Livet, konsten och tekniken

Blogg i farten

Kista

Men hur svårt kan det va att blogga från mobilen? Den är ju alltid med ändå. Och Snapseed duger gott till den mesta redigering man vill göra.

Södra Kista var förr Ericsson City med ett myller av folk på väg till och ifrån. Nu står många kontor tomma och det mesta liv man får se på väg hemåt är måsar och en och annan räv.

I norra delen har det däremot vuxit upp en liten skog av höghus med moderna glasfasader. De glittrar fint i kvällssolen. Lite som en hägring från "Tusen och en natt "

Och var det lätt att blogga från mobilen? Nä, det är så lätt att komma åt något och så är texten borta!

Inlagt 2024-09-03 19:40 | Läst 163 ggr. | Permalink
Alla husen är bekanta, jag gillar den orangea strimman. Science Tower arbetade jag med lite under uppförandet, kvalitets och miljökontroller
Blogga från mobilen kan man göra när man sitter stilla, på gungande tåg är det inte så lätt
Svar från ylva_h 2024-09-03 20:48
Science tower verkar i stort sett tomt tyvärr. Synd för det är ett snyggt hus. Och T-banerampen in till stationen har jag också en viss förkärlek för. Den har en elegant kurva.

Ja, man bör nog sitta still om man skall använda mobilen. Blev av med texten tre gånger och inte helt uppenbart hur man laddar upp mer än en bild...
Hus 10 med sprickan på två fasader tycker jag är tjusigt. Jag har dock inte hittat rätta stället att ställa stativet till storformataren på. Men jag kanske skippar det.
Svar från ylva_h 2024-09-03 21:05
Ja det är rätt ikoniskt!
"Istapparna" utanför Ericssons democenter är också roliga, men svårfotograferade.

Halvvägs ner i trappan från Kistagången skulle kanske funka för storformataren? Det finns en liten platå där.
Du lär inte bli nedsprungen i alla fall...
N Thomas Meldert 2024-09-04 06:59
Dina istappar är mina orgelpipor =) Jag har fotograferat vid Eicsson studio flera gånger men orgelpiporna är svåra. Platån i trappan är nog bra men för långt ifrån för min smak.
Jag skulle aldrig komma på tanken att blogga från mobilen, men det är ju trots allt så som det mesta läggs ut i sociala medier idag. Titta på bloggar och svara på kommentarer fungerar däremot om ingen dator finns till hands. Du visar nu att det även går att blogga. Känner igen husen för att jag har passerat dem, men aldrig stannat.
Hälsningar Lena
Svar från ylva_h 2024-09-05 21:53
Det var kämpigt med mobilen. Det är många funktioner på datorn som saknas och väldigt lätt att bli av med det man skriver. För korta inlägg kanske, men med lite övning.

Det blir oftast att man bara passerar på sin vanliga väg till och ifrån, men ljuset var så fint denna gång. Vi börjar komma mot höstdagjämningen och skuggorna blir längre...