Annons

d700, nu eller senare

Produkter
(logga in för att koppla)
själv tror jag inte att nikon skjuter sig i foten och storrar i d3s:ens sensor i d700:an och gör en d700s.
utan jag tror mer att det blir en d700 med d3x:ens sensor och videofunktion.

själv vet jag inte om jag skulle filma eller behöver alla dom megapixlarna.
dessutom har d700:an pyttelite bättre iso än d3x:en.

antagligen kommer den bli långsammare i serietagningen, eftersom den inte kan ha samma hastighet som d3x:en. 5 b/s är minimum idag tycker jag.

eller om det nu bara blir den ny d700 med videofunktion som d300:an samt 2-3000:- dyrare.

vad tror/tycker ni man bör göra?

Du verkar redan ha en ganska klar bild av vad Nikon kan hitta på. Jag gissar att följande möjligheter existerar:
* Filmfunktion
* Fler MPx, dock inte D3X utan snarare 16-18MP. Skulle de kasta in D3X sensorn tvivlar jag på att huset kommer att kosta under 30kkr.
* Lägger in D3s sensor.

Är det något av detta som är värt 2-3 tusen extra (tänkbart att uppföljaren blir något dyrare) samt att vänta till nov-dec?

Jag äger själv en D700 och det enda jag saknar är lite bättre AF-täckning samt 100% sökare.
 
D700 är helt fantastisk.
Sensorn är så bra att bildkvalitén blir riktigt bra över ett stort ljuskänslighetsomfång och med nästan vilket objektiv som helst. Det är unikt med den toleransen med olika objektiv. Ingen annan digitalkamera jag har haft har varit lika tolerant. D2X var en pina eftersom endast hälften av Nikkor-objektiven gav bra bildkvalitet utan tex aberationer pga den höga pixeltätheten.

De förbättringar jag skulle vilja ha på D700 är ett väsentligt mindre kamerahus, ingen blixt, grövre mattskiva för enklare manuell fokusering, 100% sökare och ett svagare antialiasingfilter över sensorn för ökad skärpa. Nu tror jag tyvärr inte att någon av dessa förbättringar kan dyka upp hos Nikon.
Jag tror tvärt om att de ändringar som kommer på efterföljaren riskerar att göra den sämre. Och D700 blir en bestående kultkamera med toppegenskaper.
 
Jag är ännu en i raden av nöjda ägare till D700. köpte min i mars 2010, och gick i precis samma funderingar då (när kommer uppföljaren och hur bra kommer den vara?). Ångrar inte mitt beslut en sekund! Det enda jag saknar är en hygglig filmfunktion, är sådär lagom avundsjuk på 5D mkII just för den detaljen.

Köp kameran nu, den blir inte sämre även om uppföljaren mot all förmodan kommer lagom tills fotokina (även om allt på nikonrumors.com pekar mot att den inte kommer då).
 
Du har uppenbarligen noll koll över huvud taget på vad som är vänster och höger. Konservatism har inte med saken att göra. Vänster innebär att man tar skatt av folket och fördelar ut så att inkomstskillnaderna minskar (vilket även minskar motiveringen att arbeta hårt). SD är ett rent vänsterparti i den bemärkelsen, precis som våra riksdagspartier. Mig veterligen finns det inget riktigt högerparti i Sverige (och det kanske är bra), och definivt ingen "extremhöger". SD är ungefär lika extrema som vilket europeiskt, socialistiskt parti som helst. Med andra ord; inte alls. Att sen svensk media försöker indoktrinera oss med osanningar i andra riktningar hör inte hit.

Riktig högerextremism är anarkism, anarkokapitalism och libertarianism. Att sen vänstertomtar brukar kollra bort sig i terminologin när de försöker smutskasta nationalistiska partier är bara skrattretande. Så går det när man saknar argument.

Jag har tyvärr tappat allt hopp för Sverige, med tanke på hur lättlurat folket är.
Fortsätt gärna snacka foto här i stället. Det där var bara sorgligt att läsa.

/svenne som gärna förblir "indoktrinerad"
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.