The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6283 // Dressincykling på Dellenbanan gav mersmak!

Tidig morgon på Delsbo station

Och dagen efter med litet eftertanke, så va dressincykling på Dellenbanan en mycket kul upplevelse! Nu e den här cyklingen inte ett så himla dramatisk äventyr, men några saker att tänka på tog jag med mig till nästa gång!

.

Man kan även väga sig innan turen, för att se om man har gått ned litet efter turen! Fin service på stationen! ;)
Och dressincykling skall man nog göra före eller efter semestersäsongen! (Det kan bli trångt vid vissa avgångar på sommaren) Och som sagt, cykelbyxor är bra att ha! Och även bra skor för cykling/gång! Och matsäck såklart!

.

Det är upplevelser och motion samtidigt! Att skjuta cykeln över en bit grusväg ingår också! Tycker att en enkeldressin, där en trampar och en sitter bredvid på bänk e bäst! Som den här dressinen på bilden! Man kan prata med varandra bättre då, även om man måste höja rösten litet, för det låter när man åker!

.

Och tunnlarna är inte så dramatiska som någon tidigare påstått! Så visa den här bilden för barnen så blir dom lugnare!

.

Här är en av utgångspunkterna för Dellenbanan! Stationshuset i Delsbo! Fik/Bistro finns även i huset! Och som sagt, att göra den här cyklingen litet utanför semestersäsongen e nog bäst!

.

Och som sagt, kul var'e! Fick påminna om att det va min tur att trampa!

/Bengan

Inlagt 2023-07-24 08:23 | Läst 537 ggr. | Permalink

"Hej Bengt. Interessante indlæg om udnyttelsen af de nedlagte jernbaner. Det er også noget, som man gør her i DK. Jeg har dog ikke prøvet det. Med mange venlige hilsener fra Erik."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt.
Interessante indlæg om udnyttelsen af de nedlagte jernbaner.
Det er også noget, som man gør her i DK. Jeg har dog ikke prøvet det.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Benganbus 2023-07-24 22:07
Tack för det Erik! Det här e ju ett nytt ämne för mig men förstår att man åker dressin även i andra länder där det finns spår kvar! Spännande som sagt!
Mvh från Bengan
Var dressinen tungtrampad? Det är ju inte backigt, men rälsen gammal och själva dressinen kanske inte i absolut topptrim.

Jag tycker tunnen på bilden ser dramatisk ut!
Svar från Benganbus 2023-07-24 22:01
Dressinen va i bra skick och rullar ganska lätt men väger en del! Det e ju passagerare också! Det tar på krafterna efter ett tag! Sannolikt beroende på att jag startade i för högt tempo också! :) Det kan även gå mycket svagt uppför ibland och det märker man direkt! Vi höll på att spåra ur i en växel då dressinhjulen inte har en så tydlig inre fläns som ett vanligt tåghjul! Men ändå, mycket intressant och kul! Det skall finnas en dressinbana nära Roma på Gotland! Inte så lång, men ändå! :)
/B