Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Rekommendation av digitalkamera

Produkter
(logga in för att koppla)
Grattis till din nya kamera!

Frågan om vilket ISO som är bäst är lite som frågan vilken hastighet som är bäst att köra en bil i. Det beror på. Generellt kan sägas att så lågt ISO som möjligt utan att för den skull riskera att få skakningsoskärpa på bilderna är bäst. Här måste man lära sig hur ISO, slutartider och skakningsoskärpa hänger ihop. Annars rekommenderar jag att köra på auto-ISO, alltså överlåta frågan till kamerans automatik.

En nackdel med detta är att automatiken kan skruva upp ISO onödigt mycket i mörker, så att bilderna blir brusiga. Mitt tips är att du ser till att lära dig hur ISO, bländare och exponeringstid hänger ihop. Då kan du själv göra bättre val för just de effekter du själv vill uppnå, än vad automatiken kan, som bara kan gissa vilken slags bilder du vill ha.

Här hittar du en serie artiklar som kan hjälpa dig välja ISO: http://www.fotosidan.se/cldoc/19224.htm
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.