Annons

Canon EOS 7D

Senast ändrad:
Mycke fin bild, vilket objektiv använde du. Svaret kom visst längre ner. En sak till, det makalösa finessutbytet som finns i kameran, använde du inte dej av vid denna mycket fina bild, eller.

Hehe ne jag tog den rakt upp å ned :)

Anders, ja jag har skärpt upp den rejält i photoshop.
 
Idag var det så mörkt i vädret så jag satte på mitt EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM. Inte en bild har fokus där den ska, såvitt jag kan se.

Hmm, har inte du heller lyckats ta skarpa bilder med 7D. Själv blir jag mer och mer tveksam till om min verkligen funkar som den ska. Jag får bra bilder på snabba hockeyspelare men suddiga bilder på stillastående motiv.

Idag får det bli jämförande linjalfoto i dagsljus med stativ för att utröna om problemet är kameran eller jag.
 
Jag var nyfiken och for ner till hockeyhallen och tog lite bilder, ville veta hur AF fungerade i dåligt ljus och snabba motiv.

En träningsmatch mellan Spånga och MB Hockey på B-J nivå i Spånga ishall fanns att tillgå, den hallen har taskigt ljus jämfört med arenorna och jag körde på ISO 1600, 1/500, F/2,0 med 135L. Körde med bara mittpunkten som jag brukar göra då jag inte pluggat på hur AF kan ställas in med 7D ännu.

Jag tog ca 250 bilder totalt utan någon annan ambition än att se hur kameran klarade situationen. Jag kan med glädje konstatera att AF i servo överträffar alla andra kameror jag har haft och har och i denna svåra situation var 100% rätt. Inte en enda bakfokuserad bild på kortet denna gång.

Däremot ska man nog inte köra med jpeg standard som jag gjorde. Det brus som finns i bilden skärps upp då och blir inget snyggt, inget som syns i skärmstorlek men zoomar jag in 100% så blir det uppenbart.

Hur som helst kan jag konstatera att detta blir en utmärkt hockeykamera även i dom sämsta hallar.

Några bilder direkt ur kameran...
www.sorkin.se/7D/_MG_0162.JPG
www.sorkin.se/7D/_MG_0187.JPG
www.sorkin.se/7D/_MG_0193.JPG


Om jag inte mins helt fel så tyckte du även att Canon EOS 5D MkII focuserade bra när du fotograferade hockey i ishallar ? ;-)

Inte för att jag betvivlar ditt påstående om hur bra 7D är ;-)



//Photographer
 
Jag får bra bilder på snabba hockeyspelare men suddiga bilder på stillastående motiv.
Då fungerar den nog som den ska, för det var också på stillastående motiv som mina bilder blev suddiga. One Shot AF. Fokus låg mycket närmare mig än vad AF-punkten pekade på.

Mikrojustering med +6 verkar ha kurerat detta. Jag har aldrig gjort detta förr, men om jag har fattat det rätt ska man sätta justeringen till höger på skalan, om fokus ligger för nära, eller hur?
Jag har inte riktigt insett om det står någonstans om man ska tala om för kameran på vilket håll fokus hamnar fel (i mitt fall för nära) eller om man ska säga åt den åt vilket håll den ska justera (i mitt fall längre bort). Men det verkar vara det sistnämnda.
 
Om jag inte mins helt fel så tyckte du även att Canon EOS 5D MkII focuserade bra när du fotograferade hockey i ishallar ? ;-)

Inte för att jag betvivlar ditt påstående om hur bra 7D är ;-)



//Photographer

Som jag skrev i förra inlägget också är jag impad över AI servo i dåligt ljus.

Det jag har lite problem med just nu är att få det exakta skärpeplanet med väldigt ljusstarka gluggar. Såna som 50 1,4, 135 2,0L och 85 1,8 som jag gillar att använda vidöppna till porträtt.

Anders, jag har också ägnat mig åt microjustering här på förmiddagen. Har sett det motsatta att skärpan legat lite för långt bort. Speciellt med vidöppen 85 1,8 så har det blivit halvvägs till öronen i ett passfotoutsnitt. Fick kompensera den gluggen -7. Även 135L fick jag kompensera lite åt minus hållet för att inte få skärpan för långt bak.

Har använt en tumstock på golvet som jag lagt en penna på, fotat från typiskt "porträttanvändningshåll". Nu ska jag plåta lite verkliga bilder och se om det blivit bättre.
 
