Annons

Nikon D60

Produkter
(logga in för att koppla)
jorgene skrev:


Alla tycks, i denna feature-hysterins högborg, glömma den absolut viktigaste parametern för målgruppen ifråga: priset. Underskatta inte värdet av att ha den billigaste produkten på nybörjarhyllan hos handlarn!


Ytterligare en punkt där Nikon D60 är sämre än konkurrenterna.
 
ondjultomte skrev:
Kanske, kanske inte, de kan ju ha tweakat den lite. Det borde vara samma sensor som i A200 iaf.

_______________________________________________

Det är samma sensor på A100 och D80 också - men stor skillnad i bildkvalitet och signal behandling.

Min bil har en 2,4 liters motor - det har en formel 1 bil också...

Hälsningar

Adam
 
Kan folk ta reda på all fakta innan ni börjar kritisera kameran?

Jag har, vilket många andra tydligen inte har, som till exempel att den kostar lika mycket som de andra alternativen, som faktiskt ligger rätt i tiden, 450D och K200D. Idioter, fjortisar och den stora massan, vill kunna se bilden i skärmen, de vill kunna byta fokuspunkt och de vill ha bildstabilisering, de fattar inte ens själva varför de vill ha det, men de vill det!



Nu har jag ju kritiserats något, och hunnit duscha så jag kan svara på kritiken. Det jag tycker är fel är att ni istället för att skriva här, jag skriver bara här för att jag inte orkade skolan idag, inte går ut och fotar, med Eran dyra utrustning, men försöker glömma bort den och istället tänker på bilden. Nu gick jag in lite snabbt på Jesper's profil, för att se några intetsägande bilder, varav en var på en motorcykel i en kurva. Den bilden var möjlig pga din utrustning, det ser alla, men bakom sökaren kunde en intelligent apa stått, panorering lär man sig ganska snabbt. Likaså kan vem som helst ta bilder på någon polares bil, som Pauli, och vilken unge som helst är söt.

Nu ber jag om ursäkt för alla jag stött, jag skriver mest på Flashback, och har då vant mig fel, och var så naiv att tro att en svensk fotosida var demokratisk och idkade yttrandefrihet, tyvärr behärskar jag inte primitiv hieraki...
 
Priset är lite fel att diskutera, nu är fjortisar bortskämda och ska de få något för flera tusen gör inte några hundra så mycket i slutändan, säljaren på Expert envisas också med att det är dumt att inte köpa en fotobok, filter och väska när man ändå ska bli proffsfotograf...
 
jorgene skrev:
Underskatta inte värdet av att ha den billigaste produkten på nybörjarhyllan hos handlarn!
Helt rätt:

450D - 8700
D60 - 7190
A200 - 6900 (med eller utan kitobjektiv?)

1500:- skillnad mot 450D väger nog också en hel del vid kameraval. A200 ligger däremot mycket närmare prismässigt och då ska man stryka Live View, Mpx och bps från min tabell ovan.

Frågan består: på vilka punkter är D60 bättre än konkurrenterna? Och då menar jag på pappret. Det är mycket möjligt att användarvänlighet är bättre på D60 men hur kan presumtiva köpare veta det?

*edit* Just det, Pentax! Lägg till 800:- och då får du i tillägg till min tabell 11 AF punkter, och vädertättning. Inte illla!
 
Senast ändrad:
Zeiss skrev:
Nu ber jag om ursäkt för alla jag stött, jag skriver mest på Flashback, och har då vant mig fel, och var så naiv att tro att en svensk fotosida var demokratisk och idkade yttrandefrihet, tyvärr behärskar jag inte primitiv hieraki...
Tro mig, du tycks behärska allt som är primitivt.

Kan ingen plocka bort det här j-a trollet från Fotosidan?
 
Alla som är besvikna på en kamera som ännu inte finns att köpa kan ju läsa här och tänka efter lite...

http://www.digitalreview.ca/content/Nikon-D60-Digital-SLR.shtml

http://www.imaging-resource.com/NEWS/1201665645.html

"Nikon has set the price for the new D60 with 18-55mm VR lens kit at US$749.95. That's about $50 less than the MSRP of the Nikon D40x with the non-stabilized version of the 18-55mm lens."

D60-recensionen av letsdigital ovan är ju inte precis negativ och att få bättre bildkvalitet med ett objektiv med VR-möjlighet till ett lägre pris är mycket positivt!

Summa summarum: Den som köper en D60 får både mer kamera och mer objektiv för mindre pengar. Vad finns att klaga på? D60 är en ju kamera för förstagångsköpare av DSLR och inget annat.
 
jorgene skrev:
Tro mig, du tycks behärska allt som är primitivt.

Kan ingen plocka bort det här j-a trollet från Fotosidan?

Nu blir jag ledsen i ögat, eller nått. Vad med min inverkan i den här tråden är primitivt? Jag har mina åsikter, som baseras på fakta och information om de tänkta köparna.

