Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2890: Svartvita bilder från Hestetorvet.

Äntligen kom jag ut på gatan igen. Efter en kall och blöt start på juni månad. Idag var vädret torrt, men molnigt, blåsigt och svalt (14-15 grader). Det är tjejerna "ligeglade" med – de fryser inte.

Som vanligt brukar jag sköta butiken när Jørgen går och hämtar kaffe mm. Idag sålde jag en enda bok till den rödhåriga tjejen på bilderna här. Jag frågade henne om jag måtte berömma hennes vackra hårfärg. Jo sa hon. Hon sa att hon ärvt hårfärgen från sin pappa. Hon hoppades att hon skulle bli vithårig när hon blev gammal och inte svarthårig som hennes pappa hade blivit :-)

Jag fick såklart "byta" till färg "film" för de 2 sista bilderna :-)

Det är Jørgen på bild nummer 4.

På gensyn.

Inlagt 2024-06-19 22:45 | Läst 594 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo nu har det blivit lite bättre väder, och särskilt i nästa vecka ser det riktigt lovande ut. Kul med bokförsäljning på torget, var ibland på dessa försäljningar i Frederiksværk, spännande att se om man hittar något. Nu startar snart andra halvlek, ser ju ganska bra ut efter en mardrömsstart, dansk fotoboll ska väl upplevas i Danmark så vi har åkt över för några dagar. Mycket arbete idag i trädgården med att bl.a klippa häcken.
Svar från Erik Madsen 2024-06-20 20:18
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Idag var det fint även här i Roskilde, men fortfarande lite kall vind. Ja, nästa vecka kan det bli för varmt :-) :-)
Jag måste akta mig för att låta bokintresset springa ifrån mig. Jag köpte dock en igår. Om "Hvidstengruppen" en bok som gavs ut första gången redan i november 1945. Den har senare tryckts om flera gånger, senast 2012.
Vi hade varit mer än nöjda med 1-1 mot England innan matchen, men just nu kunde vi lika gärna ha vunnit.
Ja, AG har också fullt upp i koloniträdgården, men här klipper man först häcken efter Sankt Hans. När ev fågelungar har flugit från bon i häcken. Förr i tiden klippede man dem innan Sankt Hans för att få grenarna på Sankt Hans-bålet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2024-06-21 14:58
Jo jag hittade ett bo igår, det var ifs inte i häcken utan i en forsythia som jag också klippte. Det var 6 små ägg i det, troligen någon sångare, det tar troligen nästan en månad till innan de är flygande ungar. Nu har jag klippt klart såde får vara ifred tills de är borta
Svar från Erik Madsen 2024-06-21 20:48
Respekt - siger AG.
//ERIK//