Under Exponering

En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Jobb, kaffi och hemsidan. Mitt liv i tre ord.

 

Mycket bloggande på senaste från min sida. Bare with me.

Jobbade som en liten dåre idag. Styrde upp saker, skrev listor, bockade av saker på andra listor. Gav order om att andra skulle bocka av saker på sina listor. Det kändes bra.

Kom hem, det blåste rätt ordentligt. Hösten låg lite i luften och gräsmattan var befläckad av gula björklöv. Hällde upp en kopp kaffi och bestämde mig för att ta vara på eftermiddagssolen genom att sitta i gräset och filosofera en stund. Ganska snart kom katten Wilma och gjorde mig sällskap, det blev en mycket trevlig eftermiddag!

Sen gick det utför, fastnade i datorträsket igen. Men hemsidan är en god bit på väg, även om jag kanske inte anser att den är helt optimal vare sig till innehåll eller design. Men den finns! Kolla bara www.saranorrehedfoto.se så får ni se.  

Försöker hålla den så stilren som jag kan förmå mig själv att göra. Jag har liksom en förmåga att spreta iväg åt alla möjliga håll när jag skall göra nåt.

Utsikt från ryggläge på gräsmattan

Wilma och jag!

Rosorna blommar fortfarande, konstigt.

Postat 2007-08-26 01:25 | Läst 2421 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Klinik för datorberoende?

 

Finns det en sån? Jag behöver läggas in.

Den här regninga sommaren har fått mig att spendera alldeles för mycket tid i PS, på nätet, på FaceBook och nu startade jag mitt hemsideprojekt som också verkar ta rätt mycket tid i anspråk. Har till och med haft laptoppen med mig i hängmattan.

En vecka nånstans utan el och nätverk hade varit finfint.

Därför har jag nu beslutat att det enda som håller mig ifrån elektronikens förrädiska djup är om jag jobbar. För på jobbet har vi inga sånna moderniteter, på sin höjd en ficklampa. Så idag ska jag jobba.

(Jag har en baktanke med att jobba givetvis, jag vill ha ett tele. Nu.)

Tänk va fina bilder man kunde få på "Jabbis", om man hade ett tele.   

Jag behöver läggas in på prylgalenkliniken också förresten. Fort.

 

Postat 2007-08-25 09:46 | Läst 2402 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Hemsida på G!

 

Japp, nu har jag iallafall både lagt manken till och fått ändan ur vagnen. Är total  hemsiderookie så förvänta er inga mästerverk!

Har iallafall knepat och knåpat med Dreamweaver i nån timme nu, verkar vara ett trevligt, och om man vill, enkelt program! Jag har iallafall lyckats komma en rätt bra bit utan en enda tutorial, har ju givetvis missat en miljon smarta funktioner, men ändå!

Nuvarande röra kan ses på www.saranorrehedfoto.se, och jag behöver ALL feedback jag kan få. Innehåll, upplägg, fonter, färger, give it to me!

Skulle förresten vilja ha en länk eller tips om vart man på ett begripligt sätt kan få förklarat hur man bör optimera bilder med tanke på komprimering, storlek etc för webben, om det finns någon vänlig själ som känner till nån bra liten guide.

Postat 2007-08-24 18:13 | Läst 2397 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mer Peace and Love åt folket!

 

Slås ibland av starka vågor irritaion över "klubben för inbördes beundran", som härjar hej vilt här och där på fotosidan. Fruktansvärt störigt hur en del personers kattbilder och macrosar på fjärilar är intetsägande, färglösa och alldagliga motiv. Medan andras i princip likadana bilder är fantastiska, "så talande" och superestetiskt komponerade. Då blir jag jätteupprörd och spyr galla över människors inkompetens när det gäller kommentarer.

Sen kommer jag ihåg att jag precis som alla andra också är med i en del sånna klubbar, kanske inte här, men på andra ställen i livet. Det kanske tom är okej att man är med i sånna klubbar, för de som är med mår ju bra av det. Men varför måste dom finnas, varför måste det alltid bildas små gäng som är "bättre" än andra.

Typiskt mig att bli jätteupprörd över något som jag sen upptäcker är nåt jag själv sysslar med.

Så irriterande.

Måste verkligen börja ge mer cred till de som vågar vara självständiga och ärliga på riktigt.

Mer Peace and Love åt folket!

Postat 2007-08-23 23:27 | Läst 2130 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hösten kommer, men inte än, så det så.

 

Alla pratar om den där hösten. Men den är faktiskt inte här än! Så det så.

Här har ni bildbeviset:

Togs igår på Sudersand, Fårö, Gotland, där jag och många andra hade en skön dag på stranden med ca 25 grader i vattnet. Inte särskilt höstligt iallafall!

En grej som tyder på höst är dock att lite sommarlön ska läggas på nya roliga prylar! Har bestämt mig för att slå till på en ritbräda från Wacom i år. Fick testa hos en kompis och blev snabbt helt såld! En pryl jag tror kommer göra både mig och min ansträngda mushand mycket gladare!

"The easy way to make better pictures"  Ja man kan ju alltid hoppas?

Har även spanat in den här lilla godbiten till objektiv:

Verkar vara en riktig liten prisvärd pärla som jag hoppas mycket på.

Glad fortsatt sensommar på er!

Postat 2007-08-23 17:06 | Läst 2081 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 11 Nästa