The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6723 // Så där ja, nu är den här fina sommaren nästan avklarad!

Ansikten på Nalen 1964!

Och Solen börjar krypa ned allt lägre över hustaken, men som sagt, det har varit en fin sommar! Lagom i det mesta tycker jag! Fast vädret är ju ofta en lokal upplevelse, svårt att tycka för hela planeten! Och nyss  va det sista Gnesta-Planket! Så här efteråt kan jag väl tycka att det va bra gjort att fixa till en fotoutställning i femton års tid! Fast ärligt talat, så himla svårt va det nu inte, för jobbet gjorde ju dom som kom till Gnesta och visade sina bilder! Så stort tack för den hjälpen! :)
Ok, och nu är nu och en ny tid med nya äventyr! Spännande! Våra äventyr blir nog litet mer resande framöver, vi får se var vi börjar!

Min fotografering tuffar på, mest analog, där tagna filmrullar som vanligt lagras i kylskåpet! :) Så har jag alltid fotat! Men en del digitalt fotande blir det såklart också! Det digitala är mycket praktiskt, och blir mycket skarpt, och går fort, det blir som fotograferingens snabbmat! Tycker jag! Ursäkta! ;)  Men det är ändå bra att tillgå när man inte hinner med att laga riktig mat!  ;)

Funderar även på den här nya fotografin! Jag menar att kunna fota var som helst, att sedan kunna ändra bilden till vad som helst!  Men Ok, om man nu tänker efter litet, det är ju så här de flesta romaner skrivs, om man skall göra en litterär jämförelse! Författaren skriver ned en historia, sann eller osann! En slags fiktion helt enkelt!
Fast förresten, det är ju så här målare alltid gjort! Målat landskap som aldrig funnits! Så vad är problemet?
Ok för att inte köra fast i ämnet, som lätt kan bli en återvändsgränd! Var och en gör såklart som den själv vill! Och tycker som den själv vill också!

Vad i övrigt här i Gnesta så är det snart dags för den första pinkrundan med Sessan!
Men det kan dröja, för hon verkar sova gott just nu!

Och Carpe liksom!
För vad e egentligen alternativet! :)

/Bengan

Inlagt 2024-08-22 07:53 | Läst 529 ggr. | Permalink

"Fin bild och tidsdokument. Jag tror att den stora skillnaden idag med det digitala snarare handlar om att fotografin blivit mer tillgänglig i och med att alla har en kamera i mobilen osv. detta kombinerat med att alla kan visa sina bilder mer eller mindre i realtid skapar ett helt annat flöde för allt mellan himmel och jord. För egen del så plåtar jag ungefär som jag gjorde tidigare även med det digitala. Som jag ser det är det inte kameratekniken i sig eller möjligheterna att enkelt redigera/manipulera sina bilder som skapat förändringen utan snarare det förändrade mönstret i hur vi interagerar med världen i och med sociala medier osv. När våra sociala kontakter tidigare i stort sett handlade om att vi träffade en handfull kamrater i "verkligheten" där vi eventuellt kunde visa någon bild ibland har vi idag otalig "vänner" på nätet som omedelbart kan reagera på det vi delar och själva göra likadant. Den numera nygamla tiden har förändrat vårt sociala liv på gott och ont och jag tror att detta är vad som driver utvecklingen mer än något annat. /Affe"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var häftigt många babyface 1964. Såg vi verkligen ut så där?!!
Fin bild!
1964, Beatles hade precis slagit igenom, så mycket som förändrades under några få år. Musiken, modet och en annan medvetenhet om Sverige och världen.
Tjejernas blickar, undrande, samtidigt nyfikna, väcker tankar. Hur blev deras liv? Lever dom fortfarande?
Många frågor….

/per-erik
Fin bild och tidsdokument.
Jag tror att den stora skillnaden idag med det digitala snarare handlar om att fotografin blivit mer tillgänglig i och med att alla har en kamera i mobilen osv. detta kombinerat med att alla kan visa sina bilder mer eller mindre i realtid skapar ett helt annat flöde för allt mellan himmel och jord. För egen del så plåtar jag ungefär som jag gjorde tidigare även med det digitala. Som jag ser det är det inte kameratekniken i sig eller möjligheterna att enkelt redigera/manipulera sina bilder som skapat förändringen utan snarare det förändrade mönstret i hur vi interagerar med världen i och med sociala medier osv. När våra sociala kontakter tidigare i stort sett handlade om att vi träffade en handfull kamrater i "verkligheten" där vi eventuellt kunde visa någon bild ibland har vi idag otalig "vänner" på nätet som omedelbart kan reagera på det vi delar och själva göra likadant. Den numera nygamla tiden har förändrat vårt sociala liv på gott och ont och jag tror att detta är vad som driver utvecklingen mer än något annat.
/Affe
Väldigt mycket känsla av exponeringsögonblick i den bilden. Och tanken som tangeras om ett bildskapande som inte är återgivandet av verklighet, som redan finns och kan beses, utan just en tolkning. Mycket tankar blir det…
/Gunnar S