The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6647 // "Much Ado About Nothing"

Vi är nu tillbaka efter Gotlandsäventyret och pysslar litet hemmavid! Det stora äventyret va med mobiltelefonen som lyckligtsvis nu är tillbaka! Vad annat så har snickaren byggt ett litet trädäck på framsidan av huset, för morgonfika och liknande och han skall fortsätta om några veckar med ett däck på baksidan! Han byggde det här däcket på två dagar, jag hade nog kunnat fixa det på några veckor fast inte alls lika snyggt!

Hittade för övrigt en kamera längs ned i en låda med en markering på undersidan! (Se bilden här ovanför) Kollade med returvredet, det verkar stämma! Men hur länge har filmen funnts där? Men då det är svartvit film så är det nog inga problem! Inte med filmen i alla fall!
.

Fast kamera ser och känns helt Ok ut! Årgång 1956 med ett matchande objektiv! Den här utrustningens försämring började runt sent 1960-tal så år 1956 bör vara mycket Contaxliknande!!

Och vad gäller annat, färskvara typ, det gäller det såklart inte bara matvaror, utan även med historia, motion och liknande! Läste om Gutar och Vikingar i går kväll och där fanns en del om Fjäle gård på Gotland! Trettio år gammal information som nu blivit aningen inaktuell! Vad gäller annan färskvara, så försöker vi ta en kvällspromenad  varje kväll! (Frånsett huvudpromenaden mitt på dagen) För en nära närstående säger att kondition även det är en förskvara, trots att jag gärna ;) argumentarer emot med det mycket välkända begreppet grundkondition! ;)

.



Här är det nybyggda morgonfikadäcket på framsidan! Här är det morgonsol och eftermiddagsskugga! Och det skall tillkomma bord och fler stolar! Och det skulle behövas litet regn här i Gnesta! Lagom med regn alltså! ;)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2024-05-31 08:36 | Läst 695 ggr. | Permalink

"Intressant bildskatt i Contaxen? Det är svårt att veta men det blir lite som att skrapa en trisslott. Den snygga altanen är förstås en existentiell vinstlott. Kanske är det bäst att överlåta vissa projekt till yrkesfolk :)"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant bildskatt i Contaxen? Det är svårt att veta men det blir lite som att skrapa en trisslott.

Den snygga altanen är förstås en existentiell vinstlott. Kanske är det bäst att överlåta vissa projekt till yrkesfolk :)
Svar från Benganbus 2024-06-01 07:34
Vad gäller skattgömma i Contaxen, nja, men intressant i alla fall! Sedan kanske vän av ordning skulle ha synpunkter på att glömma filmrullar i kameror! :)
Jag lutar mig ofta mot yrkesfolk, det brukar bli både bäst och billigast! Och brukar hålla mig undan när dom arbetar! Men bjuder gärna på kaffe, vätska och liknade vid behov!
Vi håller nu på att "inreda" altanen och det blir en fin uteplats för oss som numera är lägenhetsinnehavare!
/B