Senast ändrad:
Då fungerar den nog som den ska, för det var också på stillastående motiv som mina bilder blev suddiga. One Shot AF. Fokus låg mycket närmare mig än vad AF-punkten pekade på.

Mikrojustering med +6 verkar ha kurerat detta. Jag har aldrig gjort detta förr, men om jag har fattat det rätt ska man sätta justeringen till höger på skalan, om fokus ligger för nära, eller hur?
Jag har inte riktigt insett om det står någonstans om man ska tala om för kameran på vilket håll fokus hamnar fel (i mitt fall för nära) eller om man ska säga åt den åt vilket håll den ska justera (i mitt fall längre bort). Men det verkar vara det sistnämnda.

Hur går det med fokus på AL-Servo nu när du ändrat till +6 ?

//Photographer
 
Ska det göra någon skillnad?

Om skärpan satt vid AL-Servo så var min tanke att den försköts i samma grad +6 åt andra hållet.


Såg på det fantastiska Canon Rumors att det finns fler som upplever detta fenomen.

Rox Reply:
October 3rd, 2009 at 10:38 pm

My 7D has a focus issue. Only Spot AF will give sharp image. All the other mode are not consistent. My test was to choose a static subject. Nothing fancy. The Spot AF worked pretty well, the other AF mode gave me blurry subject. It’s worst with longer focal range. I did the test with different subject, different lightning condition, different lenses (5 L lenses) and different aperture.


//Photographer
 
Sammanfattning av 7D gentemot 40D

Fick för mig att skriva av mig vad jag upplevt hittills med 7D, utan att ta det i någon speciell prioriteringsordning. Jämförelsen blir mot 40D, som jag använt tidigare.

- "Tunnare" handgrepp att hålla i. Återkommer i ärendet när jag får tag i ett batterigrepp till 7D.

- Fokuserar inte rätt vid One Shot, med optik som fungerar perfekt på 40D (EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM).

- Kör man på automatisk exponering med evaluerande mätning och exempelvis zone AF, får man vara rejält uppmärksam på att inte någon AF-punkt får syn på något som är mörkare än grått. Kamerans omskrutna (av Canon) iFCL verkar synnerligen hungrig på att dra upp exponeringen om den hittar en mörk plutt någonstans, och så går högdagrarna rätt in i himlen. Centrumvägd fungerar däremot precis lika bra som det gör på min Canon EF. Den har jag haft i 34 år. Utvecklingen går framåt.

+ Gummiluckorna över kontaktdonen är bättre.

+ Q-knapp för Qucikcontrol är behändigt. Inställningar med Quick-control fungerar jättebra.

+/- Knapparna vid sidan av displayen är nog bättre om man aldrig har batterigrepp. Jag vet en del klagat på att de under displayen blir intryckta oavsiktligt på 40D, men jag har alltid haft batterigrepp och har aldrig lidit av detta. Knapparna kräver ihärdig tryck, men det minskar ju också risken för oavsiktliga ändringar. Detta gäller även bakre hjulet, som snurrar trögare än på 40D. Dessutom finns bortkoppling av exponeringskompensation kvar.

+/- RAW/JPEG är ju bra om man vill kvickt kunna få båda delar. Men jag tycker den skulle gått att programmera till att bara bli det ena också, om man kvickt vill byta från det andra. Dessutom borde den gått att programmera till andra funktioner, till exempel den av somliga hett efterlängtade spegel upp. Så ofta behöver jag inte ändra från ett format till båda.

+ Utmärkt med separata reglage för video och live view. Live view i sig har uppdaterat rejält jämfört med 40D. Fokus på alla upptänkliga vis, möjlighet att ändra i menyer utan att åka ur live view hela tiden osv. Filmat har jag inte gjort mer än i fem sekunder för att se om det fungerade.

+ Menyhanteringen är bättre, förutom toningseffekten när man byter läge. Den tar tid och gör att kameran kommer efter om man kvickt rullar bland flikarna. Nu finns det tolv (!) stycken, så det blir en del rullande. Flera funktioner är flyttade jämfört med 40D, och det är bara till det bättre. Mer logiskt med sånt som hör ihop samlat på ett ställe.

+/- Om det är bra eller dåligt att övre displayens ljusknapp hoppat till höger vet jag inte. Fel trycker man i början, i alla fall.

