The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6714 // Spionprogram på min telefon? Och en utmanare till M Leica!

Snart är vi här igen!  (Bilden är tagen med leicautmanaren)

Och visst kan man bli litet oroligt av allt det man läser på nätet! Och där är ju mobiltelefonen den största boven, för den har man med sig nästan jämt! Och dagens mobiltelefoner är ju minst av allt en telefon, utan mest en dator/nöjesmaskin med litet praktiska funktioner! ;) Och det finns risker med datorer så klart! Nu tänker jag inte på risken av att vi tränar vår hjärna för litet, för vi Googlar ju mest och får ingen minnesträning, men det märker nog de flesta, utan jag tänker mera på risken att bli hackad!

Hur veta om jag blivit hackad på min telefon då? Här finns information om hur man kan kolla det!
https://www.kaspersky.se/resource-center/preemptive-safety/spyware-on-android

Nu kan man bli orolig av att läsa det här också! :)

Ok, det va inte bara om det jag tänkte blogga om, men jag har upptäcket att om jag skriver om flera saker i en blogg, så får jag ofta bara svar på en sak/ämne!
Så det låter jag bli idag! Att skriva om flera saker alltså! ;) Jag kan väl berätta att det jag tänkte skriva om, det är om en utmanare till M Leica!
Men det blir i en kommande blogg!

Och nu då?
Ett tips är, Grip dagen, för snart är det försent! :)

/Bengan

Ps. Fast jag skulle nog kolla källan till den där informationen, Kaspersky alltså! Google är inte dålig till allt! Det gäller bara att välja liksom! Och även att välja bort, tycker jag!  :)

Inlagt 2024-08-14 07:36 | Läst 615 ggr. | Permalink

"https://pctidningen.se/sakerhet/myndigheter-larmar-sluta-anvanda-ryska-antivirusprogram Mvh Åke"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Brrr! Ser inte fram emot att frysa och halka!

_____

Jag undviker Google utan kör med Duck-duck-go som uppger att dom inte spionerar på mig. Vilket verkar stämma såtillvida som att jag inte får nån riktad reklam. (Städar också bort kakor då och då.)

Då Duck-duck-go inte hittar info frågar jag AI Bing. Bing hittar ofta förbluffande bra, men hittar ibland på svar som ser bra ut men är uppåt väggarna.