En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Hemsida på G!

 

Japp, nu har jag iallafall både lagt manken till och fått ändan ur vagnen. Är total  hemsiderookie så förvänta er inga mästerverk!

Har iallafall knepat och knåpat med Dreamweaver i nån timme nu, verkar vara ett trevligt, och om man vill, enkelt program! Jag har iallafall lyckats komma en rätt bra bit utan en enda tutorial, har ju givetvis missat en miljon smarta funktioner, men ändå!

Nuvarande röra kan ses på www.saranorrehedfoto.se, och jag behöver ALL feedback jag kan få. Innehåll, upplägg, fonter, färger, give it to me!

Skulle förresten vilja ha en länk eller tips om vart man på ett begripligt sätt kan få förklarat hur man bör optimera bilder med tanke på komprimering, storlek etc för webben, om det finns någon vänlig själ som känner till nån bra liten guide.

Inlagt 2007-08-24 18:13 | Läst 2394 ggr. | Permalink
ok sara, det kommer bra framåt det här.

du har använt ett läckert typsnitt på infosidan som jag faktiskt tänker stjäla till min egen sajt.

ett litet tips (tittade igenom koden eftersom du sa att du är nybörjare).
du har använt layers, och då med en viss bestämd pixeldistans från vänster och toppen på sidan.

försök använda dig av tabeller så mycket som möjligt, annars blir det lätt felförskjutet när folk använder skärmar med olika upplösning.
titta tex på html-koden för min förstasida, där är det bara tabeller rakt av.

mvh, Magnus
Svar från saranorrehed 2007-08-24 18:44
Tack för snabb kommentar Magnus!
Hehe, jag bara väntade på att nån skulle ta upp det där med koder. Tabeller säger du, ett bra tips. Ska testa! Kände mig så hemma när jag hittade en layers funktion ju, länge leve PS.

Mvh Sara
hejhej
jag tycker du har en fin förstasida med fint foto och snygg logo.

Några småsaker som jag lade märke till:
-"Untitled Docuement"
-lite irreterande när menyn flyttar på sig från stående till liggande läge mellan olika sidor,
på första sidan passar det med att ha menyn liggande
-funderat på en mail med din domän istället för hotmail?

ser fram emot att se när bilderna kommer upp!

/carl
Svar från saranorrehed 2007-08-24 19:56
Tackar Carl för synpunkter!

Ja det där untitled document har jag också irriterat mig på. Som den nybörjare jag är har jag inte kommit underfund med hur man fixar det än :)

Jo menyn, den måste åtgärdas, har du alldeles rätt i.

Jo funderat på en sådan mail har jag gjort, det hade ju varit mycket enklare på det viset!

Mvh Sara
Det går säkert ändra titeln i det webdesignprogrammet du använder, annars är det på rad 4 i källkoden, "< title>Untitled Document< /title>" Du får förmodligen ändra på varje htm-fil.
Svar från saranorrehed 2007-08-24 21:03
Ahaaa... fattar! Tack :)
Ser bra ut, särskilt om du är hemsiderookie! Lite detaljer bara, både "start"-bilden och "om mig"-bilden är ju stora bilder som du sedan skalar ner i koden. Detta är ju lite onödigt då man sidans laddningstid ökas i onödan. Gör bilderna i rätt storlek från början. Sen på "Om mig"-sidan så är något konstigt, sidan får väldigt mycket scroll på både höjden och bredden. Koden som Dreamweaver är ju tyvärr inte den bästa, men det är ju svårt att skriva bra kod från början. Håller med Magnus om koden, (dock inte att man ska designa med tabeller, det är fel i vissa fall ;) men sånt är svårt att åtgärda om man är nybörjare på HTML.
Svar från saranorrehed 2007-08-25 09:44
Tack för synpunkter Simon, helt rätt om det där med bilderna, skall givetvis åtgärdas. Är redan på gång med en helt ny version :) Det här är som en drog!

Men ja, nybörjare ör ju ordet. Jag känner mig tom. under och bortom nybörjare. Jag är knappt ett embryo till hemsidemakare!

Mvh Sara