+ Bra med M.Fn knapp vid avtrycket. Även här kunde man tänkt sig att den kunde duga till fler funktioner än vad den kan nu.

+ Bättre luckor till batteri och kort. Nu står de öppna med en liten fjäder.

+ Bättre placering av strömbrytaren än den lilla pillmojängen på 40D.

+ Bättre med separat B-läge på lägesratten.

+/- CA-läget känns meningslöst, men de andra krumelurerna har ju försvunnit, så det är inte som på 50D, där det snor en av de programmerbara positionerna.

+ Sökaren är bra. Den ger intryck av att vara större, jämfört med 40D. Fast inte jämfört med min EOS 30, men det var ju inte att begära heller.

+ Sökarens funktion är utmärkt. Allt som inte behövs syns inte heller. Dessutom har batteristatus kommit med också. Nu fattas bara mätmetod, jpeg/RAW och lite sånt, sen kan jag inte komma på mer som man skulle kunna vilja glo på.

+ AF-möjligheterna överträffar ju bokstavligen allt annat, åtminstone allt från Canon. De andra har jag dålig pejl på. Ska bli intressant att se om jag kan få den att fokusera rätt också. Annars faller lite vitsen med att ha många inställningar, för att uttrycka det milt. Hur AF fungerar på rörliga mål har jag inte heller hunnit kolla ordentligt än. Om inte annat är det pissväder här...

+ Bra med automatisk ljusanpassning för bakre displayen. Fortfarande finns inget läge där belysningen för den övre tänds varje gång man trycker på någon knapp, vilken som helst.

+ Bakre displayen i sig själv är mycket bättre. Den fungerar både bättre till att titta på bilder i och sämre som spegel.

+ Vinjetteringsfix för jpeg är alltid bra. Vill man inte ha det går det ju att stänga av. 40 olika objektiv kan kameran hålla reda på för den funktionen.

+ Utmärkt med blixtstyrning från inbyggda blixten. Ger en slav till att leka med, om man inte behöver lite rejält ljus från kameran själv samtidigt. Inställningarna via kamerans menyssystem är dessutom förbättrade jämfört med 40D. Ovanpå detta kan man lägra och återanvända de omfattande blixtinställningarna i datorn, via EOS Utility.

+/- Auto lighting optimizer - nja. Har man den igång kan man inte exponeringskompensera för blixt eller annars heller. Inte ens manuella inställningar ger det resultat man försöker få fram. Känns som att den funktionen fungerar bra som den gör på 40D, där den bara aktiveras i krumelurlägena. Men här finns ju inga krumelurlägen, förstås. Går i alla fall att stänga av.

+ Alla liveviewinställningar på samma ställe. Mer logiskt. Inget grävande i C.Fn för vissa inställningar. Live view menyn förvandlas automatiskt till videomeny om man ställt om kameran till filmtajm.

+/- Förinställningarna för bildöverföring har försvunnit, men jag har aldrig sett någon anledning att använda dem heller, så det är ingen förlust. På 7D kommer det inte upp någon överföringsmeny på kameran alls, när man kopplar den till datorn. Allt sköts från datorn.

+ Bättre inställningar för bildspel från kameran, om man nu av någon anledning vill använda sådana. Det går ju att köra ut på en HDTV, om man vill. Synd man inte kan få den att byta bild på halvtryck på avtryckaren, för då kunde man använt kameran som en gammaldags diaprojektor med hjälp av fjärrkontrollen. Nu måste man använda SET-knappen. Men det ligger förstås i linje med att de här kamerorna kan man alltid ta stillbilder med, nästan oavsett vad man håller på med, genom att trycka på avtryckaren.

- Ingen JUMP-knapp, så ändringar i hoppsekvensen måste man göra i en meny. Varför kan inte Q eller RAW/JPEG eller ens SET programmeras till att blir JUMP, just när man visar bilder? Varken Q eller RAW/JPEG har ju någon funktion då.

+++ Direct Print finns kvar. Hur skulle vi kunnat överleva utan den knappen? Nu för den en lite undanskymd tillvaro som extrafunktion på RAW/JPEG. Den blir printknapp bara när man har en printer ansluten. Då kunde den ju blivit JUMP när man visar bilderna på displayen.

