Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vad händer på Fotosidan???

Produkter
(logga in för att koppla)
Då ni är ansvariga utgivare och enväldigt beslutar vad som skall publiceras så är det vad du och övriga redaktionsmedlemmar tycker som är avgörande. Att ha en bildpolicy är en sak. Rena lagöverträdelser får man väl verkligen hoppas att ni avstår ifrån.
Jag refererar till vad lag och förordning säger. Inte vad jag tycker.
 
David Elmfeldt

Läste du mitt förslag? Om inte så kopierar jag in det igen här nedan.. Jag tror faktiskt det enkelt kan lösa "knutarna" för dom flesta samt enkelt skapa en "nivåförståelse".. Samtidigt stänga denna "pandoras ask" som öppnats på vid gavel då den där "ståballebilden" vart helt ok att publisera..


I övrigt..
Kvinnoskötesbilden med skylten "här går man" var väl dessutom rätt förnedrande kan man lugnt säga.Förutom att den var totalt fjantig egentligen.. Utan skylten var den rena löjan. Med skylten vart det ett oerhört stort respektlöst förnedrande utav kvinnan samt hennes kön.... Innebörden fattar jag trotts jag är rena rama grottmannen ifråga om kvinnosyn/jämnlighet att den skapade oerhört starka känslor hos många..

Samt jag fattar inte den inte skapade detta hos alla.. Den bilden borde varenda man som är en riktig MAN "säga ifrån om" enligt min syn av hur kvinnorespekt ser ut.. I stället ser jag sk män som går snudd till attack mot kvinna/kvinnor som ryter ifrån..

Ofattbart sådant för mig och mina kallingar jag bär med stolhet..


Jaja. Här David är texten jag frågade om överst i delen av text till dig om du läste den... Och där har jag nog sagt mitt i debatten..

Tack för ordet..

Problemet med porrbilder är enkelt att lösa utan behöva censur..Eller maskering.

Ståballar eller vidöppna kvinnokön som är motsvarande ståballar eller bilder där absolut fokus med närbild handlar om kön och inget annat.. Då ryker bilden bara..Rätt av utan snack..Sådana bilder ser man på porrsiter..Och det är föga konst med dom..

Enkelt lättförståerligt som alla tänkande personer måste rimligt kunna förstå samt faktiskt acceptera.. ..

Sedan får fotograferna som anser sig utföra konst göra det med lite högre nivåkrav på sitt konstnärsskap så dom kan förmedla den tankeväckande feeling som konst skall skapa via att skapa den utan det grova ytliga könsfotandet...

Så enkelt, samt högst troligt också accepterat i dom breda lagren av folk även om säkerligen några konstfrämjare säkerligen skall kalla mitt förslag för cencur..
 
Senast ändrad:
Problemet kommer ju fortfarande att uppstå i vad som är utmanande. Den minsta historiska kunskap kring kvinnans sexualitet borde räcka för att inse det. Lång tillbaka var det vristerna, sen knäna, bara axlar osv... Denna kontroll av den kvinnliga kroppen finns kvar på sina håll i världen. Det vi ser på bild är en spegling av vår egen uppfattning i frågan.

Möjligen är det nakna könet den sista av dessa spärrar. Kanske ska den spärren finnas kvar, trots att argumenten inte verkar ha skiljt sig så mycket utom på en avgörande punkt. Objektifieringen, vi har idag betydligt fler kvinnor i debatten som själva vill bestämma över sina kroppar. Fullt rimligt naturligtvis. Men som jag ser det så uppstår det i ett problem när man i samma andetag vill bestämma vad som är okej visa av den egna kroppen och inte vill bestämma vad andra ska visa eller inte. Då handlar det inte längre om nått självbestämmande, då är det nått annat. En kontroll av nått slag.

Helt plötsligt så har snippan blivit en representant för det kollektiva, alla kvinnor. Det är helt plötsligt inte längre upp till individen att bestämma. Vart har vi då hamnat? Den respekt som vi som kollektiv kräver verkar inte ges tillbaka till individen.

