The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6719 // Om fotografi, Susan Sontag!

Boken "Om fotografi" är slut sedan länge – men kommer nu i en efterlängtad nyutgåva! Susan Sontag skriver, ”Det hela började med en essä kring några av de problem – estetiska och moraliska – som framkommit av att vi har fotografiska bilder överallt omkring oss, men ju mer jag funderade på vad fotografier är, desto mer komplexa och tankeväckande blev de.  Susan Sontags Om fotografi (1977) är ett av 1900-talets viktigaste bidrag till essäkonsten, en levande klassiker med relevans också för vår digitala bildkultur. I denna nyöversatta utgåva presenteras boken tillsammans med syskonessän, Att betrakta andras lidande (2003). Tillsammans visar de på Sontags intellektuella bredd och utveckling: från en primärt filosofisk hållning, till en etisk och politisk läsning av fotokonstens uppfordrande väsen."

Läs här!

Ha en fortsatt fin dag!

/Bengan

Inlagt 2024-08-19 07:09 | Läst 470 ggr. | Permalink

"Hennes bok är en omistlig del i mitt fotobibliotek. Det svider ordentligt emellanåt i läsningen. Inte desto mindre har jag få om ens några invändningar mot innehållet. Bra att du tar upp nyutgåvan."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hennes bok är en omistlig del i mitt fotobibliotek. Det svider ordentligt emellanåt i läsningen. Inte desto mindre har jag få om ens några invändningar mot innehållet.
Bra att du tar upp nyutgåvan.
En av de viktigaste böckerna, kanske den allra viktigaste, jag läst om fotografi.

/per-erik
Tack för tipset.
En bok som jag för länge sedan bestämt mig för att läsa men som inte blivit av då den varit svår att få tag i. Nu är det alltså dags!
/Affe
Den står i min bokhylla, läste den när den var relativt nyutkommen. Får nog ta och läsa om den.