Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1152 / Den tjugofjärde och modlöshet.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 24. oktober 2018.

Märker jag till en liten känsla av modlöshet eller vinterdepression bland vissa medlemmar? Depression är förmodligen ett för starkt ord, eller snarare - det är det. Att foto lust och idéer minskar något från gång till gång, ser jag som mycket vanligt. I mitt eget fall beror det på, om jag har möjlighet att komma utomhus. Jag vet att jag bara kan vara kreativ och fotografera inomhus. Det som jag tycker är bäst, är det dokumentäre och det är också det jag gillar bäst. Det var det samma när jag filmade. Semester- och familjefilmer var inte bara min kopp te. Dokumentärfilm om allt, det var det jag jobbade med.

Bildtexterne är under bilderne.

Små hål och bump på vägen här på hösten 2018.

Upp med humöret - idag är det bara 2 månader till jul och då går det mot ljusare tider :-) :-)

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Skaberi/Tillgjordhet.

(Och suddigt)

Inlagt 2018-10-24 17:44 | Läst 1989 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du har tagit fram julpyntet :). Denna vecka känns ju lite jobbigare än de tidigare, det är väl en av de första där man upplever att sommaren är förbi. Idag var väl det OK, men igår var det förfärligt och det kommer väl tillbaka i morgon med blåst och regn och kanske lite snöflingor i slutet av veckan, men vintertiden startar ju på söndag.
Svar från Erik Madsen 2018-10-24 20:50
Hej Peter - nej jeg tog bare et billede af ham. Vi venter lidt endnu :-)
Vejrmæssigt - så skal vi vel bare til at vænne os til det mere normale efterårs og vintervejr oven på det usædvanlige sommer og eftersommer vejr.
Tak for dine kommentarer.
Med venlige hilsener fra Erik.
Vi nordbor gör som björnarna - vi håller oss inomhus och gör det så mysigt vi kan =) Vi övervintrar.
Svar från Erik Madsen 2018-10-24 20:52
Du har en pointe der N Thomas.
Mvh. Erik.
Själv gillar jag höst, senhöst, också när det är regnigt mörkt och jävligt ... Ger annorlunda bilder, och sen är det så förbaskat mysigt att tillbringa kvällen inne med dator/böcker - och sånt.
- hawk
Svar från Erik Madsen 2018-10-24 21:00
Hej Håkan.
Du kan ha rätt om foto. Men säsongsmässigt och väderligt håller jag inte med dig. Jag har "ledegigt"/reumatism och påverkas av dåligt väder. Men att kunna njuta av det inomhus är jag med.
Tack för dina kommentarer.
Hälsningar från Erik.
Hehe, du har letat fram en tomte, det tolkar jag som att du har barnasinnet i behåll och känner trygghet i dom gamla traditionerna, inget fel i det, vi behöver alla i dessa tider nåt stabilt o tryggt att hålla fast vid, fint inlägg! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2018-10-24 21:37
Ja det må vi hele tiden prøve om vi kan - det barnlige og visse traditioner er værd at bevare, så længe vi kan.
Tak for dine kommentarer.
//Erik//.
En glad min från dig lättade upp humöret..och om två månader och en dag är vi på rätt sida igen..tills dess får vi ta oss fram den bumpiga vägen ;)
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2018-10-25 20:14
Hej Gunte - du har den rette indstilling.
Mvh. Erik.