Min ambition är att dela enkla berättelser - ibland kanske jag lyckas beröra

Solnedgång över Göteborg

Vi har förmånen att bo högt , med utsikt västerut mot Göteborg. I går upplevde vi en väldigt fin solnedgång sittande på altanen med kaffekoppen i hand. Medan vi njöt av den vackra himlen och andades in den sommarljumma kvällsluften påminde vi oss om att detta tyvärr är ett tecken på att vi håller på att förstöra vår planet för kommande generationer.




Helsingborg noterade den varmaste septemberdag som någonsin uppmätts i Sverige. Vackert och skönt nu, men samtidigt olycksbådande.

Reflektioner från Sävedalen
Per-Åke

Inlagt 2024-09-07 18:00 | Läst 369 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder! Här i Norrköping också för årstiden jättefint väder som ju dessvärre också är olycksbådande.
Svar från pellesfoto 2024-09-08 13:02
Hej Måns,
Tack för Din återkoppling, roligt att Du gillar bilderna!
Ja, tror det är viktigt att inte förneka kopplingen. Samtidigt tycker jag vi skall passa på att njuta och fylla depåerna när tillfälle bjuds, den energin kan komma att behövas senare.
Hälsningar
Per-Åke
Mycket fina bilder!
Svar från pellesfoto 2024-09-08 13:03
Hej Peter,
Tack, roligt att Du gillar bilderna!
Hälsningar
Per-Åke
Härligt! Bor också högt upp med balkong och utsikt mot väst, och som titt som tätt bjuder på fina solnedgångar, man gläds alltid åt sånt i vardagen.. Var utan tillgång till balkongen och utsikten under drygt en vecka för bara en vecka sen, på grund av renovering av alla fönster och även balkongen, det var hemskt att inte kunna se ut i det fina väder som varit..! Men nu är allt bra, och t.o.m. bättre än förut, det renoverade då..
Hälsn!
Svar från pellesfoto 2024-09-08 13:08
Hej Jan,
Tack för Din återkoppling och Dina reflektioner! Ja, när vi människor vant oss vid något är det lätt att ta det för självklart. Vi saknar det inte förrän det är borta. Bra att Du fick tillbaka Din balkong medan vädret fortfarande är så fint. Kanske kan Du fota någon ytterligare hök.
Hälsningar
Per-Åke
ehrsa 2024-09-08 13:30
Alltså, apropå hök.. Igår satt jag och åt en 'Gourtmétrulle' vid en 'korvmoj' vid korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssongatan, medans 'halvmaran' pågick 30 m. öster om mig där jag satt vid en rastbänk, där rörde sig som vanligt massor av människor i närheten och samtidigt en del Stadsduvor så som vanligt är och nära, även under bordsdelen, men plötsligt kände jag ett kraftigt 'ving/luftrörelse' från duvan nära mina ben och duvan försvann oväntat snabbt.. 2 sek. senare satt det en Sparvhök 3 dm. från min vänsterfot på trottoaren där och tittade sig snabbt omkring och jag tittade ner på den och då tittade den upp på mig, och våra blickar möttes bokstavligt! Och 1 sekund senare så flög den så klart.. Jisses vilket möte, har aldrig varit så nära en hök tidigare. och även om jag hade haft kameran med så hade jag inte hunnit ta någon bild! Och det var en ungfåge hann jag se, och kanske lite oerfaren och orädd på grund av det.. Tänkte efteråt om den tagit en duva där, undrar om den också hade käkat den där medans jag åt klar min 'Gourmétrulle'.. Det hade varit spännande, och jag hade ju kunnat fota den bra även med mobilen!
Hälsn!
Svar från pellesfoto 2024-09-08 13:40
Hej igen Jan,
Där ser man, ett osannolikt möte. Hökarna verkar gilla Dig! Måste ha varit en mycket speciell upplevelse, synd att Du inte hann få fram mobilen. Får väl börja leta hökar i stan istället för i skogen ;-)
Hälsningar
Per-Åke