The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 692 / * Vulkaninfo, Ellens, filmframkallning, deklaration och optik till M Leica.

 

* Först litet Vulkaninfo

http://www.metoffice.gov.uk/corporate/pressoffice/2010/volcano.html

http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/vaacuk_vag.html

http://www.krisinformation.se/web/StartPage____34783.aspx

http://www.yr.no/ 

 

Å igår så va det Ellens som sagt!  Trevligt som vanligt!  Men inte så många den här gången... 
Å så saknade vi  bla porträttören och dysterkvisten från Vasastaden  ;)

 

Men Micke va där..

 

 

 

Å Ulf visade vad han "hittat" på sista LP-auktionen.

 

 

 

Staffan å Fabbe hade en bilddiskussion.

 

De va de om det!

 

 

Å nyss så framkallade jag två rullar Tri-X.

 

 

Å kollade på bilderna från Fotokungen. Det här e maxstorlek, 30 x 45 cm, som dom kan göra. Men man kan ju fylla ut hela papperet.
35 kr styck. Bra kopior och bra pris!

 

Å så har det varit några ord om Leica i dag igen i en blogg!  Suck!! ;)
Och om dyra objektiv till Leica!
Så jag vill återigen tala mig varm för ett litet prisvärt "normalobjektiv" till en M Leica, Jupiter-12.  Prisklass, 400-800 tycker jag är rimligt för en Jupiter-12...

 

Har tagit tre rullar med kameran/objektivet, och tar nog några rullar till!
Obs, det snygga Donetsk-locket! :)

 

/Bengan


Ps.
Blir fortfarande litet konfunderad när jag skall deklarera.
Och får fler funderingar då jag läser DN Ekonomi...
På ett ställe står det "Alternativet är att vi svenskar arbetar mer, börjar arbeta tidigare i livet och går i pension senare." Sedan läser jag vad stadsvetaren Jonas Olofsson pekar på i sin bok (Krisen i skolan) att de flesta inte kommer in på arbetsmarknaden förrän vid 30 års ålder...
De lilla jag fattar, de e att då måste man jobba länge upp i åren för att få ihop litet pension!? Kanske till 70-75 års ålder?
Men jag skulle nog tycka det vore litet segt att behöva jobba så länge....

Nåja, de va inte så som min fundering startade, utan då jag deklarerar. (Har tagit en extrainkomst som pensionär). Å då blir det litet konstigt....  för som pensionär så betalar jag ju numera litet mer skatt än den som förvärvsarbetar.
Å då för att inte vara i "utanförskapet" och försöka tjäna litet extra pengar utöver pensionen, så tar jag såklart ett extrajobb, och får i slutändan lägre skatt/jobbavdrag!!
Och avslutet på skattsedel har under några år sett ganska positivt ut så att säga! :)

Men kan inte låta bli att koppla ihop det här med artikeln och dom som inte kommer in på arbetsmarknaden förrän vid 30 års ålder.

Vad jag fattar, så finns det en begränsad mängd arbeten.
Och om några "överåriga utanförskapare" tar dom jobben,
så blir det såklart färre jobb kvar för dom verkligt behövande!

Men för mig funkar det här ganska bra!
Men jag fattar inte vitsen liksom....

 

Inlagt 2010-04-15 13:49 | Läst 5024 ggr. | Permalink

"Du har fattat problemet precis rätt! Det är två stora frågor som är avgörande för samhällets fortsatta välstånd och politiska stabilitet: 1. Den katastrofala bristen på arbetskraft 2. Den katastrofala bristen på arbetstillfällen. Följande lärorika iakttagelse gjorde jag en gång på 50 talet. Kommunen höll på att gräva en stor grop mitt på Sveavägen. En kolonn av lastbilder lämnade platsen för grävandet för att frakta bort jorden till någon plats där den väl bara lades av, i väntan på att köras tillbaka. 50 meter därifrån, på samma gata, höll kommunen på att fylla igen en väldig grop. En kolonn av lastbilar strömmade till med jord att fylla i hålet. På något sätt tycker jag att den där scenen illustrerar problemet. Man lägger ihop två och två och får det till kalvsylta. Det måste ha varit de aktuella hindren i flygtrafiken som gjorde att folk inte kunde ta sig till Ellen. Jag läste någonstans att ett sådant här vulkanutbrott kan pågå i ett år. Det är något visst med blänket i en diskbänk när det fångas med Tri-X. Det är mitt mål att åstadkomma det digitalt, men f'n vet om det är möjligt."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Gör man det svårare för äldre och sjuka att lämna arbetslivet genom t ex högre pensionsålder, svårare att få sjukersättning mm så tvingar man ju kvar den äldre arbetskraften och naturligtvis blir det då svårare för de unga att få jobb. Det första jobbet är ju det viktigaste och det bör ju inte komma alltför sent i en människas liv. Är det så illa att de flesta får vänta på sitt första jobb tills de kommer upp i 30 års åldern är det naturligtvis en katastrof. Både för den enskilde och samhället.
Du har fattat problemet precis rätt! Det är två stora frågor som är avgörande för samhällets fortsatta välstånd och politiska stabilitet:

1. Den katastrofala bristen på arbetskraft

2. Den katastrofala bristen på arbetstillfällen.

Följande lärorika iakttagelse gjorde jag en gång på 50 talet. Kommunen höll på att gräva en stor grop mitt på Sveavägen. En kolonn av lastbilder lämnade platsen för grävandet för att frakta bort jorden till någon plats där den väl bara lades av, i väntan på att köras tillbaka.

50 meter därifrån, på samma gata, höll kommunen på att fylla igen en väldig grop. En kolonn av lastbilar strömmade till med jord att fylla i hålet.

På något sätt tycker jag att den där scenen illustrerar problemet. Man lägger ihop två och två och får det till kalvsylta.

Det måste ha varit de aktuella hindren i flygtrafiken som gjorde att folk inte kunde ta sig till Ellen. Jag läste någonstans att ett sådant här vulkanutbrott kan pågå i ett år.

Det är något visst med blänket i en diskbänk när det fångas med Tri-X. Det är mitt mål att åstadkomma det digitalt, men f'n vet om det är möjligt.