Du vet inte vad troll är för något, troll förstör, och för det mesta kan de inte korrekt svenska och klagar på andra, men för all del, känn dig inte träffad... =)
 
Bussmicke skrev:
Är inte CCD sämre än CMOS?
Tänker på dynamiskt omfång, utbränning av högdagrar osv.

Kort svar: den senaste generationen CMOS-sensorer är bättre än CCD för användning i DSLR-kameror.

Lite längre tekniskt svar: CCD har egentligen bättre förutsättning för hög dynamik och lågt brus tack vare bättre utfyllnadsgrad på chipet. Problemet är att CCD-kretsar är bökiga att läsa ut signalen från snabbt. Ju snabbare utläsning desto mer brus. Om man kunde nöja sig med att ta en bild var tionde sekund eller så skulle CCD vara helt överlägset brusmässigt. Om man ställer kravet att kunna ta minst 3 bilder/s som på de senaste instegsmodellerna är CMOS bättre.
 
Det står att vi alla ska vara kompisar, och som jag tolkar det ska vi hålla oss till ämnet, så kan nästa person som kritiserar mig kritisera, eller kommentera D60?
 
Senast ändrad:
timofej skrev:
Helt rätt:

Frågan består: på vilka punkter är D60 bättre än konkurrenterna? Och då menar jag på pappret. Det är mycket möjligt att användarvänlighet är bättre på D60 men hur kan presumtiva köpare veta det?


Förmodligen samma skillnad som mellan D80 och A100 = Nikons överlägsna matrix mätare som mäter exponeringen i över 420 punkter i färg, istället för Sonys konventionella 40 zons mätning i s/v m.a.o. bättre exponering i svåra ljusförhållanden = lättare för algoritmerna att räkna fram en så bra bild som möjligt = användarna har större chans att spara bättre minnen av deras upplevelser.

FYI:

Målgruppen för D60 (även D40 och D40x) heter Jennifer: I USA finns det 28 miljoner Jennifer, Jennifer är två barnsmamma, kör ungarna till träningar och kalas i sin SUV. Hon fotar massor av bilder på sina barn när de spelar soccer och baseball, samt på sina vänner. Hon gillar en kamera som är lättskött, snabb, tar bra bilder och har ett kompakt format.

Luktar det D60 kanske? Samtidigt bjuder Nikon Sverige på utbildning för alla som köpt D40/D40x och D60 - å ni undrar varför de säljer som fan - skärp er nu, och kliv ur spegelhuset.

Hälsningar

Adam
 
Zeiss skrev:

Och så tror jag att du missuppfattar mig, att jag är en kille på sjutton bast som hellre skriver skit än fotar, á la Robin Gyllander Larsson. Det är fel, det är nog merparten av Er på det här forumet som har dyr utrustning men som aldrig kommer att ta lika bra bilder som jag med en kompaktkamera, vet ni varför? Det är för att jag faktiskt fotar, istället för att skriva skit på ett forum och drömmer om att ha senaste Nikkorzoomen med 2,8 i ljusstyrka, och tro att ens bilder blir bättre. Visst för att jag kan vara naiv men jag tror att de flesta av er förstår...

Ta ett chillpill nu Herr Cronberg! Du ger dagens ungdom väldigt dåligt rykte, inte konstigt att vi får sneda blickar av pensionärer...
Läste igenom tråden och den som varit mest aktiv är ju faktiskt du själv. Så det där med att du fotar istället för att hänga här stämmer ju inte redigt det heller. Och foto är konst. Konst kan betyda olika saker för olika människor. Det den ena tycker är snyggt, tycker den andra är fult. Tycker som många av dem äldre herrarna här, lägg ner lite tid på din självinsikt.

Mvh Calle
 
Jeppe skrev:
Alltså va f-n hade jag vetat att autofokusen på mitt AF-D 85/1.4 inte funkat på D40x, så hade jag aldrig köpt skiten. Nu bara står den i skåpet. Tänkte uppgraderat den till en D60, när jag till min häpnad får höra att inte heller den har inbyggd AF-motor i huset. Vart är världen på väg.. Jag behöver ju ett lätt och enkelt backuphus...SUCK! Jäkla Nikon...och pengarna bränner i plånboken...
Haha!!! Det inlägget gjorde min dag! Klockren sarkasm! :-D

Och ja, jag vet att jag är en av "surpellarna" som detta driver med (även om jag i alla fall försökt att inte vara dryg), men må det härmed vara allmänt känt att jag inte vill påstå att D60 är någon dålig kamera -- D40(X) är en utmärkt kamera, så varför skulle inte D60 vara det? -- eller att AF-motor i huset är ett måste.

Ju mer jag tänker på det, desto mer känns det som en vettig idé att skippa gamla skruv-AF på instegsmodellerna. Bättre då att vi får fler AF-S-objektiv, till nytta för oss alla. Däremot vidhåller jag att av de tekniska specarna att döma ser detta mer ut som något jag skulle vilja kalla D40XS än D60, och jag tror CMOS-sensor (kanske) och live view (definitivt) snart kommer att vara måsten i instegsmodellerna. Jag misstänker helt enkelt att Nikon inte slår tillräckligt hårt för att knipa instegsmarknaden från Canon. Jag har givetvis inget emot att ha fel på den punkten, och det får försäljningssiffrorna utvisa.

Det jag verkligen vill se från tester (förutom bildkvaliteten, givetvis) är hur bra sensorrengöringen/antidammsystemet egentligen är. Vad jag har förstått av det jag läst har de sensorrengöringssystem som lanserats tidigare visat sig vara i det närmaste värdelösa försäljningsplojer.
 
timofej skrev:
Jag undrar om det fanns en marknad för en sådan kamera för landskapsfotografer till exempel...
Du hann först! ;-)

Jag tänkte på exakt samma fråga. Jag undrar om detta innebär att det kan finnas en marknad för kamerahus med olika specialisering, och därmed olika sensorer.

... Men om jag ska säga vad jag tror så är det att CCD-tekniken är dödsdömd annat än i rena specialkameror. Snabb utläsning är ett måste i en kamera som ska vara någorlunda allround, och det innebär att alla serietillverkade hus kommer att få CMOS-sensor för att ge både snabbhet och vettiga brusnivåer. Detta tills någon kommer på något ännu bättre, vill säga -- det kommer ju att hända förr eller senare.
 
timofej skrev:
Pauli, du fortsätter att upprepa bildkvalitet som främsta argument för D60. Även om den är viktig (viktigaste?) väljer många nybörjare kameran efter de tekniska specarna. Och där håller Nikon inte måttet jämfört med konkurrentmodellerna. Bildkvaliteten är däremot ungefär densamma i alla moderna kameror.

Även om man kan ifrågasätta formen som Erik och Kristoffer uttrycker sig i kan man ändå konstatera att Nikon saknar finesserna som kommer att väga tungt för en nybörjare:

- Live View (tror jag kommer att väga tyngst)
- stabilisering i huset
- antal AF punkter (3 vs 9!)
- antal MPx (10 vs 12)
- batterigrepp
- antalet bps (3 vs 3,5)

Alltså är Nikon kvar i den gamla generationen. Allt nytt som introducerades det senaste året är inte implementerat i D60. De nya "finesserna" som du nämnt motsvarar en mjukvaruuppdatering. Skillnaden är ungefär som mellan D70 och D70s en gång i tiden.

*tillägg* På vilka punkter är D60 bättre än konkurrenterna? Förutom namnet, "snygg rem", och möjlighet till Nikkor utan adaptrar, som Nikon-Lasse uttrycker sig?

Jag har inte bildkvalité som argument. Dock att det är ändå det som avgör mycket, vem som vinner på bildkvalité, och därav borde det vara intressant, sen om D60 är bättre än tex A200 eller inte får vi se. Det säger jag inget om. Jag efterfrågar frågeställningar och diskussioner runt bildkvalité istället för features som LiveView och andra "coola funktioner" som är argument, helt enig, men inte avgörande fö flertal kunder.

Denna länk tyckte jag var bra:

http://www.imaging-resource.com/NEWS/1201665645.html

Gärna mera tips på recensioner, och åsikter runt D60!!!

Varför ger vi så mycket Attention till "Zeiss"?

Det är väl inte så konstigt att en 17 åring sitter o hetsar, kan ju lika gärna bara vara för att jävlas med forumet/tråden???

Jag såg att priset blir lägre än för D40X så det borde ju vara positivt för nikon att kunna släppa en "update" till lägre pris.

Jag kan dock säga, efter att igår kväll fått känna på 18-55 VR, att det objektivet är betydligt robustare och känna mycket bättre än den "vanliga" 18-55. Stor skillnad!
 
http://www.kenrockwell.com/tech/00-new-today.htm

Här har ni en länk som ni kan ta till er om ni vill. Vår käre Ken är väl lite speciell,men han sågar i vart fall ingenting utan först ha provat. Beträffande kameran som sådan föstår jag inte vad ni yrar om. Läs på Nikons hemsida om till vilka och vad man där i övrigt vill att kameran skall producera. Det är ingen på Nikon som pratar om någon "ersättare" för någon annan kamera. Kameran står säkert för sig själv, och den som har synpunkter på vad det står för bokstav efter "D" kan väl bara måla över siffran så är det problemet löst ;-)
Jag tror säkert att kameran är ett lyft jämfört med många andra kameror i prisläget. Den som är förståndig köper en kamera vars "märke" man kan växa i. Det hela beror på intresse och vad man har råd att betala. Den som måste gå till morsan och farsan och tigga pengar har väl någonting att planera för framledes när skolan är slut och man förhoppningsvis får ett jobb. Men kom ihåg, man blir inte konstnär för att man går skitigt klädd;-)
Mvh
JB
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.