Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Blog # 2306 / För lite, för mycket eller för dåligt?

Roskilde, den 12. november 2021.

Jag har samlat ett urval av mina svartvita fotografier, som jag har visat tidigare, men som jag har skrivit i ett tidigare blogginlägg:

"På sommaren är det väldigt vanligt att åtminstone dansk TV sänder tidigare programmer i massor när de inte har tid att producera nya på grund av semester".

För mig är det inte på grund av tidsbrist eller semester, att jag har valt att apa efter tv-repriserna (Apa efter - kan man säga det svenska).

Det är mer för att jag inte kan/orkar köra ut just nu.

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att försöka lösa en del problem mellan de boende och hyresvärden här där vi bor. Det kommer nog att fortsätta några dagar till.

Förstora

Foto: Erik M.

Inlagt 2021-11-12 22:55 | Läst 682 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut, fungerar bra med s/v i danskt stadsliv. Den sista ska väl föreställa en Coronaklippning, men lite konstigt att det är utan munskydd.
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 17:35
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Du har rätt – det var under coronaperioden, men det var inget krav på munskydd utomhus.
Det fanns folk som gjorde det frivilligt (inklusive jag).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det är många fina svartvita gatubilder du visar här, så det blir svårt att välja favoriter. Jag tycker i alla fall extra mycket om första bilden där jag känner närkontakten med ett gäng ungdomar i en vanlig vardagssituation. Även fjärde bilden där de olika personerna verkar vara fokuserade på olika saker och mannen till vänster som avviker från resten av gruppen men ändå får vara med. Det gillar jag!

Hoppas du kommer ut snart och att det löser sig med värden. Visst säger vi "apa efter" även på svenska!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 17:46
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Det var inte så mycket att få favoriter utvalda heller, men det är lika vel lite trevligt att höra folks åsikter och reaktioner. Om det första, blev det ett extra plus med den leende tjejen i bakgrunden med bollen. Hon och hennes vänner hade set mig. Om bild 4 - det var på grund av musiken och sången som både den äldre mannen och den äldre fotografen blev medvetna om gruppen och vi anlände begge på varsin MiniCrosser samtidigt :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag kan se att Lena tycker likadant om att "apa efter"
Hej Erik! En fin kavalkad av svartvita gatubilder. Bra idé att återanvända tidigare publicerade bilder, klimatsmart :) Lycka till med bostadsfrågan. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 17:55
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Återvinning är smart, men jag föredrar att visa nya och aktuella bilder. Men som vi säger på danska: - "Nød lærer nøgen kvinde at spinde". Förstått som att hitta en lösning - här genom att gå till arkivet
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: spinnerrock ?
Hej Erik,
man kan absolut säga "apa efter" på svenska. En trevlig serie med svartvita bilder och jag har nog inte sett alla dessa förut. Kul med klippningen på sista bilden och mannen på "scotern" (eller är det en typ av mincrosser) som pratar med ungdomarna.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 18:00
Hej Lena - tack för dina kommentarer och svar på min fråga om apa efter.
Det var en kreativ lösning som frisören hade kommit på här under coronatiden, då hennes salong tvångsstängdes. Jep - det är samma typ MiniCrosser som min, förutom att min är 3-hjulig för bättre manövrerbarhet. Vi kom båda samtidigt för att höra ungdomarna spela och sjunga.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Många riktig fina svartvita i den serien! Inte minst den sista med frisören på gatan, men andra och fjärde är också favoriter. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 18:10
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag borde nog ha valt frisörbilden som "puffbild", men det kan jag ändra på nu. Det är också min egen favorit. Smart lösning när hennes salong tvångsstängdes under coronaperioden.
Jag gick efter några bilder där det visades lite glädje och gott humör för denna lite mörka tid. Om det sedan blev "för lite, för mycket osv."?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, lycka till med förhandlingarna, men med ett milt sätt överkommer man det mesta.
Det är svartvitsäsong nu, dina bilder passar in där. Svårt att välja, skulle vara den fjärde uppifrån med gemenskap, och den sista som ser ut som hårvård? på torget.
Svar från Erik Madsen 2021-11-13 18:28
Hej -Stefan - tack för dina kommentarer och val.
"med ett milt sätt överkommer man det mesta". Ja, det stämmer, men hur är det med alderen ? Jag har varit mellanledar under hela mitt vuxna arbetsliv - sedan jag var 22 år och har därför varit van vid att kunna navigera mellan anställda och arbetsgivare. Men nu blir det svårare och svårare med motivation och energi.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mycket skön serie från det mycket trevliga Roskilde :-)
Hälsningar Halina
Svar från Erik Madsen 2021-11-14 14:36
Takker så mange gange Halina for dine kommentarer.
Med venlig hilsen fra Erik.