Således vet vi inte på förhand om sommarbilden av femtonåringen i stringtrosor är utmanande i sin skapelse eller om det är betraktarens projektering. Tämligen klart är väl att många femtonåringar använder stringtrosor. Lika klart att de testar gränser i likhet med alla ungdomar genom historien. Frågan är varför det inte skulle kunna skildras på bild?

När det kommer till de aktuella bilder så har iaf en nu sagt att det är porr. Jag tycker inte att de är porr. Men jag tar gärna en argumentation för vad som gör dessa bilder till porr. För den enda koppling jag ser är det nakna könet, i likhet med Bergströms bild med snoppen. Det köper jag inte, ett naket kön är inte porr. Inte ens när det är utfläkt eller står upp.

/Maverick
 
Måste hålla på red.

Vill visa mitt stöd för FS i denna fråga!

Jag kan personligen bli riktigt förbannad av att läsa uttryck som att "tunga namn" funderar på att lämna sidan pga dessa förändringar... kom igen!

Att lämna i protest är väldigt korttänkt om man från början var intresserad av siten. Det är som att hota med att emigrera från sverige om SD kommer in i riksdagen ungefär... so what? då kan man ju inte vara med och påverka framöver.
Och just uttrycket "tunga namn" vill jag inte ens kommentera...

De som är genuint intresserade av frågan måste väl ändå inse att de saker som David och andra skriver är fullt godtagbara, alltså att man kan sätta nätfilter på sin webläsare om man har barn, att FS är ett företag etc etc.
Men framförallt anser jag att David har en oslagbar punch när han skriver att man inte reagerat över putande tonårstjejer med händerna för bysten och slika bilder.

Så ni som hotar med att lämna, är ni inte intresserade av FS alls då helt plötsligt eller? De som är intresserade måste väl för fasen vara med och debattera på ett seriöst plan?!

Det är trots allt en provokativ konstart vi håller på med, och de saker som kan äckla den ene kan lika gärna trigga den andre till något positivt, och dessutom ha ett budskap som kan vara nog så seriöst även om bilden föreställer könsdelar.

Håller vidare med om att den som vill surfa porr knappast kommer mättas av FS pooler även med denna förändring, jag ser snarare detta som något bra för att man skall kunna välja om man vill se dessa bilder eller inte, det är inte ett dagis detta och vi vuxna människor skall väl själva få välja? Eller skall det vara en mellanmjölkscommunity där bara de klassiskt rumsrena bilderna och åsikterna får vädras? Det tycker inte jag... så länge det inte går över lagstadgade gränser så tycker jag moralisterna bör tänka till en extra gång.

Sen kan jag hålla med om de problem som framförallt kvinnoobjektifieringen gör med världen och våra ungdomar idag, men är det inte så här det alltid varit? Att vi har sänkt vår gard mer och mer inför sexualiteten? Om 20 år tycker vi förmodligen att vi var ganska så trångsynta i dagens samhälle.

Ecce homo någon?
 
Måste hålla på red.
Vill visa mitt stöd för FS i denna fråga!

Att folk utalar sina åsikter är väl inte att folk inte skulle "hålla på red" eller fs som sådant.. Dom flesta tror jag gillar både siten samt admin som gör ett bra jobb..

Försök helst att inte skapa den vy att för folk har åsikter som inte går i samma linje som andra så skulle man vara nån slags motståndsrörelse mot FS eller admin osv..

Trotts admin gör kanonbra jobb samt siten är bra så måste ändå vissa saker kunna utalas åsikter om.. Ibland blir det kritik för gränser går för tidigt.. Ibland som nu handlar det om att gränser går absolut för högt..


Det är utifrån sedan reaktionerna som blir admin har sin uppgift att försöka lägga sig så alla är missnöjda.. Och ingen kanon-nöjd... Då har admin funnit en slags jämnvikt..

Men skall dom som nu reagerat inte få säga ifrån så blir det juu som det blivit att gränserna uppåt har töjts aningens lite för mycket så då reaktioner kommer ifråga att det blivit väl högt i tak..

Jag tror extremt få klagar eller försöker vara elaka med admin eller siten...

Men jag förstår att en del tagit extremt illa upp också av den senaste bilden där det handlar om ren skär förnedring i mångas ögon.....
 
