Annons

Irland, vart vara?

Produkter
(logga in för att koppla)

kadafwer

Medlem
Jag ska åka till Irland i Juni är det planerat, Natur är väl stora huvudmålet, vart bör man åka? är Nordirland lungt att vara på jämförelsevis med Irland?
Belfast eller Dublin?
 
Om natur är målet. Hoppa över både Dublin och Belfast. Tag dig ner till Kilkenny och därefter ut mot västkusten. Cliffs of Moher, Slieve League och egentligen hela västkusten upp.

Nordirland är numera lugnt, vägnätet är klart bättre i Nordirland. I republiken är det sämre ställt, med smala vägar med dålig beläggning. Men hyrbil är ett bra sätt att ta sig fram på. Inte farligt dyrt heller. Vi hyrde en liten för 1400:-/vecka. Var beredd på att stanna...ofta.
 
Glöm inte The Arran islands utanför Gallway. JAg var där för många år sedan och de öarn agår inte av för hackor, klart sevärt. Jag var i och för sig där "off season" i september men då var det häftigt och inte mycket turister, men det lär det vara under sesong.

Landskapet runt St Patrick´s peak bör inte heller missas om du ändå är i krokarna.

Jag är inte avundsjuk, inte ett dugg....
 
Den här rutten åkte jag för många, många år sedan. En resa jag aldrig kommer att glömma, vi hade gått om tid på oss så många stopp blev det. Ett fantastiskt (land)landskap speciellt efter atlantkusten. Mycket trevliga och gästvänliga människor också.
 

Bilagor

  • irland.jpg
    irland.jpg
    40.3 KB · Visningar: 455
Själv tog vi ut svängarna lite mer än Bernt..Men vi verkar ha haft samma karta ;)

Dagsetapper på 20-30 mil ungefär (någon enstaka på 35 mil). Lite väl långa, inser man såhär i efterhand :) Vägnätet är som sagt...
 

Bilagor

  • irland2006.jpg
    irland2006.jpg
    46.1 KB · Visningar: 662
Vi åkte till Irland 2002 och det är en resa jag inte heller glömmer.

Området runt Connemara och Clifden är spontant väldigt fint. Det finns en serie berg/höjder som går under namnet "Twelve Bens".

Om du ska åka buss kan jag rekommendera att ta den långa bussturen från Galway till Clifden. Busschaffisen såg ut som hämtad ur en hårdkokt rulle från 60-talet med mörkgröna pilotbrillor och ett väderbitet ansikte och sade "...it's a long road, and a rough road" när vi insisterade på att vi inte tänkte vänta på nästa buss som skulle ta den kortare sträckan.

Tipset är att inte vara kissnödig på vägen, för det var "...a long road, and a rough road" men landskapet var underbart.

Jag vill tillbaka, gärna med bil och möjlighet att stanna för att plåta, men vägarna är som de är och i månget och mycket är det också taggtråd/stängsel längs med diket i stort sett.

Cork var en spännande kontrast till Dublin men städerna är i sig inte så intressanta om natur är syftet.


mvh
 
Gillar man gatufotografering har Dublin fullt med intressanta människor. Även om landskapet är fantastiskt tog jag mina bästa bilder inne i stan.
I princip är alla irländska städer och byar fulla med intressanta miljöer.
 
Mitt tips blir ett ställe som heter Glendalough. Ligger ett par timmar utanför Dublin i Wicklow Moutains. Riktigt trevlig natur, och ett bra vandrarhem att bo på. (självklart finns även en pub)


/petter
 
petter olsson skrev:
Mitt tips blir ett ställe som heter Glendalough. Ligger ett par timmar utanför Dublin i Wicklow Moutains. Riktigt trevlig natur, och ett bra vandrarhem att bo på. (självklart finns även en pub)


/petter

Glendalough är okej men jämfört med Connemara/Clifden/Twelve Bens bleknar det. Men väl värt ett besök är det om än att jag skulle prioritera Clifden före..

lycka till

mvh
 
Connemara - Clifden + 12 Bens (berg)
Clara - Cliffs of Moher
Kerry - Ring of Kerry
Mayo - Achill
Donegal - Erigal (berg)
Killarney - Carrauntuohill (berg)
North Ireland - Giant's Causeway

några av de...
 
tack för alla svar, ska kolla upp allt det här lite nogrannare, komemr nog försöka bo i belfast eller dublin för att köra lite stadsfoto med=)
 
Ta en titt på Bundoran (nordvästra Irland). 65 pubar på 2000 invånare :)

Skithärligt ställe med massor av surfing. Surfing är jättestort över hela Irland.

Om du vill träffa George Clooney ska du åka till Cork. Han har en stuga där.

Galway var riktigt härligt också. Väldigt mycket backpackers och ungdomar.
 
Giants Causeway lägst upp i norr är ett fascinerande område.

Ska du till Cliffs of Moher kan jag rekommendera att du utgår ifrån byn Dolin tidigt på morgonen och vandrar längs klipporna. Det är ingen svår vandring men man får inte vara allt för höjdrädd, vilket jag egentligen är... Man kan få trampa lite lera och klättra över stängsel. Men det är värt det.

Fantastisk utsikt och mycket att plåta. Såg nästan inga människor under vandringen, förrän vi kom fram till "utkiksplatsen" dit busslasterna anländer. Tyckte nästan lite synd om alla som bara blev ditslussade och missade själva upplevelen.

Vandra tillbaka och du är hemma till en sen middag och en god öl på en pub i byn.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.