+ Bra att man kan hantera flera mappar på kortet. Då kan man kategorisera sina bilder redan i kameran, om man kommer ihåg att ändra inställningen.

- Åtskilliga av de dummaste svenska översättningarna finns kvar.

+ Bra med rutnät till/från i sökaren, utan att behöva byta mattskivan.

+ Roligt med inbyggt vattenpass. Kan säkert vara nyttigt också, ibland.

+ Mycket bättre batteriinformation än i 40D. Här får man reda på tillståndet i enstaka procent. I 40D är det mer av karaktären "Batteriet är bra; nu är det slut".

+ Fotograf och upphovsrättsinformation kan läggas till bilderna och dessutom knappas in direkt i kameran. Ägare måste fortfarande läggas in via datorn, liksom på 40D.

+ Betydligt fler inställningsmöjligheter via Custom Functions, vars antal i praktiken ökat från 17 till 27. Jo, det finns 24 på en 40D, men flera av dess funktioner har flyttat ut till menyflikarna eller slagits ihop i en custom function.

+++ De utökade AF-inställningsmöjligheterna tillsammans med kamernas mycket större konfigurationsmöjlighet när det gäller vilken knapp som ska göra vad ser jag som den största principskillnaden jämfört med 40D. 7D överträffar även 1D Mark III på den punkten.

Återstår som sagt att se om den kan ta bilder också, helst skarpa...
 
Fick för mig att skriva av mig vad jag upplevt hittills med 7D, utan att ta det i någon speciell prioriteringsordning. Jämförelsen blir mot 40D, som jag använt tidigare.

- "Tunnare" handgrepp att hålla i. Återkommer i ärendet när jag får tag i ett batterigrepp till 7D.

- Fokuserar inte rätt vid One Shot, med optik som fungerar perfekt på 40D (EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM).

- Kör man på automatisk exponering med evaluerande mätning och exempelvis zone AF, får man vara rejält uppmärksam på att inte någon AF-punkt får syn på något som är mörkare än grått. Kamerans omskrutna (av Canon) iFCL verkar synnerligen hungrig på att dra upp exponeringen om den hittar en mörk plutt någonstans, och så går högdagrarna rätt in i himlen. Centrumvägd fungerar däremot precis lika bra som det gör på min Canon EF. Den har jag haft i 34 år. Utvecklingen går framåt.

+ Gummiluckorna över kontaktdonen är bättre.

+ Q-knapp för Qucikcontrol är behändigt. Inställningar med Quick-control fungerar jättebra.

+/- Knapparna vid sidan av displayen är nog bättre om man aldrig har batterigrepp. Jag vet en del klagat på att de under displayen blir intryckta oavsiktligt på 40D, men jag har alltid haft batterigrepp och har aldrig lidit av detta. Knapparna kräver ihärdig tryck, men det minskar ju också risken för oavsiktliga ändringar. Detta gäller även bakre hjulet, som snurrar trögare än på 40D. Dessutom finns bortkoppling av exponeringskompensation kvar.

+/- RAW/JPEG är ju bra om man vill kvickt kunna få båda delar. Men jag tycker den skulle gått att programmera till att bara bli det ena också, om man kvickt vill byta från det andra. Dessutom borde den gått att programmera till andra funktioner, till exempel den av somliga hett efterlängtade spegel upp. Så ofta behöver jag inte ändra från ett format till båda.

+ Utmärkt med separata reglage för video och live view. Live view i sig har uppdaterat rejält jämfört med 40D. Fokus på alla upptänkliga vis, möjlighet att ändra i menyer utan att åka ur live view hela tiden osv. Filmat har jag inte gjort mer än i fem sekunder för att se om det fungerade.

+ Menyhanteringen är bättre, förutom toningseffekten när man byter läge. Den tar tid och gör att kameran kommer efter om man kvickt rullar bland flikarna. Nu finns det tolv (!) stycken, så det blir en del rullande. Flera funktioner är flyttade jämfört med 40D, och det är bara till det bättre. Mer logiskt med sånt som hör ihop samlat på ett ställe.

+/- Om det är bra eller dåligt att övre displayens ljusknapp hoppat till höger vet jag inte. Fel trycker man i början, i alla fall.

+ Bra med M.Fn knapp vid avtrycket. Även här kunde man tänkt sig att den kunde duga till fler funktioner än vad den kan nu.