Torbjörn.

Torbjörn: Det är väl så att man antingen håller med red eller inte i den här frågan?? Eller har jag missuppfattat? Det är väl FS red som gjort förändringen?

Jag vidhåller att om man hotar med att dra kan man inte vara spec intresserad av att debattera det.
 
Kvinnoskötesbilden med skylten "här går man" var väl dessutom rätt förnedrande kan man lugnt säga.Förutom att den var totalt fjantig egentligen.. Utan skylten var den rena löjan. Med skylten vart det ett oerhört stort respektlöst förnedrande utav kvinnan samt hennes kön.... Innebörden fattar jag trotts jag är rena rama grottmannen ifråga om kvinnosyn/jämnlighet att den skapade oerhört starka känslor hos många..

Jag har inte sett bilden, men tycker ditt resonemang är väldigt märkligt. Att bilden symboliserar eller skapar associationer till kvinnoförtryck är väl inte detsamma som att fotografen (eller de som gillar bilden, eller de som inte uttrycker att de inte gillar den..) tar ställning för kvinnoförtryck?!

Menar du på allvar att alla som avbildar något, eller skapar ett verk, gör det i syfte att uttrycka sina egna ståndpunkter och värderingar just i form av det som bilden/verket föreställer?

Per
 
Men jag förstår att en del tagit extremt illa upp också av den senaste bilden där det handlar om ren skär förnedring i mångas ögon.....
"En del" och "mångas", hur många blir det? Och skall deras uppfattning styra nivån på Fotosidan? Skall man hitta en minsta gemensam nämnare för vad som kan publiceras finns det snart inte plats för annat än solnedgångar.
 
Jag saknar en etisk bildpolicy där man inte tycker att det är ok att publicera utmanade bilder på barn (en 15-åring är inte vuxen). Var drar ni gränsen där. Är det ok med en 15-åring i stringtrosor, är det ok med en naken 15-åring? Är det ok att låta en vuxen man fotografera en 15-årings nakna sköte med ett makroobjektiv? Ni i redaktionen bestämmer. Det jag själv kan bestämma är huruvida jag vill vara med och dela er värdegrund.
Vad är det som du saknar i våra bildregler?
 
Problemet med porrbilder är enkelt att lösa utan behöva censur..Eller maskering.

Ståballar eller vidöppna kvinnokön som är motsvarande ståballar eller bilder där absolut fokus med närbild handlar om kön och inget annat.. Då ryker bilden bara..Rätt av utan snack..Sådana bilder ser man på porrsiter..Och det är föga konst med dom..

Enkelt lättförståerligt som alla tänkande personer måste rimligt kunna förstå samt faktiskt acceptera.. ..

Sedan får fotograferna som anser sig utföra konst göra det med lite högre nivåkrav på sitt konstnärsskap så dom kan förmedla den tankeväckande feeling som konst skall skapa via att skapa den utan det grova ytliga könsfotandet...

Så enkelt, samt högst troligt också accepterat i dom breda lagren av folk även om säkerligen några konstfrämjare säkerligen skall kalla mitt förslag för cencur..

På vilket sätt är det motivet som avgör vilken nivå ett fotografi håller?
 
Jag saknar en etisk bildpolicy där man inte tycker att det är ok att publicera utmanade bilder på barn (en 15-åring är inte vuxen). Var drar ni gränsen där. Är det ok med en 15-åring i stringtrosor, är det ok med en naken 15-åring? Är det ok att låta en vuxen man fotografera en 15-årings nakna sköte med ett makroobjektiv? Ni i redaktionen bestämmer. Det jag själv kan bestämma är huruvida jag vill vara med och dela er värdegrund.

När vi ändå inne på genusrelaterade frågor, varför är det alltid en vuxen man och en ung kvinna som nämns som exempel när man på något sätt försöker ifrågasätta någons värderingar? Sally Mann någon? För att nämna ytterligare exempel, Ylva-Maria Thomsson, Annelie Adolfsson.

Är det mindre okej med en tjej i stringtrosor än en kille i tanga? Och är det mer okej för kvinnor att fotografera vissa saker än män?

