The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6419 // Inga nyheter precis! Människans uppmärksamhet har sjunkit till 47 sekunder!

God morgon! Okonstig bild som alla bör gilla! :)

"Snabba klipp i mobilen och lyssningsljud på dubbel hastighet  – vardagen är full av snabba digitala intryck. Men har människans uppmärksamhetsspann sjunkit till följd av det? Hjärnexperten Anders Hansen reder ut. I en studie från University of California, Irvine har man studerat hur lång tid det tar innan vi byter uppmärksamhet från en uppgift vid skärmen till en annan. Tiden har sjunkit – från 150 sekunder (två och en halv minut) 2004 till 75 sekunder år 2012. I dag tar det 47 sekunder innan vårt fokus bryts vid skärmen."   (SvT. Publicerad

Å vad e det för fel i det här då! När det funkar! Det funkar ju tex. mycket bra att samtidigt gå ut med hunden och ha barnet i barnvagnen och messa! Progress liksom gamle man! Vi lever i en modern tid nu! Och nu skall vi sluta att fundera här på Fotosidan! Och vara glada, trevliga och lägga ut många fina bilder! Och inte så konstiga bilder! ;)
Det här e inget fisförnämt konstgalleri utan det här är modern kommunikation! 
Så försök att hänga med nu gamle man! ;) 

Ok, det är kanske så som det skall vara! ;)

För övrigt så e jag inte så himla kaxig! För igår tog jag tre sprutor inom tre minuter på Vårdcentralen, en för Covid, en för säsongsinfluensan och en som ev. skall hindra Lunginflammation framöver! Så det e inte bara disigt ute just nu!  ;)

/Bengan

Ps. Hittade nyss ett ämne att kanske blogga om, "den toxiska positiviteten!" :)

Inlagt 2023-11-12 06:44 | Läst 404 ggr. | Permalink

"Det var knepiga undersökningar som skall läsas på 47 sekunder... :-) Jag tror för min del att uppmärksamheten är synnerligen tänjbar. En lång text exempelvis, behåller läsarens uppmärksamhet om det råder bra språk och god stilistik - och om ämnet intresserar läsaren. Det finns alltså självklara variabler för ämnet "uppmärksamhet" - variabler som ger ett sådan utfall i verklighetens värld, att den undersökning som du nämner är rätt meningslös. Saknar i stort vetenskaplig evidens utanför labbet."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var knepiga undersökningar som skall läsas på 47 sekunder... :-)

Jag tror för min del att uppmärksamheten är synnerligen tänjbar.
En lång text exempelvis, behåller läsarens uppmärksamhet om det råder bra språk och god stilistik - och om ämnet intresserar läsaren.

Det finns alltså självklara variabler för ämnet "uppmärksamhet" - variabler som ger ett sådan utfall i verklighetens värld, att den undersökning som du nämner är rätt meningslös. Saknar i stort vetenskaplig evidens utanför labbet.
Det tar mig åtskilliga minuter, kanske mot en timme att läsa ett kapitel i en bok. Det brukar kräva koncentrerad uppmärksamhet om man ska få ut något av det. Jag instämmer med Peters tes.