+ Bättre luckor till batteri och kort. Nu står de öppna med en liten fjäder.

+ Bättre placering av strömbrytaren än den lilla pillmojängen på 40D.

+ Bättre med separat B-läge på lägesratten.

+/- CA-läget känns meningslöst, men de andra krumelurerna har ju försvunnit, så det är inte som på 50D, där det snor en av de programmerbara positionerna.

+ Sökaren är bra. Den ger intryck av att vara större, jämfört med 40D. Fast inte jämfört med min EOS 30, men det var ju inte att begära heller.

+ Sökarens funktion är utmärkt. Allt som inte behövs syns inte heller. Dessutom har batteristatus kommit med också. Nu fattas bara mätmetod, jpeg/RAW och lite sånt, sen kan jag inte komma på mer som man skulle kunna vilja glo på.

+ AF-möjligheterna överträffar ju bokstavligen allt annat, åtminstone allt från Canon. De andra har jag dålig pejl på. Ska bli intressant att se om jag kan få den att fokusera rätt också. Annars faller lite vitsen med att ha många inställningar, för att uttrycka det milt. Hur AF fungerar på rörliga mål har jag inte heller hunnit kolla ordentligt än. Om inte annat är det pissväder här...

+ Bra med automatisk ljusanpassning för bakre displayen. Fortfarande finns inget läge där belysningen för den övre tänds varje gång man trycker på någon knapp, vilken som helst.

+ Bakre displayen i sig själv är mycket bättre. Den fungerar både bättre till att titta på bilder i och sämre som spegel.

+ Vinjetteringsfix för jpeg är alltid bra. Vill man inte ha det går det ju att stänga av. 40 olika objektiv kan kameran hålla reda på för den funktionen.

+ Utmärkt med blixtstyrning från inbyggda blixten. Ger en slav till att leka med, om man inte behöver lite rejält ljus från kameran själv samtidigt. Inställningarna via kamerans menyssystem är dessutom förbättrade jämfört med 40D. Ovanpå detta kan man lägra och återanvända de omfattande blixtinställningarna i datorn, via EOS Utility.

+/- Auto lighting optimizer - nja. Har man den igång kan man inte exponeringskompensera för blixt eller annars heller. Inte ens manuella inställningar ger det resultat man försöker få fram. Känns som att den funktionen fungerar bra som den gör på 40D, där den bara aktiveras i krumelurlägena. Men här finns ju inga krumelurlägen, förstås. Går i alla fall att stänga av.

+ Alla liveviewinställningar på samma ställe. Mer logiskt. Inget grävande i C.Fn för vissa inställningar. Live view menyn förvandlas automatiskt till videomeny om man ställt om kameran till filmtajm.

+/- Förinställningarna för bildöverföring har försvunnit, men jag har aldrig sett någon anledning att använda dem heller, så det är ingen förlust. På 7D kommer det inte upp någon överföringsmeny på kameran alls, när man kopplar den till datorn. Allt sköts från datorn.

+ Bättre inställningar för bildspel från kameran, om man nu av någon anledning vill använda sådana. Det går ju att köra ut på en HDTV, om man vill. Synd man inte kan få den att byta bild på halvtryck på avtryckaren, för då kunde man använt kameran som en gammaldags diaprojektor med hjälp av fjärrkontrollen. Nu måste man använda SET-knappen. Men det ligger förstås i linje med att de här kamerorna kan man alltid ta stillbilder med, nästan oavsett vad man håller på med, genom att trycka på avtryckaren.

- Ingen JUMP-knapp, så ändringar i hoppsekvensen måste man göra i en meny. Varför kan inte Q eller RAW/JPEG eller ens SET programmeras till att blir JUMP, just när man visar bilder? Varken Q eller RAW/JPEG har ju någon funktion då.

+++ Direct Print finns kvar. Hur skulle vi kunnat överleva utan den knappen? Nu för den en lite undanskymd tillvaro som extrafunktion på RAW/JPEG. Den blir printknapp bara när man har en printer ansluten. Då kunde den ju blivit JUMP när man visar bilderna på displayen.

+ Bra att man kan hantera flera mappar på kortet. Då kan man kategorisera sina bilder redan i kameran, om man kommer ihåg att ändra inställningen.

- Åtskilliga av de dummaste svenska översättningarna finns kvar.

