Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

naket/ erotiskt/ pornografiskt?

Produkter
(logga in för att koppla)
bEPH skrev:
Men inte kan väl sex överföras genom bild?
det måste väl vara porr = känslor men inte kärlek?
Mja, det är ju lite svårt att skriva tydligt i få ord eftersom alla dessa ord är både värdeladdade och tolkningsbara. Vad jag menar är att porr är sex utan kärlek, köttmarknad, medan erotik mer är "riktiga" känslor och kärlek. Starkt förenklat förstås, men jag tror det syns i många bilder - har jag hört, jag tittar förstås inte på sånt :). En annan jämförelse kanske; porr är kallt och hårt, erotik är varmt och sensuellt.
 
bEPH skrev:
Jag undrar vars är denna porrindustri?
Jag har åkt ruunt på flera industriområden och letat men inte har jag lyckats hitta nån porrindustri.:)
Jag menar på allvar, vars finns denna industri?

Du får leta på ett industriområde lite norr om Täby så kan du kanske hitta 2 av sveriges största distrubutörer av porr... Bara så du vet.. Men det är inte mycket att se...
 
bEPH skrev:
Jag tycker att frågan är lite felaktig, jag tycker att denna fråga grundar sig i politiska och religösa beslut som inte fungerar längre.

Jag tycker frågan borde vara:
Varför man ska göra en skillnad mellan porr och erotisk och naket?

Om man förutsätter att målgruppen är vuxen så borde en normal vuxen kunna hantera alla tre grupperna utan problem?
Naturligtvis så kan det finnas bilder som är stötande, men det fins ju inom alla kategorier, inte ska väl sexualiteten behövas särbehandlas på något sätt?

Jag tycker att du sätter fingret på precis det som är viktigt i den här diskussionen. Definitionerna porr och erotik bottnar i ett moraliskt övervägande mycket mer än teknikaliteter som huruvida mannen har stånd eller ej.

Förutsatt att man inte tar avstånd från all avbildning av nakna människor/människors sexualitet innebär ett generellt förkastande av porr en intellektuell kullerbytta som är svår att reda ut eftersom det inte finns någon definition av porr.

Att man först definierar något som porr beror på att man anser det vara förkastligt (eller mindre rumsrent i någon grad). Sedan slår man fast att det är förkastligt eftersom det är porr. Resonemanget går liksom i en cirkel. Därmed slipper man motivera sitt ställningstagande i de enskilda fallen. Varför är bilden problematisk?

MVH
Johnnie
 
En sak jag tänkt på i sammanhanget är tolerans, olika människor och kulturer har olika syn på porr/erotika och hur publik den kan få vara. Oftast brister det i tolerans från båda håll, som t.ex. när någon laddar upp en nakenbild till en publik diskussionsgrupp. Man hävdar att motståndarna till nakenbilderna är moralistiska som inte vill se en sådan bild, men jag tycker man i toleransens namn kan skicka en länk till bilden så kan var och en välja om dom vill klicka på den eller inte. Från båda håll så är det intressanta att begreppet tolerans bara gäller åt ett håll - "acceptera min åsikt, du är intolerant". Kompromiss och inlevelseförmåga är vad som gör att vi kan leva tillsammans med olika ståndpunkter ("pun not intended").
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.