Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1587 / Nu kommer vi igång ....

Roskilde, den 1. januar 2020.

..... med ett nytt och förhoppningsvis positivt fotoår här i blogggemenskapen.

Jag såg under det senaste året ett blogginlägg en post med ett "manifest" från en nedlagd foto sida. Det fanns vissa motiv emner, som inte var så mycket efterfrågad. Jag stal den och här kommer den:

Erik Madsen plead:

No. 1 - Not guilty.

N0. 2 - Not guilty.

No. 3 - Guilty - To a certain point.

No. 4 - Not guilty.

No. 5 - Not guilty.

No. 6 - Not guilty.

Nu känner jag inte till den nämnda fotosidan, men jag har en blogg här på FS, som jag uppfattar som en elektronikdagbok. Här tror jag att man kan ladda upp alla typer av bilder. Dessutom tror jag också att det är den typ av bilder som där presenteras mest av. Porrbilder är naturligtvis inte OK. 

^

"Upside down".

Fuji X100F: f/4 - 1/58 sek. ISO 6400 - multimätning.

På återseende.

Inlagt 2020-01-01 15:58 | Läst 1396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det där manifestet var verkligen coolt! Och skönt att åtminstone du var så oskyldig! Men det finns nog rätt många andra här som ... 😂
Svar från Erik Madsen 2020-01-01 17:08
Hej Ragnar.
Ja, men jag menar att man kan posta alla typer av bilder här på en blogg (dagbok). Naturligtvis gäller andra regler för så kallade "seriösa" fotoforum. Som manifestet vel mest hänvisade till.
Med många vänliga hälsningar och tack för dina roliga kommentarer
//Erik//
Jag vill önska dig ETT 2020 som skall ge dig många härliga dagar så kommer våren snart för visst har tiden fått vingar.
Hälsningar
Gun-Inger
Aj då, här ligger man illa till
1) Not guilty
2) Not guilty
3) Guilty
4) Absolutely guilty, twice the last two days
5) Guilty
6)Not guilty - nowdays

Men som du vet, jag siktar inte på att bli stjärnfotograf, bara svartvitt är för tråkigt och jag är för gammal, jag hinner dö innan jag lärt mig :-)
Roligt uppslag Erik! God fortsättning!/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-01-02 16:17
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Ja, det är bra att vi båda har samma avslappnade inställning till fotografering.
Vi fortsätter som tidigare.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Bra att du kan se det roliga och ironiska i inlägget. "Reglerna" är jo inte något jag föredrar :-)
PS
Måste lägga till en fråga - varför har just konstformen (?) foto så mkt regler? Jag ser vad du skriver om bloggen här i kommentarssvaren, men ”seriös” fotografi, varför ska den ha regler? Konst i form av målning har inga regler jsg känner till. Nakenhet är tillåtet, viss porr också. Massor av konstnärer målar familjesituationer - skulle tex Carl Larssons verk inte vara konst? Bebisar finns massor av i den klassiska konsten, inte minst med Jesusbarnet. Och hur många stilleben finns det inte sv blommor? Och solnedgångar till havs och till lands.Finns det något över huvud taget som är förbjudet i KONST?
light 2020-01-02 09:03
Björn, jag vill nog ifrågasätta din startpunkt här. Konstformen foto har inga regler! Rekommendationer och råd och tips flödar det av i tex fototidningar. Men några verkliga "regler", nej det har jag inte funnit i fotovärlden (även om det kan finnas enstaka fotoskribenter som använt det ordet, fast då inte i den betydelse du använder det här).
Svar från Erik Madsen 2020-01-02 16:26
PS för dig också Björn.
Det har alltid varit olika åsikter, attityder och kritiska röster i konstkretsar. Läs bara om de olika konstriktningarna i målningskonsten -varje gång några kom med nya idéer och sätt att måla, rördes det och revolterade ibland. Konstnärer blev exkluderad från gallerier och föreningar.
Jag håller helt med dig.
Återigen - många vänliga hälsningar från Erik.