The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6726 // "Much Ado About Nothing" :)

Jag fotade en intressant motorcykel i Nynäs! En hoj där det krävs en del udda kunnade för att ha och köra! Förstod det efter att ha samtalat med ägaren! Och några äldre tävlingshojåkare känner nog igen den här motorn! :)

Och vad gjorde vi i Nynäs då? Kräftskiva med vänner! :)

För ävrigt så har jag beställt den nya utgåvan av Susan Sontags bok "Om Fotografi" i Gnesta bokhandel! Men visst kunde jag köpa boken via nätet, men föredrar att köpa den lokalt i vår bokhandel! Om vi nu vill ha bokhandlare kvar! I övrigt intet så mycket nytt annat än att barn läser böcker mindre numera! Enligt DN! Borde inte vara några nyheter, barn är ju ofta spegelbilder av sina föräldrar, så det är där det hela ligger!

.

Nynäshamn har ett kommunikationsförflutet!

.

Och det finns en mycket bra glassbar i Nynäs! :)

.

Avslutar med en bild på en kamera som också kräver en del udda kunnade! Udda kunnade är nog ganska udda i dag! Det behövs ofta inte!  ;)

/Bengan

Inlagt 2024-08-26 07:22 | Läst 475 ggr. | Permalink

"Fin Contax men det är din bild på motorcykeln som fångar min uppmärksamhet. Konstruktör och tillverkare av den där 2-cylindriga V-motorn är Nils Hedlund ( men det vet du så klart ). Nisse var skolad av självaste Folke Mannerstedt och hade sin lilla verkstad i Spånga där även jag i slutet av 60-talet drog nytta av hans eminens. För några år sedan deltog jag på en 2 timmar lång föreläsning som Nisse höll vid Mc Collection i Sollentuna beträffande konstruktion och produktion av just denna V-2 motor. Mycket intressant och jag tog en del bilder trots dålig belysning. Motorn tillverkades under ganska kort tid i begränsad upplaga och fungerande exemplar är i dag åtråvärda. Lite intressant är även att Yamaha senare släppte en snarlik motor med samma typ av konstruktionslösningar som i Nisses motor. /Stephan"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har läst mycket böcker i hela mitt liv. Och dessutom läst mycket för mina barn, särskilt vid läggdags =) Men inte läser de så mycket trots det. Så det måste vara något annat som hindrar dem.
Fin Contax men det är din bild på motorcykeln som fångar min uppmärksamhet. Konstruktör och tillverkare av den där 2-cylindriga V-motorn är Nils Hedlund ( men det vet du så klart ). Nisse var skolad av självaste Folke Mannerstedt och hade sin lilla verkstad i Spånga där även jag i slutet av 60-talet drog nytta av hans eminens. För några år sedan deltog jag på en 2 timmar lång föreläsning som Nisse höll vid Mc Collection i Sollentuna beträffande konstruktion och produktion av just denna V-2 motor. Mycket intressant och jag tog en del bilder trots dålig belysning. Motorn tillverkades under ganska kort tid i begränsad upplaga och fungerande exemplar är i dag åtråvärda. Lite intressant är även att Yamaha senare släppte en snarlik motor med samma typ av konstruktionslösningar som i Nisses motor.
/Stephan