Jag tycker det är helt okej att diskutera bildpolicyn i sig, men när det hela tiden ska smygas med diverse subtila antydningar så blir jag lite trött. Det är bara billigt.

Det här är en fotosajt, det finns några saker att ta ställning till. Är bilden laglig eller inte? Bryter den mot FS regler? Gör den inte det så är det okej. Annars kan vi börja diskutera om det är okej med "naturbilder" plåtade i hägn också.

/Maverick
 
Jag saknar en etisk bildpolicy där man inte tycker att det är ok att publicera utmanade bilder på barn (en 15-åring är inte vuxen). Var drar ni gränsen där. Är det ok med en 15-åring i stringtrosor, är det ok med en naken 15-åring? Är det ok att låta en vuxen man fotografera en 15-årings nakna sköte med ett makroobjektiv? Ni i redaktionen bestämmer. Det jag själv kan bestämma är huruvida jag vill vara med och dela er värdegrund.

Gör du det inte lite för enkelt? Frågan är snarare om hur långt man ska gå i att inskränka möjligheten till fotografisk yttrandefrihet på fotosidan.

Jag håller förövrigt med Fredrik:

Det här är en fotosajt, det finns några saker att ta ställning till. Är bilden laglig eller inte? Bryter den mot FS regler? Gör den inte det så är det okej.
/Maverick

/Maria
 
Jag saknar en etisk bildpolicy där man inte tycker att det är ok att publicera utmanade bilder på barn (en 15-åring är inte vuxen). Var drar ni gränsen där. Är det ok med en 15-åring i stringtrosor, är det ok med en naken 15-åring? Är det ok att låta en vuxen man fotografera en 15-årings nakna sköte med ett makroobjektiv? Ni i redaktionen bestämmer. Det jag själv kan bestämma är huruvida jag vill vara med och dela er värdegrund.

Finns det såna bilder på FS ?????
Jag har varit medlem sedan 2004 och har ALDIRG stött på "tvivelaktiga" bilder av det slaget du beskriver.
 
I övrigt..
Kvinnoskötesbilden med skylten "här går man" var väl dessutom rätt förnedrande kan man lugnt säga.


QUOTE]

Är det någon som kan länka till bilden här så att man har en rimlig chans att veta vilken man refererar till.

Det tar så¨n lång tid att gå igenom alla bilderna som finns på FS tycker jag :)
 
I övrigt..
Kvinnoskötesbilden med skylten "här går man" var väl dessutom rätt förnedrande kan man lugnt säga.


QUOTE]

Är det någon som kan länka till bilden här så att man har en rimlig chans att veta vilken man refererar till.

Det tar så¨n lång tid att gå igenom alla bilderna som finns på FS tycker jag :)

Fotografen deltar ju inte i debatten och då tror jag inte att det är förenligt FS att hänga ut honom i forumet.

Men å andra sidan behöver du ju inte titta igenom alla bilder. Det är väl bara att kolla vad aktuella debattanter har kommenterat för bilder och se om det finns något som liknar det nu debatterade.

Mvh
Maverick
 
Fotografen deltar ju inte i debatten och då tror jag inte att det är förenligt FS att hänga ut honom i forumet.

Men å andra sidan behöver du ju inte titta igenom alla bilder. Det är väl bara att kolla vad aktuella debattanter har kommenterat för bilder och se om det finns något som liknar det nu debatterade.

Mvh
Maverick

Jag kan tyvärr ändå inte hitta den. Men kan ingen beskriva vad bilden föreställer istället?

Är det en bild med en HerrGårman-skylt över en kvinnas kön?

Skulle det vara pornografi? Jag går då inte igång på det :p
 
"En del" och "mångas", hur många blir det? Och skall deras uppfattning styra nivån på Fotosidan? Skall man hitta en minsta gemensam nämnare för vad som kan publiceras finns det snart inte plats för annat än solnedgångar.


Det är inte min sak att räkna hur många osv. Utan noterar det jag ser enbart ATT många reagerar.. Thats it..

På vilket sätt är det motivet som avgör vilken nivå ett fotografi håller?

