Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6722 // Vilken kväll! Å förresten, vilken sommar det har varit!

Vad gäller de fina kvällarna, så går vi en "pinkrunda" varje kväll vare sig vi har hund eller inte! Det har blivit en vana! Det va Roffe som gav oss den vanan! Nåja, vi får väl se en kväll i vinter med sträng kyla! Men än så länge funkar det! Och i går pallade vi äpplen! Flera villaägare har ställt ut hinkar med äpplen där man kan plocka! Det är mycket äpplen i år! Och med tanke på de priser på äpplen som är i butikerna, så känns det här tacknämligt!

För övrigt så tänkar jag på min nästa fotoutställning! Den är om ett år! :) Jag ställer ut med två andra konstnärer! En målar akvareller, och det är inga dåliga grejer, för jag har sett några av dom, den andra konstnären vet jag inte så mycket om! Och det är kul att ha något att se fram mot!

.

Vad gäller närmare planer, så är det Gotland och Grövelsjön! Men vi vet inte riktigt när! Och vad gäller mycket nära planer, så skall jag fotografera ut en rulle film med Leica M4! Ombyte förnöjer liksom!  :)

/Bengan

Ps. Vad gäller bilden på den maskerade hästen, så är den bilden tagen på "Grisrundan" här i Gnesta! Det är en runda vi går då och då! Varför namnet, jo det låg en gård som hade grisar här för ett antal år sedan! :)

Postat 2024-08-21 07:12 | Läst 443 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6721 // Det är viktigt med motion! På flera sätt! Tomgångsblogg alltså! ;)

Motionsrådet fick jag av en leicaagent för ett antal år sedan! Att motionera kameraslutaren alltså! En leicakamera som ligger för mycket i en låda måste tas upp då och då och motioneras! Nu pratar vi analogt alltså! Annars stämmer inte slutartiderna efter ett tag! Speciellt inte de långa tiderna! Nu e det här inte så allvarligt då jag pillar på den här kamera då och då och spänner även slutaren och gör några blindavfyringar! Det här känner nog de flesta igen som har eller har haft en analog kamera! :)

Jag undrar förresten hur många slutaravfyringar som varit utan film på en anlog kamera? Kanske 75 % eller något ditåt? Mycket tomgång kanske någon säger! Nåja, det här ingick i det analoga fotandet, att hålla i kameran och trycka av även om det inte fanns film i kameran! Motionera slutaren och lyssna på slutarljudet! :)

.

Men nu är det allvar, för nyss tog jag ut en rulle påbörjad film ur en Contax II som jag tänker fortsätta med i Leican! Det e bara att köra fram filmen till det antal jag har skrivit på filmremsan och sedan lägga till två exponeringar! Brukar funka bra!

Och nyss såg vi en mycket röd och stor måne när vi va ute på sista pinkrundan! Jag undrar om det är en väderförändring Pg?

God natt!
/Bengan

Postat 2024-08-20 23:26 | Läst 435 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6720 // Det enorma överflödet av bilder! (Susan Sontag) Och Supermånen!

Ni ser månen va!

Susan Sontag reflekterar över det enorma antalet bilder vi konsumerar dagligen och hur det påverkar vår förmåga att se och förstå olika typer av bilder! Det är nog en intressant och viktig reflektion! Men vi som är mitt inne i det här massflödet, vi gör ofta inte samma reflektion, om nu någon inte påpekar det! Och det kan såklart  vara litet känsligt! ;) Det är ofta det som är det svåra, att se sig själv i ett som vi själva tycker, i ett "normalt" sammanhang!
Eller så tycker vi det här ständiga och enorma bildflödet är högst normalt, och absolut inga problem! :)

Vad annat i livet, så va vi ute på en riktigt pinkrunda i går kväll, då Sessan övernattar hos oss, (Matte och Husse är på ett arbetsmöte) Och när vi gick runt i Gnesta så blev vi påminda om att det skulle vara en Supermåne! En slags illusion alltså! Och då Supermånen marknadsförts bra, via sociala media, så skall alla ta en bild på Supermånen såklart!  Även jag! Se bilden här ovan!
Ok jag vet, fel exponering, fel brännvidd och en del annat fel! Och jag var inte så intresserade av ämnet, och det måste man vara, och inte bara slentrianfota om det skall bli något!
Vad gäller avdelning onödigt massfotande alltså! ;) 

/Bengan

Postat 2024-08-20 08:04 | Läst 351 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6719 // Om fotografi, Susan Sontag!

Boken "Om fotografi" är slut sedan länge – men kommer nu i en efterlängtad nyutgåva! Susan Sontag skriver, ”Det hela började med en essä kring några av de problem – estetiska och moraliska – som framkommit av att vi har fotografiska bilder överallt omkring oss, men ju mer jag funderade på vad fotografier är, desto mer komplexa och tankeväckande blev de.  Susan Sontags Om fotografi (1977) är ett av 1900-talets viktigaste bidrag till essäkonsten, en levande klassiker med relevans också för vår digitala bildkultur. I denna nyöversatta utgåva presenteras boken tillsammans med syskonessän, Att betrakta andras lidande (2003). Tillsammans visar de på Sontags intellektuella bredd och utveckling: från en primärt filosofisk hållning, till en etisk och politisk läsning av fotokonstens uppfordrande väsen."

Läs här!

Ha en fortsatt fin dag!

/Bengan

Postat 2024-08-19 07:09 | Läst 465 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6718 // Stockholmsplanket och 21000 steg!

Diabild från planket!

Nåja, alla steg va inte runt Mejtens gränd utan vi gick till och från också! Vi gick till tåget i Gnesta, och gick sedan från Centralen till Mejtens gränd! Litet senare gick vi ned till färjan och åkte över till Hammarby sjöstad, åt en god middag åkte sedan färjan tillbaka och gick sedan till Centralen och tog Regionaltåget tillbaka till Gnesta!
Det blir en dryga mil eller 2100 steg totalt!

Vad gäller att titta på bilderna på planket, så är det svårt, för det går inte att gå en meter förrän man träffar någon att prata med!
Och det är mycket trevligt såklart! Men som sagt, det blir svårt att titta på bilder! Men det va många fina bilder vad jag tyckte mig se! :)

Vad gäller mina egna bilder på planket, så fick jag ta en icke använd plats, men då jag hängde upp mina bilder runt 13-tiden, så lät jag bilderna hänga till 18.00! Och jag skänkte två av bilderna till personer som kom förbi när vi tog ned bilderna! Och det blev en trevlig pratstund även där!
En sån dag! :)

/Bengan

Ps. Ni förstår såklart att jag inte hunnit framkalla diafilm ännu vad gäller bilden! Men det såg ut på årets plank ungefär som på bilden! Och det är fortsättning i morgon söndag på Stockholms-planket, så passa på!

Postat 2024-08-17 22:41 | Läst 522 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa