Annons

Varning för olaglig import - gäller både privatpersoner och företagare

Produkter
(logga in för att koppla)
Ja enliget Nationalencyklopedin lever 15% av alla Amerikaner under den så kallade fattigdoms gränsen. usch vilken försvinnande liten minoritet säg det till de ca 40 miljoner amerikaner det berör!!
 
Vad är välfärd?

Man kan naturligtvis mäta välfärd på många olika sätt... I ekonomiska termer, i folkhälsotermer osv.

Två välfärdsmått jag inte sett nämnas i den här tråden är förväntad medellivslängd och barnadödlighet, där hög förväntad medellivslängd och låg barnadödlighet väl kan anses som indikatorer på hög välfärd.

Enl siffror från världsbanken har USA mer än dubbelt så hög barnadödlighet som Sverige. Lite intressant tycker jag. Samma källa uppger också att den förväntade medellivslängden i USA är 77 år och i Sverige 80 år.
 
Hans på Swefo skrev:
Hej.

Som många har sett under senaste tiden har en person vid namn Daniel Andersson figurerat ute på Blocket och på andra ställen.

Det han gör är olagligt - att handla av honom är inte olagligt, men säljer du det du har handlat av honom senare, inom Eu så är även det olagligt.

Pentax har stoppat honom så gott de kan, Canon jagar hononm och fler leverantörer här i Sverige är förvarnade och kommer troligen vidta samma åtgärder som Canon och Pentax har gjort.

Jag har fått en kopia på ett brev som Canon Svenskas juridiska avdelning har skickat till honom och där de talar om att det han gör kallas olaglig varumärkesintrång, vilket är straffbart enligt svensk lag. Canon har vunnit ett sådant mål mot ett företag som heter Priskrig.se och de är nu skydliga Canon lite drygt 900.000 SEK + ränta - företaget har försvunnit och ägarna har kravet över sig.(detta fall är en offentlig handlign och kan hämtas på Stockholms Tingsrätt 2007-02-17 Mål nr T 25642-05

Detta är intressant för alla er som eventuellt funderar på att handla från Daniel Andersson - tänk på att det är olagligt det han gör, han kommer inte kunna stå för garantier osv och ni själva löper en stor risk vid ett sådant köp. Dessutom är det indirekt olagligt att sedan sälja denna vara som ni köper av honom, enligt Svensk lagstiftning, risken att ni själva blir stämda för att ha köpt och sålt ett objektiv är i och för sig liten, men vetskapen om att det är olagligt och omoraliskt borde väl räcka.

Nu är ju jag själv återförsäljare, och drabbas hårt av dessa som inte följer spelregler, inte betalar tull, moms, inte står för garantier - men jag tror ändå att ni kan läsa mellan raderna att min varning är ur ert bästa perspektiv, i längden håller det inte att handla från olagliga källor, det är bara så. Det skulle kunna jämföras med att någon stjäl era bilder och säljer vidare utan ert medgivande, inte är det en rolig tanke.

I förhoppning om att ni tar denna varning om oseriös handel på allvar.

Hans på Swefo (och jag tror att jag får medhåll av de flesta handlare i landet).

hej!
Jag köpte i alla fall min 1DS MK II av dig och inte av en privatperson som "importerar" på något sätt.

/jan
 
tarsson skrev:
Ja enliget Nationalencyklopedin lever 15% av alla Amerikaner under den så kallade fattigdoms gränsen. usch vilken försvinnande liten minoritet säg det till de ca 40 miljoner amerikaner det berör!!


13% är den officiella siffran. Värt att komma ihåg är att ca 6% av USA:s befolkning är universitetsstuderande. Alla som studerat på universitet vet att nästan alla ens klasskompisar lever under fattigdomsgränsen. Man blir inte rik på studielån.

En annan sak värd att komma ihåg är att fattigdomsgränsen i USA är betydligt högre än i de flesta europeiska länder.

En annan sak som är väldigt viktig - i USA ligger den som ligger under fattigdomsgränsen där i genomsnitt i 18 månader, betydligt lägre än i Europa. Vad det betyder är att det är lättare att ta sig ur fattigdom i USA än vad det är i Europa där de flesta som fastnat i fattigsom är kvar där, bl.a. på grund av att det är mycket mer riskabelt att anställa personal i Europa än i USA.

Faktum är att (nu kommer jag inte ihåg de exakta siffrorna, jag har inte mina böcker här, men för den intresserade så har jag för mig att det står i Norbergs "Till världskapitalismens försvar" med källhänvisning) en väldigt stor del av de som var under fattigdomsgränsen för 10 år sedan är i den 10%-iga grupp som har högst inkomst idag. Anledningen till detta är förutom att de varit universitetsstuderande under sin "fattigperiod" också att man ofta har lägre lön i USA när man först når arbetsmarknaden, men att man sedan lönemässigt jobbar sig upp snabbare än i Europa.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Varning för olaglig import - gäller b


Ja på den sidan kan man läsa mycket. T.ex att Georg Bush beordrade mordet på Palme och klimathotet är en bluff:

"I namn av att "rädda planeten" har en internationell fascistisk rörelse skapats i syfte att driva fram en minskning av världsbefolkningen i en omfattning som Hitler aldrig vågade drömma om. Miljöskydd är bara det nya namnet på det malthusianska rasbiologiska synsätt som det anglo-holländska finanssystemet länge har verkat för.

Meningen med bluffen bakom den "globala uppvärmningen" är att legitimera en sänkning av levnadsstandarden i den utvecklade världen, och att döma miljarder människor i utvecklingsländerna till ett icke människovärdigt liv, utan tillgång till ens något så elementärt som elektricitet.

Al Gore trädde under 1980-talet fram som en tongivande talesman för denna fascistiska rörelse. Precis som sin förebild, det brittiska fabianska Labourpartiet, var USA:s demokratiska parti vid den tiden på god väg mot att bli det massbaserade verktyget för en fascistisk politik, genom sin uppslutning bakom den vetenskapsfientliga, industrifientliga miljökulten."
 
Lite väl mycket politik i denna tråden väl?


"daniel" tjänar pengar på att bryta mot lagen och skita i moms/tull det måste väl vara solklart för alla här inne? Tycker man det är ok handlar man av daniel, men gnäll för all del inte på våra åf här i sverige som följer lagen och anställer folk, betalar skatt osv.

Tycker ni våra skatter är förhöga kan ni väl rösta igenom en annan regering eller flytta till ett land med lägre skatter, jag trivs bra i välfärds-Sverige.

Och till alla er andra vill jag bara säga SYLD! eller Support your local dealer.

Happy fotografering!
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Varning för olaglig import -

Graal skrev:
Ja på den sidan kan man läsa mycket. T.ex att Georg Bush beordrade mordet på Palme och klimathotet är en bluff
Det är för det första helt irrelevant för diskussionen, och för det andra så tycker jag att det är bättre att du bemöter argument med argument istället för med guilt by association.

F.ö. så står det varken "Palme" eller "Bush" på den sida som Oscar refererade till (http://www.politiken.biz/fattigsverige.htm). Du kanske menar att webbplatsen www.politiken.biz har artiklar om Palme?
 
theseal skrev:
Tycker ni våra skatter är förhöga kan ni väl rösta igenom en annan regering eller flytta till ett land med lägre skatter, jag trivs bra i välfärds-Sverige.
Det kan nog bli lite svårt att rösta fram en regering som sänker skatterna. I praktiken finns det två alternativ: den nuvarande regeringen och en socialdemokratisk. Det är mycket liten chans/risk (välj alternativ beroende på politisk inriktning) att en socialdemokratisk regering skulle föra en politik med lägre skatter än den nuvarande regeringen gör.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Varning för olaglig import -

PMD skrev:
Det är för det första helt irrelevant för diskussionen, och för det andra så tycker jag att det är bättre att du bemöter argument med argument istället för med guilt by association.

F.ö. så står det varken "Palme" eller "Bush" på den sida som Oscar refererade till (http://www.politiken.biz/fattigsverige.htm). Du kanske menar att webbplatsen www.politiken.biz har artiklar om Palme?

