 // Sommaren går mot sitt slut men en liten ljusning finns faktisk!

Här är en ljusning! :)
"Harman Technologies gjorde en investering på flera miljoner pund i sin verksamhet och säger att det nu är ett av de största och "mest aktiva" filmproduktions-, forsknings- och utvecklingsföretagen på planeten.
Företaget, baserat i Storbritannien, säger att det bekräftar sitt engagemang för framtiden för analog fotografering genom att investera i toppmodern anpassad teknologi som tar formen av två nya konverteringsmaskiner, som är de första som produceras sedan före år 2000!"
Det låter väl bra! :)

Vad övrigt så är sommarkvällarna ljuvliga, vi sitter länge på verandan på kvällarna! Vi äter ofta där också! Igår en italienliknande maträtt med svensk Pesto! Med Västerbottenost! :) Och då det finns mycket äpplen i år, det står korgar med äpplen nästan utanför varje tomt, så blev det äppelkaka till efterrätt! :)
Vad mer kan man begära?

/Bengan

Ps. Men visst finns det fotografiska orosmoment, för inget lever för evigt, som man sa i Blade Runner! Varken vi eller våra kameror lever för evigt! Jag har ju en Contax G2! En kamera som är en framtidskamera vad gäller analogt fotografi! Den har automatisk filmaddning, autofokus och en del annat som gör den nästan lika snabb/lätt att fota med som en digitalkamera! Dessutom har den några objektiv som är bland de skarpaste som tillverkats! Men det finns ingen som kan reparera den här kameran om det händer något! Men, då de här objektiven till Contax G2 anses vara så bra så kan dom konverteras för att kunna användas på en M Leica! Nu har M Leica inte sådana finesser som Contax G2, men det här är bättre än ingenting! :)
Läs mera här!

Inlagt 2024-08-15 07:59 | Läst 505 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Min gissning är att den nog kan repareras i Tyskland (liksom i Japan), men det koster naturligtvis skjortan.
Det här är väl det stora felet med dagens produktion - den går många gånger tvärs emot varje vettig resurs och miljösträvan. Den slutliga versionen av "Slit & Släng".
Kör prylen tills den inte funkar längre. Därefter raka vägen till soporna - även om det är en riktigt dyr kapitalvara.
Svar från Benganbus 2024-08-16 08:22
Men vi återvinner ju elektroniken!
På en bakgård i Afrika! :)
/B