Annons

Göra hemsida

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag har använt Frontpage mycket, eftersom jag "råkade" få med det i Officepaketet. Tycker att det funkar bra, men nog underlättar det att veta hur HTML-kod fungerar för att få sidorna precis som man vill ha dem. Det gäller nog alla WYSIWYG-program skulle jag tro. Att koda själv är inte alls svårt, bara tålamodsprövande.
Jag har en jättebra bok, där står ALLT, åtminstone om HTML, inte så mycket om script och stylesheets och sånt kanske. Minns inte vad den heter nu, sitter på jobbet.....
 
Använd Dreamweaver och Homesite parallellt.

Kompletterar varandra för optimal verkan. Dreamweaver visar tyvärr inte till 100% WYSIWYG.
Ej heller ASP-lösningar etc, men integrerat med Homesite får man ett komplett paket.

Undvik alla skräpkodsprogram som frontpage etc. Då kan ni lika gärna spara en vanlig Wordsida som html. Det funkar, men skapar en massa skitfiler.

Good Luck!!
 
För handkodning av HTML tycker jag att standarddokumenten som är tillgängliga på http://www.w3.org/ är utmärkta som referensverk. För att göra portabla sidor idag är nog HTML 4.01 och CSS1 (och 2) standarderna lämpligast.
 
Hejsan.
Jag vill slå ett slag för Rolfs Staflins bok Internet HTML- och XHTML-boken. Jag har själv lärt mig html med den och tycker att den beskrev språket väldigt lättfattligt.
 
Några fler tips:

- Besök www.jonasweb.nu Innehåller både teknik- och designtips. Missa inte hans "10 enkla regler".

- Använd inte Frontpage eller Office-programmen om du vill göra sidor som ska gå att redigera för hand senare. De skapar alldeles förskräcklig (och mycket) html-kod (som dessutom kan funka dåligt i andra webbläsare än Micro$ofts egen).

- Dreamweaver är bra men dyrt.

- Är man seriös i sin önskan att lära sig skapa webbsidor kommer man inte undan att lära sig html.

- Ska man göra enkla sidor med bilder och kommentarer går det snabbt att lära sig den html man behöver (om man inte är helt nybörjare vid datorn).

- "Html-kit" är en suverän html-kod-editor som är helt gratis http://www.chami.com/html-kit/
Du infogar enkelt många olika typer av halvfärdiga kodsnuttar och det poppar upp listor med vilka olika attribut du kan välja på för en viss html-tagg ( =man behöver inte lära sig allt utantill).

- Visst http://www.w3.org/ är bra och beskriver vad som gäller. Men jag tror den är besvärlig för nybörjaren.
Skulle istället rekomendera http://www.w3schools.com Förutom referens-avdelningen finns även kodexempel som man kan ändra i och testa hur det blev.

Tror jag fick med det viktigaste nu.

Och lycka till med kodandet!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.