The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6655 // Genväg till Bokeh i ett Leicaobjektiv!

Jag har nyss fått tillbaka en rulle negativ färgfilm efter framkallning! Levererad vid dörr! Vilken service!  :) En film jag tagit med Leica M6 och med ett Summicron 35 mm, King of Bokeh-objektiv! Det tog litet tid att få tillbaka filmen från framkallning då labbet hade påbörjat sin semester! Senare i dag skall jag titta närmare på rullen och se om det finns några bilder som är värda att skanna! Och efter skanning måste jag nog korrigera litet i PS då filmen verkar litet blek för den var utgången redan 2006! Det blir som ett litet fotoävertyr i en numera väl tillrättalagd fotovärld! ;)

Och ni som inte gillar för mycket äventyr med Leica, här finns nära hjälp!

/Bengan

Ps. Kom att tänka på det här med genvägar, det borde finnas ett program som man kan lägga in Bokeh med! Så i stället för att fota med ett speciellt objektiv som ger Bokeh så borde man kunna lägga in Bokeh i vilken bild som helst och så kan man säga att bilden är tagen med tex. ett King of Bokeh!  Leica Summicron 35 mm version IV alltså!  :)
Ställde en fråga om det här, ni vet säkert till vem!  :)

"Självklart, du kan använda ett program för att lägga till en speciell Bokeh-effekt från en bild till en annan. Det finns flera program som kan hjälpa till med det, här är några."  (Och så fick jag länktips till flera program)

Inlagt 2024-06-08 08:45 | Läst 678 ggr. | Permalink

"Hej där från landet! Vilket AI program har du när du ställer dina frågor? Har just plockat årets första smultron. Hadé Bernt"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
2024-06-08 13:20   Bernt Carlzon
Hej där från landet!
Vilket AI program har du när du ställer dina frågor?
Har just plockat årets första smultron.
Hadé
Bernt