Rätt underlig fråga efter mitt inlägg.. Dessutom en så luddig fråga så den går inte ens förstå riktigt utifrån vad du undrar över ihop med mitt inlägg som grund. Du kopierar ju det samt ställer din "fråga"..


Jag har inte sett bilden, men tycker ditt resonemang är väldigt märkligt. Att bilden symboliserar eller skapar associationer till kvinnoförtryck är väl inte detsamma som att fotografen (eller de som gillar bilden, eller de som inte uttrycker att de inte gillar den..) tar ställning för kvinnoförtryck?!

Vad fotografen har för mål med sin bild är ointresant.. Det intresanta samt viktiga är hur en bild tolkas av folk som tittar på den. Och jag anser personligen bilden förmedlar nått jag trotts grottmans-syn jag har på det mesta i dagens "jämnlighet" att bilden med här går man skylt och ihop ett näravbildande av kvinnosköte handlar om förnedring... Och tydligen förmedlas samma typ av tolkande eller liknande tolkande utav flera andra.. Samt av någon så hårt så personen faktiskt inte kan anse sig finnas kvar pga sitt personliga ställningstagande till sådana kränkande bildtyper....

Om det är sedan larvigt eller ej är inget jag lägger en värdering i. Däremot förstår jag personens ställningstagande.. Samt tycker det är extremt synd att allt detta sker...Samt behöver ske..

Menar du på allvar att alla som avbildar något, eller skapar ett verk, gör det i syfte att uttrycka sina egna ståndpunkter och värderingar just i form av det som bilden/verket föreställer?

Jag anser för det första inte varken porrbilden med upprunkad stållballe eller förnedringsbilden kvinnosköte i närbild med "här går man" skylt är några slags "verk".. Möjligen "värk" ..

Men oavsett min syn på vad som är "Verk" så bör alltid en slags gräns finnas där ingen får 100% av sin syn tillfredställd om man skall finna vart en gräns bör gå..

Utan en bra gräns är då INGEN vinner helt.. Utan där alla är lite missnöjda oavsett synsätt.. Då har en admin finnit den gyllena medelvägen på gräns-sättande..

Eller kalla det för att då har en Admin funnit den gräns där dom flesta kan acceptera samt förstå gränsen...

Vilket sida sedan enskilda medlemmar anser ha rätt gräns eller ej är därmed totalt ointresant.. Ensidig gräns hävdar jag inte skall vinna. Utan jämviktsgränsen är det bästa anser jag.. Och jag tror min syn på fine art nude gränser tror jag personligen ligger nog där rätt mitt emellan gränserna uppåt och neråt helt ärligt...


Och där är också skälet att det alltid är av stor vikt för en Admin att faktiskt få in alla som vill dela med sig av sina åsikters syn på saker.. Samt skapa ett underlag utifrån åsikterna men också ifrån sina egna mål med som här ett forums målsättning...

Men då tydligen omtyckt medlem som tydligen inte har för vana att klaga ( vad jag vet. Och jag vet inget om den saken!! Utan tror enbart utifrån det jag sett nu.) utan vad jag sett är faktiskt just omtyckt tar steg att hoppa av så kan man nog dra slutsattsen i alla fall oavsett sida man befinner sig på att något bör i alla fall göras...

Ja typ nått sådant tänker jag..

Men om jag personligen "vinner" eller inte är inget jag lägger hela min själ i.. Jag har ju inte något större intresse för Fine Art Nude avdelningen då just jag anser där det gått för långt.. Så därför tittar jag inte ens där så ofta..

Däremot kan jag ju i avsedd topic berätta hur jag ser på saken som en av rösterna som admin kan lägga in ihop med andras. Och fatta sina beslut utifrån..

Och därmed ber jag er som har andra åsikter berätta era egna åsikter.. Därför jag har sagt mitt i frågan. Och gjorde detta inte för sitta och "förklara mig" i evighet "mot" någon annans åsikt... Utan jag skriver främst för ge admin mer inputt i frågan..

Så.. Nu får detta va bra med såvida inte Admin tar något i mitt förslag som resonerbart samt intresant.. "Sidosurr/spår" som inte leder vidare är högst ointresant.....
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.