Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Strandlandskap

Åhus strand för någon dag sedan. Det hade blåst och malt på länge österifrån, så jag förväntade mig högt vattenstånd, men det var extremt lågt, jag förstod inte det riktigt, men det gör ju inget. Just vid vattenkanten hade ingen snö lagt sig, den väntade tills den nådde skogen. 

Startar svartvitt, det passade bäst.  och så här såg det ut i färg.Här syns det låga vattenståndet. Normalt går det till där sanden blir ljus, sanddynen till vänster.Denne likasinnade man hade en teori: Vattnet hade pressats ut genom Öresund, därför stod det så lågt idag. Det lär vettigt i mina öron. 

Inlagt 2017-02-15 12:30 | Läst 958 ggr. | Permalink
Om vattenstånd kan du läsa här. https://sv.wikipedia.org/wiki/Vattenst%C3%A5nd
Gillar speciellt den första och andra bilden, litet dramatiska, bild tre i färg är också fin.
🙂
Svar från Vibybo 2017-02-15 14:56
Tack Hans-Åke, det känns lite skämmigt så här i efterhand att inte förstå det. Jag kopplade inte ihop luften med vattnet. Men nu är jag klokare, åtminstone känns det bra att säga så.
Fint med blänk i vatten och våt sand! Känns nästan lite exotiskt, här är vattnet stenhårt, har just varit ute och åkt/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-02-15 20:06
Tack Björn, det ÄR ganska exotiskt jämfört med Dalarna. Jag bodde några år i Tynset (finns en skylt i Mora), det var skillnad från de här trakterna!
Vilket område! Både för en landskapsfotograf och fågelskådare ...
- hawk
Svar från Vibybo 2017-02-15 20:09
Tack Håkan, ibland tänker jag på hur bortskämd jag är; var nere mot Österlen och köpte kött idag, så sagolikt vackert. Snön låg lite olika, ibland var plogvallarna 1 meter, men snö på fälten? Nej, det hade lagt sig på vägen, men nu var vägarna torra och fina.
Vatten är aldrig fel och bilder i motljus är läckert, så en bild i motljus som reflekteras i vatten måste väl vara rätt.
Svar från Vibybo 2017-02-15 20:10
Tack Stefan, du har avslöjat mitt billiga trick! Det gäller att ta de tillfällen som bjuds.