Bara bilder
Hammarby Snöstad
Två bilder från Hammarby Snöstad.
Morgon vid Danvikstull och Danviksklippan, det ljusnar
Minus 18 grader och molnfritt, då finns inga upplysta moln på himlen som speglar tillbaka ljuset. Jag väntade ytterligare en timme med att ta bilderna för att få lite ljus från himlen.
Höghusen på Danviksklippan byggdes 1940-1945 ritades av Sven Backström och Leif Reinius. Punkthusen som liknar blyertspennor startade en våg av höghusbyggande som kulminerade runt 1960.
Naturen som glaskonstnär
En eftermiddag vid Vänerns strand och jag fick se naturen som glaskonstnär.
Mitt i staden och lite kuriosa
Vi fick två soliga dagar, nu är vädret som vanligt igen himlen är täckt av moln. I morse blev det bara ett stopp för mig på väg till arbetet, utanför Operahuset vid Strömmen.
Tjugofyra minuter i sju, Karl II står ensam i parken och fryser.
Strömparterren ligger upplyst mitt i Strömmen, udden fick sitt namn efter den trädgårdsliknande park (parterr) som anlades där i början av 1830-talet. Längst ut på den halvrunda udden står Carl Milles skulptur Solsångaren som restes 1926 till minne över Esaias Tegnér, den gestaltar Tegnérs dikt Sång till solen.
Förbindelsen norrut från Stadsholmen är viktig i Stockholms historia, redan år 1288 finns "Stockholms norra bro" omnämnd i ett gåvobrev från Magnus Ladulås till Klara kloster. Brons sträckning var ursprungligen mer västlig än dagens. Carl Fredrik Adelcrantz ritade 1781 ett förslag på en ny bro , förslaget reviderades av Erik Palmstedt, som även blev den som ansvarade för byggandet av Norrbro, bron invigdes 1807 och grundstenen lades av Gustav III.
Tjugondag Knut och solen lyste
För första gången på länge lyste solen över Stockholm, i dag blev det en promenad längs Lidingös stränder från Brevik runt Gåshaga.