Artiklarna finns på den hemsidan, räcker inte det? Att det inte stod i samma artikel är ju självklart då de handlar om olika saker. Jag är inte särskilt imponerad av en sida, tydligen skapad av en före detta medlem i Ians och Berts Ny Demokrati, som för fram spekulationer av de vildaste slag, bl.a det här.
 
PMD skrev:
Dock ska köparen i Kalifornien i det fallet betala lokal sales tax, om jag inte är helt felunderättad. Det är förstås ingen som betalar in sådan skatt av sig själv, och det finns ingen kontroll, så i praktiken är postorder över en delstatsgräns skattefri.

MEN om säljaren är "representerad" i Kalifornien ska de ta ut "California Sales Tax" även om leveransen sker från annan delstat.

Sen ska man ju ta upp inköp över delsatsgränser i sin tax return. Det är det som sagt ingen som gör.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Varning för olaglig import -

Graal skrev:
Ja på den sidan kan man läsa mycket. T.ex att Georg Bush beordrade mordet på Palme och klimathotet är en bluff:

Det är ursprungligen en artikel som varit publicerad i DN, men den finns tyvärr inte kvar på deras webbplats, därav att jag länkade till den sajten.

Det går säkert att få en kopia på artikeln av någon av upphovsmännen som finns namngivna i artikeln, av DN eller på närmsta bibliotek med tidningsarkiv om du inte litar på mitt ord ang. detta.

Du är välkommen att bemöta artikeln med argument när du vet att det inte är någon crack-pot-artikel även om den råkar ligga på en crack-pot-sajt.

Edit: Även om artikeln inte finns kvar lyckades jag luska ut att den publicerades 2002-04-04 (den dyker nämligen upp í sökningarna, men länkar till en tom sida) om det kan hjälpa dig hitta.
 
Senast ändrad:
PMD skrev:
Det kan nog bli lite svårt att rösta fram en regering som sänker skatterna. I praktiken finns det två alternativ: den nuvarande regeringen och en socialdemokratisk. Det är mycket liten chans/risk (välj alternativ beroende på politisk inriktning) att en socialdemokratisk regering skulle föra en politik med lägre skatter än den nuvarande regeringen gör.

Skulle kalla även den nuvarande regeringen för socialistisk.

Ps det ska bli lika kul som vanligt när presidentvalet i USA börjar om de vänsterextrema hejar på demokraterna som står låångt till höger om moderaterna :)
 
theseal skrev:
Lite väl mycket politik i denna tråden väl?
Tycker ni våra skatter är förhöga kan ni väl rösta igenom en annan regering eller flytta till ett land med lägre skatter, jag trivs bra i välfärds-Sverige.


Tills den dag du behöver välfärd och upptäcker att bilden av hur man tror att det ska fungera och hur det fungerar inte stämde ihop. Ännu värre blir det om du varit i ett annat I-land och tex fått sjukvård då blir det ett totalt uppvaknande :)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Varning för olaglig import -

mannbro skrev:
Det är ursprungligen en artikel som varit publicerad i DN, men den finns tyvärr inte kvar på deras webbplats, därav att jag länkade till den sajten.

Det går säkert att få en kopia på artikeln av någon av upphovsmännen som finns namngivna i artikeln, av DN eller på närmsta bibliotek med tidningsarkiv om du inte litar på mitt ord ang. detta.

Du är välkommen att bemöta artikeln med argument när du vet att det inte är någon crack-pot-artikel även om den råkar ligga på en crack-pot-sajt.

Jag tror att något eller några av mina tidigare inlägg kan vara nog som bemötande av den artikeln. Siffrorna kan säkert vara riktiga i de flesta fall men att vi därmed kan tolka och dra dessa svartmålande slutsatser är tveksamt? Verkligheten säger något annat, eller hur? Använder man statistik tillräckligt smart så kan det mesta bevisas. Man beghöver bara lyssna på en riksdagsdebatt där ledamöterna lägger fram helt riktiga siffror för samma tidsperiod och med det kommer till helt olika slutsatser. Metoden är att bara se till en sak och inte till hela sammanhanget.
 
eosguy skrev:
Tills den dag du behöver välfärd och upptäcker att bilden av hur man tror att det ska fungera och hur det fungerar inte stämde ihop. Ännu värre blir det om du varit i ett annat I-land och tex fått sjukvård då blir det ett totalt uppvaknande :)

Min upplevelse av den svenska sjukvården är övervägande positiv. Från mina barns återkommande öroninflammationer, mina egna småkrämpor till min cansersjuke fars sista dagar på onkologavdelningen. Och reser jag utomlands får jag inte glömma mitt svenska försäkringsbevis från försäkringskassan, annars kan det bli dyrt.
 
