Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Septemberkvällsljus över spåren

Även små (?) tåg behöver blir ompysslade innan de säger farväl till storstadens ljus, och ger sig ut i kvällens obygdsmörker. Vad är då bättre än att göra det under ett falnande kvällsljus, som faller på fortfarande solvarma fasader.

Inlagt 2013-10-12 16:28 | Läst 870 ggr. | Permalink

"Jag är inte tågfantast men bilden är onekligen snygg. Det är väldigt mycket linjer och detaljer i ett ljus som jag antagligen hade lovprisat i en naturbild. Strålkastarna från loken gör sedan det där lilla extra, som ögon ungefär. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag är inte tågfantast men bilden är onekligen snygg. Det är väldigt mycket linjer och detaljer i ett ljus som jag antagligen hade lovprisat i en naturbild. Strålkastarna från loken gör sedan det där lilla extra, som ögon ungefär.
Hälsningar Lena
Svar från ztenlund 2013-10-13 22:15
Tack Lena!
Jag försöker få till något mer än bara ett "artporträtt" när det går. Det är inte bara så att jag är lite lätt insnöad på järnväg, utan också så att jag tycker att det ibland är ganska tacksamma motiv. Ibland strosar jag bara längs med plattformen, vilket i Stockholm är bra om det är risigt väder. Man kan hålla sig under tak när all annan fotografering leder till att man blir dyngsur... Att hitta en annan vinkel, som den här, är en kul utmaning ibland också.