The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6403 // Mycket oreda har det numera blivit runt M Leica!

Vad är kvalitet i fotografi Faidros! :)

Alltså, några funderingar på att gå över ån efter vatten, eller varför använda olika piratobjektiv på en märkeskamera! Men om man nu absolut måste det, då är nog en SLR-kamera förstavalet, och med en digital SLR så blir det enklare! Du ser vad du får, och du får det snabbt! :) 

Nu vet ni säkert att det finns en marknad för ombyggda objektiv för en analog M Leica! Det finns även adapters, så man slipper bygga om objektivet! (Man kan även använda de här ombyggda objektiven på en digital M Leica) Och vad gäller äldre analoga objektiv så finns det såklart även SLR-objektiv! Och ett SLR-objektiv är ofta inga lätta grejer att få avståndsinställning att fungera bra på en M Leica! Visst e vi litet tillbaka på det här med gå över ån för att hämta vatten va!  :)

Men det här är inte det stora problemet! För att komma till saken! Man kanske kan komma att tappa en del skärpa genom att använda ett icke märkesobjektiv på en M Leica! Hemska tanke kära vänner, skärpan är ju vår heliga graal! Vad finns då kvar i fotografin om man tappar eller slarvar med skärpan? Det blir som att vara utan religion! ;)

Så om alla följde det "sunda förnuftets regler", och uppträdde mer seriöst, för att "Tänka fritt är stort men tänka rätt är större" (Thomas Thorild) så skulle nog även vår fotografi vara enklare eller hur man nu säger! Eller i alla fall innehålla mindre saker som oroar oss! ;)

Här ser ni ett litet oroväckande exempel!

/Bengan

Ps. Å ännu mer läsning i ämnet om ni har lust!

Inlagt 2023-11-05 09:12 | Läst 630 ggr. | Permalink

"Det blir ju bara en fråga: Varför?"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blir ju bara en fråga: Varför?
Jag undrar vad AI skulle svara på din första fråga? =)
Men det är inte alla fotografer som vill ha optik av hög kvalitet. Eftersom valet av objektiv är så subjektivt är det fullt möjligt att vissa fotografer kan finna den största glädjen i att montera de billigaste objektiven av lägsta kvalitet på den dyraste Leica-kameran. Faktum är att "bra" fotografering inte bara handlar om "bra" optik.
ronny vervaart 2023-11-05 15:08
ryckt ur texten :)
Svar från Benganbus 2023-11-05 15:12
Mycket bra ryckt! Tack! :)
/B