Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Innan affärerna öppnar...

Igår tog jag tunnelbanan in till centrum för att fånga några tjej-bilder dagen till ära. En del av de bilderna visade jag igår. Det var en riktig rolig uppgift och jag börjar vänja mig vid 50 mm. Men det blev några bilder på miljöer också. Fortfarande något slags gatufoto tycker jag nog, och människan står fortfarande i centrum så jag tycker inte att jag kom allt för långt bort från min utmaning. Inte allt för långt...en bit bort bara. 

Men jag gjorde en ny upptäckt...man har ju zoom i benen... :)

.

8/3-15

.

.

Klockan är nu strax efter fyra, jag sitter i Fruängen och sörplar morgonkaffe. 06.21 går mitt tåg hem till Norrköping och jobb...och en ganska upptagen vecka. Det kommer att fortsätta trilla in bilder vartefter från helgen, men jag har inte hunnit redigera...och jag ska försöka kolla in alla andras bloggar så fort jag bara hinner. 

.

På återseende!

Inlagt 2015-03-09 04:13 | Läst 2315 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ben-zoom är inte alls dumt, så länge man inte går för långt bakåt -- och trillar dit.
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 19:47
Det gäller att ha ögon i nacken....

TACK för besöket!
Vilken bra zoom, den fungerar ofta inte på fåglar dock. Trevligt att råkas även om det blev lite kort. Det är svårt att hinna pratas vid när det är så många.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 19:50
Näe till fåglar är det lite värre... :) Men traskar man omkring på gator och torg är det skönt med ett litet objektiv som inte tar plats...
Vi sågs ju i alla fall... Kanske blir fler tillfällen.

TACK Lena för besök i min blogg!
Kul att få träffa dig Lena och ett fint litet samtal fick vi också. Vad roligt att du ger dig ut på gatorna och fotograferar människor. Det är inte alltid så lätt och dagsformen varierar från dag till dag. Bra skor underlättar vid benzoom :).
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:00
Visst var det kul att träffas! Och det kanske blir i Uppsala någon gång, vem vet?
Jag tycker att det är jättespännande med storstadsmiljöer och folkvimmel...men har inte känt att jag har någon bra kamera för sådan typ av fotografering. Det har jag inte nu heller...men jag kör på i alla fall. Och det är märkligt det där du påpekar med dagsformen...är man på bra humör och tycker att det är roligt blir det oftast bättre bilder...och ens egen glädje brukar kunna smitta av sig på de människor man möter och vill fånga...
I söndags var det just så. Jag fick flera små samtal med människor på min väg...om kvinnodagen, om foto...och om väder och vind... Roligt!
Bra skor måste man ha...inga läckra små högklackade inte... :)

TACK Torbjörn för raderna!
Trevliga bilder, speciellt tummen... :) Jag tycker att 50mm är en väldigt bra brännvidd för gatufoto. För mig har det blivit en favorit. Man kan komma både nära och en bit ifrån. Testade med min 28:a, men då får man ju nästan stå i nosen på människor, om det inte ska bli "landskap"... Så, 50 är bra...
Det som inte är bra, är 4, men då talar jag klockslag... :) Ha en bra vecka!! //P
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:15
Jag börjar faktiskt att gilla 50 lite smått...men det var svårt först när man var van vid zoom.
04 blir det på måndagsmorgnar...pendeln 05.20 från Fruängen, jag till tåg...Thomas till Arlanda. Funkar rätt bra, trots allt.
ha en bra vecka du också!

TACK för raderna.
Den formuleringen med att ha zoomen i benen var bra.
Ser trevligare ut där vid plattan än då jag var där senast, då var det mängder med bråte som kantade väggarna och duvorna var i minoritet. Nu fick de lite mattillskott såg jag.
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:19
Nästan inga tiggare kvar runt plattan den här helgen...för några veckor sedan snubblade man över dessa stackars människor.

Det var faktiskt så att jag plötsligt insåg att jag ju har zoom i benen. Efter år med en normalzoom på kameran...!!!! :)

TACK Margareta för raderna!
Ibland kan man upptäcka den där benzoomen som alltid är med och då fungerar det ju bättre har jag upptäckt också. Själv är det mest 50 som sitter till vardags för mig och då är benzoomen bra. Ha det gott i veckan!
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:20
Benzoom är bra...för figuren också! :)

Ha det gott tillbaka!

TACKAR!
Zoomen i benen är inte dum den heller! =)
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:21
Den får duga...spännande att utmana sig lite...

TACKAR!
Tacka vet jag zoom i kameran (objektivet), det är riktiga grejor det:)
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:22
Ja ja ja... :) Men man måste ju variera sig lite....

TACK för raden!
Härligt du fortsätter för du kommer få mycket glädje av denna sorts fotografering.
Måste väl påminna om ditt koloniprojekt som det snart är dags för.
Hoppas du sover gott snart så är du utvilad i morgon.
Myspys på dig
///Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-03-09 20:25
Bra att du håller reda på mig lite - kan behövas. Nästa hemmahelg får det bli kolonilotterna...om det inte är snö då förstås...... Men nästa helg blir det Sthlm igen.

Ha det gott Gun-Inger!
TACK för raderna.