Senast ändrad:
Graal skrev:
Min upplevelse av den svenska sjukvården är övervägande positiv. Från mina barns återkommande öroninflammationer, mina egna småkrämpor till min cansersjuke fars sista dagar på onkologavdelningen. Och reser jag utomlands får jag inte glömma mitt svenska försäkringsbevis från försäkringskassan, annars kan det bli dyrt.

När man väl får vård så är den oftast väldigt bra, det svåra är att få vård. Akutsjukvård inga problem, kan tänka mig att även barn prioriteras.

Men kom in på akuten med något löjligt som ett stort jack i huvudet eller så, då får du vara nöjd om du får träffa läkare inom 12 timmar. Försök ringa primärvården och boka en tid, kommer du fram till någon som svarar kan du vara glad, försökte själv boka tid till min tjej i 2 dagar bara upptaget åkte 3:e dagen förbi tjejen i kassan sa iskallt, vi lägger av telefonluren under telefontiderna för vi har inga tider ändå. Kan nämnas att just denna vårdcentral fått extremt hård kritik av Göteborgs Posten, men vad hjälper det när du behöver vård. Är man förkyld så är du frisk innan du fått träffa en läkare. Jämför med tex tyskland och andra jämförbara länder där kan du ringa på morgonen och träffa läkaren samma dag.

Med världens värsta skatte(för)tryck förväntar jag mig även världens bästa vård, tyvärr är vi långt därifrån. Jag ska inte behöva betala både hög skatt och premier till storebrand för att vara garanterad sjukvård inom vettiga tider.
 
eosguy skrev:
Försök ringa primärvården och boka en tid, kommer du fram till någon som svarar kan du vara glad, försökte själv boka tid till min tjej i 2 dagar bara upptaget åkte 3:e dagen förbi tjejen i kassan sa iskallt, vi lägger av telefonluren under telefontiderna för vi har inga tider ändå. Kan nämnas att just denna vårdcentral fått extremt hård kritik av Göteborgs Posten, men vad hjälper det när du behöver vård. Är man förkyld så är du frisk innan du fått träffa en läkare. Jämför med tex tyskland och andra jämförbara länder där kan du ringa på morgonen och träffa läkaren samma dag.


Hmmm... tydligen funkar det väldigt olika runt om i landet.

I måndags ringde jag vårdcentralen vid halv nio på morgonen. Fem minuter i telefonkö. Fick tid hos läkaren kl 11.00. Efter att ha anmält mig och betalat kl 10.55 blev jag sittande i väntrummet till ca 11.15. Undersökt och klar 11.45 med recept på medicin skickade via nätet till apoteket.

Detta handlade inte på något sätt om akuta grejor, utan besvär jag dragits med i ca ett halvår men inte kommit mig för med att verkligen ta tag i.

Så jag är glad!
 
eosguy skrev:
.....Men kom in på akuten med något löjligt som ett stort jack i huvudet eller så, då får du vara nöjd om du får träffa läkare inom 12 timmar. ....

Kan säkert fungera olika på olika platser men även där har jag andra erferenheter. Har själv vid tre tillfällen fått spikar i mina händer på jobbet (arbetar med spikmaskiner och spikpistoler), inte så allvarligt men på vårdcentralen har man direkt tagit sig an det och dragit ut spikarna. Kanske ett jack i huvudet ses annorlunda om det inte är för stort?

Sedan kan man fråga sig om det verkligewn ska behövas ett läkarbesök för en förkylning på några dagar? Jag går i alla fall inte till läkare för en förkylning och om man inte missbrukar försäkringssytemet kan väl ingen arbetsgivare kräva intyg för det? Och om sjukvården i Tyskland fungerar som du säger är det ju toppen. Men frågan är om du har hela sanningen där?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.