Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Arlanda från positioner mycket eller lite ovan mark

I bloggarna på Fotosidan har det synts att några nyligen var och insöp en alternativ Arlandavy, och vi var ett antal som fick den möjligheten i slutet av juni också. Om detta har det rapporterats tidigare och jag avhåller mig därför från att visa persongalleriet. Istället plockar jag ut några bilder från dagen:

Här noterar jag ett halvudda bländarval, men jag tror att det var för att objektivet var nytt. Royal Air Maroc CN-ROH för den intresserade.

Samma kärra längst upp, sedan satsar vi på TAP Portugal CS-TQD och Norwegian LN-DYQ.

Lufthansa D-AIPM

Jag var kvar länge och efter att ha ätit en burgare ihop med Ewa, som åkte hem sedan, så började jag gå igenom området bort mot Tomta. Kanske inte den närmaste vägen att gå upp här, men ska det vara från förhöjda positioner så ska det. ;)

Jag tog en bild med en SL-buss och en med en UL-buss med lite olika exponering. Faktum är att jag trodde att jag blåst himlen i bilden ovan, och det var därför jag tog den andra med UL-bussen. Men se, så var det inte!

Om jag minns rätt är den här tagen från en rejäl jordhög, även om det inte ser så högt ut i och med att banan är högre än området runtomkring. Kärrorna på backen är NextJet SE-LJN och SE-KXE. Borta vid Tomta (f.d. Räddningsskolan) hoppade jag sedan på bussen, efter att ha tagit någon bild på inflygningsljusen. Men då stod jag direkt på backen... ;)

Inlagt 2013-10-16 00:06 | Läst 1057 ggr. | Permalink

"Ser bekant ut på nått sätt? Är det Halmsjön INT.?"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina vyer däruppifrån verkligen! Uppfriskande med lite flygplan! Ha det gott Martin!
Svar från ztenlund 2013-10-17 13:50
Tack och visst är det! Ha det gott du också Dan!
Ser bekant ut på nått sätt? Är det Halmsjön INT.?
Svar från ztenlund 2013-10-17 13:58
Jag misstänkte att det skulle kunna se bekant ut för dig...
Vad snopen den som åker till busshållplatsen Halmsjön för att flyga ska bli, fast den är bra för att spana på flyg ibland. :) Jag har en ganska ordenligt bunt bilder från i somras en dag när 19L användes.
Otten 2013-10-18 07:13
Från början skulle Arlanda heta just Halmsjön International.
Svar från ztenlund 2013-10-18 21:48
Den hette ju Halmsjöns flygplats precis i början... Jag skrev ett blogginlägg med det i rubriken innan Dagny var där på vintern. :)