The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6721 // Det är viktigt med motion! På flera sätt! Tomgångsblogg alltså! ;)

Motionsrådet fick jag av en leicaagent för ett antal år sedan! Att motionera kameraslutaren alltså! En leicakamera som ligger för mycket i en låda måste tas upp då och då och motioneras! Nu pratar vi analogt alltså! Annars stämmer inte slutartiderna efter ett tag! Speciellt inte de långa tiderna! Nu e det här inte så allvarligt då jag pillar på den här kamera då och då och spänner även slutaren och gör några blindavfyringar! Det här känner nog de flesta igen som har eller har haft en analog kamera! :)

Jag undrar förresten hur många slutaravfyringar som varit utan film på en anlog kamera? Kanske 75 % eller något ditåt? Mycket tomgång kanske någon säger! Nåja, det här ingick i det analoga fotandet, att hålla i kameran och trycka av även om det inte fanns film i kameran! Motionera slutaren och lyssna på slutarljudet! :)

.

Men nu är det allvar, för nyss tog jag ut en rulle påbörjad film ur en Contax II som jag tänker fortsätta med i Leican! Det e bara att köra fram filmen till det antal jag har skrivit på filmremsan och sedan lägga till två exponeringar! Brukar funka bra!

Och nyss såg vi en mycket röd och stor måne när vi va ute på sista pinkrundan! Jag undrar om det är en väderförändring Pg?

God natt!
/Bengan

Inlagt 2024-08-20 23:26 | Läst 437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är snarare de kortaste tiderna som påverkas mera av stillaliggande.
Ställ M4:an på 1/1000 sek. och håll upp mot en jämn, helst mulen himmel. Det skall vara så att ljuset nätt och jämt blinkar till när slutaren går förbi - och det skall vara JÄMT ljus över hela öppningen.
När plåtade du sist på 1/2 sek. eller på 1/4 sek.? Kanske vanligare att 1/250 sek. eller 1/500 sek. kommer till användning?
Det två blindavfyringarna man gör vid filmladdning, skall man göra på 1/1000 sek.
Svar från Benganbus 2024-08-21 06:10
Ok, men visst e det intressant att trycka av slutaren i en tom kamera då och då! :)
/B
syntax 2024-08-21 07:20
Så e´re! Vi har våra små ticks... :-)