+ Bra med rutnät till/från i sökaren, utan att behöva byta mattskivan.

+ Roligt med inbyggt vattenpass. Kan säkert vara nyttigt också, ibland.

+ Mycket bättre batteriinformation än i 40D. Här får man reda på tillståndet i enstaka procent. I 40D är det mer av karaktären "Batteriet är bra; nu är det slut".

+ Fotograf och upphovsrättsinformation kan läggas till bilderna och dessutom knappas in direkt i kameran. Ägare måste fortfarande läggas in via datorn, liksom på 40D.

+ Betydligt fler inställningsmöjligheter via Custom Functions, vars antal i praktiken ökat från 17 till 27. Jo, det finns 24 på en 40D, men flera av dess funktioner har flyttat ut till menyflikarna eller slagits ihop i en custom function.

+++ De utökade AF-inställningsmöjligheterna tillsammans med kamernas mycket större konfigurationsmöjlighet när det gäller vilken knapp som ska göra vad ser jag som den största principskillnaden jämfört med 40D. 7D överträffar även 1D Mark III på den punkten.

Återstår som sagt att se om den kan ta bilder också, helst skarpa...

ja finns väl ingen aps-c idag med mera specar, helt otroligt, går det att hålla reda på allt, Men blir faktiskt mycket rädd när rapporterna om brister i AF:en ramlar in på löpande band, Heder åt er som ärligt vill berätta om problemen, man vill nog kunna ta skarpa bilder också, vad hjälper det med 1001 funktioner, om inte det elementära fungerar. Hur skall intervision hinna med.
 
Jag tror jag väntar ett tag med mitt köp av 7D

om det nu skulle vara ett problem, tänk på att Alla kameror som är nya och precis kommit ut får ett extremt kritisk och ibland överdrivet överreagerat omdömme som sedan visar sig varit just så överdrivet, se tex 5DmkII, så kommer en firmware fix på de flesta problemen att lösas.
Mvh
mats
 
om det nu skulle vara ett problem, tänk på att Alla kameror som är nya och precis kommit ut får ett extremt kritisk och ibland överdrivet överreagerat omdömme som sedan visar sig varit just så överdrivet, se tex 5DmkII, så kommer en firmware fix på de flesta problemen att lösas.
Mvh
mats

Ja lanseringen av 7D har tagit stora propotioner, kan nästan liknas vid att Jesus har återvänt till jorden, det gagnar ingen när det blir på det sättet, Af.strulet som ramlar in får väl ner oss på jorden igen. Skynda,skynda ut med kameran så får konsumenterna sitta med firmware 1,2,3,4 under kommande året, hoppas batterierna är fulladdade så inget händer.
 
Tack, Anders för sammanfattningen. Alltid kul med lite mer personliga användaråsikter också... :)

Tradigt med fokuseringen dock. Det jag skulle vilja veta är ifall (med ett bra, platt, tydligt) stillastående mål skiljer sig i fokusering mellan följande AF och One-shot? Då kan det bli lite tradigt.... Med tanke på att dina objektiv "funkar" på dina andra kameror. :-/
 
Mikrojustering med +6 verkar ha kurerat detta.

Det är väl precis därför mikrojusteringen finns till? Så att alla pixelpeepers kan justera in kameran på en eftermiddag utan att behöva lämna in gluggar och hus till Canon.

Jag tror jag väntar ett tag med mitt köp av 7D
Ingen produkt har någonsin varit 100% vid lanseringen, det görs alltid förbättringar, både synliga och osynliga. 50D är troligen den Canonkamera som har minst fel just nu, köp en sån...

Om man ska prova ut precis allt innan lanseringen blir produkten aldrig färdig. Alla problem går ju inte att förutse. Sen kan man ju alltid fundera över hur relevanta alla "bristobservationer" egentligen är för 98% av alla normalbrukare av en viss produkt? Nyckeln till framgång är att känna till brister och styrkor på den prylen man använder, om det nu är ett kamerahus eller en skruvmejsel.

Jag går själv och väntar på min 7D. Visst blev jag besviken över att den inte dök upp i fredags, men å andra sidan kan jag glädjas att min 30D gjorde precis allt den behövde i går: satte fokus helt ok på båtar i regn. Och eftersom 7D ska vara best-in-class på just servo & regn så är jag helt övertygad om att sämre kommer det ju knappast att bli.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.