The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6233 // “Leica Photography” Is Dead. Leica Killed It." :)

Mätsökarkamera med ett icke ventilerat motljusskydd! Kan det verkligen fungera? ;)

Jag vet att jag skrivit om det här förut men det här är något som återkommer då och då när jag tittar på bilder! Ursäkta! ;)  Men missförstå mig nu inte, Leica är numera en mycket skicklig tillverkare av kameror och optiska instrument med en smycket skicklig marknadsföring och Leica tillverkar fantastiska digitalkameror! 
Men ändå, för mig alltså, så är den "riktiga Leican", det är den analoga Leican! Det kanske Leica även själv förstått när man nytillverkar sin analoga M6! :)

För de stora fotograferna, som vi ibland fortfarande talar om, HCB, Robert Frank, Josef Koudelka mfl, så hade fotograferande ingenting med kamerastatus eller superskärpa att göra. Det handlade om ett öga, som såg en bild, och en kamera som var diskret och funktionell nog för att ta den bilden! Dom hade en bildvisionen och använde en praktisk kamera! Och den praktiska kameran i det avseendet det var en Leica! Och det blev vad man kom att kalla för "Leica fotografi!"
Och det handlade inte om skärpa eller upplösning, eller om asfäriska element, eller krämig bokeh eller kromatisk aberration eller bakåtfokus eller annat nonsens som vi känner oss nödvändiga att ta till då vi misslyckas med att skapa intressanta bilder! ;) :)

Vad gäller i övrigt så tuffar pensionärslivet på! I dag fotofika på Viksängen, som jag fram emot som vanligt! Och så har jag beställt en påse D-76! Stefan i fotofikagruppen har fotobutik/atelje i Södertälje och Stefan är min film och fotokemileverantör! Tack Stefan!

Och så har vi Sessan hos oss en vecka! Sessan e en liten hund, en Bison Havanes  tror jag det är! Hon e i alla fall väldigt gullig och trevlig! Snart första utgången med Sessan!

.



Och i går filmframkallning i köket! Jag tycker jag har fått en väl fungerande rutin, så det går lätt och enkelt att framkalla svartvit film! Även om det dröjer litet mellan framkallningarna! ;) Den här gången blev det en rulle från Contax G2 och en rulle från Leica M6 som blev framkallade!
Laddar en ny FP4+ i Leican i dag! Sommarfilm!

/Bengan

Inlagt 2023-06-08 08:28 | Läst 1153 ggr. | Permalink

"Vad är ”bakåtfokus”?"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Leica och Hasselblad är inte så värst nödvändiga längre. Inom det digitala, alltså.
Anders F. Eriksson 2023-06-08 22:09
Det beror väl på hur man gillar att fotografera?
Frekeman 2023-06-08 22:24
Visst är det så, Anders!
Vad är ”bakåtfokus”?
Svar från Benganbus 2023-06-08 10:59
Vad gör man inte för att locka in läsare i bloggen! Trevliga och kompetenta läsare! :)
/B
Sven Blomquist 2023-06-08 11:02
Det borde vara att kameran fokuserar på fotografen i st för på motivet...
Frekeman 2023-06-08 11:29
Inte kompetent nog att veta vad ”bakåtfokus” är. Jag vet vad ”back button focusing” är och att autofokus på SLR-kameror ibland behöver justeras om fokusplanet jämt hamnar framför eller bakom det man fokuserar på. Detta sista skulle kunna översättas till ”bakåtfkous” men den betydelsen och den första som jag nämnde kan väl knappast avfärdas som nonsens?
Svar från Benganbus 2023-06-08 11:44
Fredrik, jag har slarvat bort länken till de här som gatufotar analogt i New York, kan du ge mig länken igen är du vänlig!
/B
Frekeman 2023-06-08 13:42
Självklart kan jag det! Förutsatt att du förklarar bakåtfokus för mig! ;-)

Här är länkarna:
Instagram: https://www.instagram.com/paulie.b/
YouTube: https://www.youtube.com/@paulieb
Svar från Benganbus 2023-06-08 19:14
Jag bad Google hjälpa mig, och Google sa "back focus" :)
Tack för länkar! :)
/B