The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6409 // Time Pass liksom!

Ystad 1960, och jag låg i lumpen och vi hade åkt ned till Ystad för att träna i simulator! Det va en simulator för pansarvärnsrobot SS10 och SS11! Franska grejer, trådstyrda, så man inte skulle kunna störa ut roboten! Och vad jag minns så va det nästan som i dag, en joystick och en ljusprick som man skulle hålla på målet! I det här fallet små stridsvagnsmodeller som rörde sig! Tycker mig komma ihåg att man härmat den riktiga styrningen på den verkliga roboten genom att ljuspricken va ganska svår att hålla på målet! Man kunde även ställa in sidvind och annat vad jag minns! Vi va ett tiotal utvalda från Waxholm som fick åka ned till Ystad för att träna i simulatorn! Och vi hade viss fritid på eftermiddag och kvällen! Här är det dansbanan i Ystad! Vad den nu låg, men vad jag minns, ganska nära havet!
Här är det en lumparkompis som dansar med en av ortens flickor!

/Bengan

Inlagt 2023-11-08 07:37 | Läst 676 ggr. | Permalink

"Själv var jag på ett Robot 55 (TOW) kompani på BV206/203. Dåtidens Centurion var helt chanslösa. BV 203/206 var ju inte splitterskyddad så frågan är hur länge man klarat sig ändå. Sen till en annan UX grej. Stående bilder ligger skevt och det beror på hur det är kodat. Vi har justerat så att stående bilder inte längre ligger stående (utan samma bredd som liggande). Det innebär dock att stående förstoras vilket ev får ful effekt. Vi utvärderar och petar på koden för att komma tillrätta med det. Återkom om du tycker det blev för risigt."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Själv var jag på ett Robot 55 (TOW) kompani på BV206/203. Dåtidens Centurion var helt chanslösa. BV 203/206 var ju inte splitterskyddad så frågan är hur länge man klarat sig ändå.

Sen till en annan UX grej. Stående bilder ligger skevt och det beror på hur det är kodat. Vi har justerat så att stående bilder inte längre ligger stående (utan samma bredd som liggande). Det innebär dock att stående förstoras vilket ev får ful effekt. Vi utvärderar och petar på koden för att komma tillrätta med det. Återkom om du tycker det blev för risigt.
syntax 2023-11-08 10:08
David
Om du kollar min blogg så kan du se att jag har åtgärdat problemet med stående bild genom att lägga dom i mitten av en ny bild åstadkommen i paint. Lite petigt att få till den grundgråton ni har börjat med - men det funkar (i dom äldre publicerade bloggarna har jag inte ändrat till den nya gråtonen, utan gör det bara vid behov).
Mina stående bilder ligger alltså prydligt i mitten, och med passande storlek i förhållande till de liggande (jag väljer den storleken själv).

Det är naturligtvis bra om ni hittar en gångbar lösning, men det kanske innebär att jag får problem med med utseendet på mina publicerade bloggar... :-)
David Elmfeldt 2023-11-08 10:26
Kreativ work-around! :)

Men vi måste lösa det lite smartare framöver. Tror det bästa blir att bilderna som läggs in har en större storlek (bredd/höjd) så att även stående blir fullbredd men rätt upplösta.

Sen kan vi lägga till "formatering" i själva skrivborder (editorn) om man hellre vill ha smalare bild. Då kan man markera det.
syntax 2023-11-08 10:39
Emotser med spänning... :-)
Svar från Benganbus 2023-11-08 19:09
David!
Våra grejer då SS10 och 11 va analoga! Men tråden verkade finnas kvar på Robot 55!
Skall kolla litet mer på min bloggbild om den duger i den nya fattningen!
/B
Erik Madsen 2023-11-08 19:21
Hej Peter. Ja, det har jag också gjort, men det fungerar bara när man använder "Bred layout" och INTE "Ny bred layout" som jag ser det.
Vänliga hälsningar. Erik.
syntax 2023-11-08 23:13
Jag använder Ny bred layoute. Om man klickar på plus på en stående bild, så ser man hur den är gjord.
Kul historia och snygg bild. Bra med ögonkontakten. Det finns mycket att läsa där
/H