Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Äntligen ute

Den officiella siffran för senaste snöfallet i staden är 29 cm, ett rekord i trakten. Synd jag missade en promenad i byn när det var som värst (orkade inte efter all skottning) för då hade jag sett snöplogen ligga i diket mitt i snöyran, vilken bild det kunde blivit! Man kan inte få allt. 

I vart fall kunde ja idag ta mig ut med bilen till en skogsdunge vid sjön, halvvägs mot staden. Minus 1 grad, mulet och lätt snålblåst. Vid avfartsvägen in i dungen satte jag lite fart och vräkte genom snön till parkeringen, härligt att gasa på i snö. Någon enstaka människa hade gått där innan, av spåren att döma hade denne haft en lycklig hund med sig. 

Här bär det iväg ut på spången, ut i kärret. Förhoppningarna är höga, humöret uppåt, det är så skönt att komma ut. I fickan ligger en liten påse blandade frön, det är ersättningen till fotomodellerna, om de finns där. Och det gjorde de, hann bara börja tömma påsen när jag hörde en nötväcka glatt meddela kompisarna vad som skedde. Det blev 350 bilder, avtryckarfingret var otränat, men villigt. Det blir några inlägg framöver.Inte alla tål snötrycketVinterbildSjön, missade hägern, de har en fenomenal syn och innan jag tagit mig förbi alla skymmande grenar är de långt borta. Stubbe i snön

Inlagt 2017-02-10 15:44 | Läst 676 ggr. | Permalink
Inte ett fotspår på spången, du var alltså först.
Svar från Vibybo 2017-02-10 19:08
Inte säker, där var svagt markerat att möjligen kunde någon promenerat där när snöfallet var som värst i mörkret, måste ha varit en upplevelse i så fall.
Skapligt med snö! Så där har vi inte haft det sen november när snösmockan slog till här.. Nu kan jag lika gärna vara utan mer snö känns det som.. men det kommer säkert flera bakslag framöver!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-10 23:05
Tack Jan, inte förrän i mitten av April går vi säkra. Nu kommer det att bli omväxlande slask och is här närmaste veckorna, man får ta det som det kommer.