The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6433 // Gatufoto med Leica M6 i London

Hittade intressanta saker om Leica M6 på Youtube i veckan som jag lade en länkt till i gårdagens blogg! Det handlade bla. om en fotograf som normalt fotar med Leica Q som fick låna en Leica M6! Väl sevärt! Här är länken igen för den som vill!

.

Killen som normalt fotar digitalt och hade det litet svårt i början med att ladda film i kameran! Och sedan att spola tillbaka när det va dags!

.

Det blev en del annat intressant att se för man använde ett Voigtländerobjektiv på M6:an! Litet som "att sätta regummerade däck på en Ferrari" som någon sagt! ;) Men underligt nog så verkar det vara ganska vanligt köra regummerat på en M Leica, jag själv gör det!

.

Vad jag förstod så va det spännade för en digitalfotograf att fota analogt! Att fota på riktigt liksom! ;)

.

Och returspola filmen! Och det här att gå och fota med M6 i London det var bra och kul filmat! :)  Väl värt att se och höra snacket under tiden! Så passa på!

/Bengan

Inlagt 2023-11-17 23:37 | Läst 467 ggr. | Permalink

"Kul!! Gammal fin M6:a, när företaget hette Leitz - inte Leica som nu. Vi ser även att här har vi kidsen som rakar rent på filmhyllorna! Kodakfilmen han laddar har blanka lock. Det var under den värsta bristtiden."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul!!
Gammal fin M6:a, när företaget hette Leitz - inte Leica som nu.
Vi ser även att här har vi kidsen som rakar rent på filmhyllorna! Kodakfilmen han laddar har blanka lock. Det var under den värsta bristtiden.