The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6239 // I dag skall jag vara illusionist med en Fujikamera och ett Leicaobjektiv! :)

"En illusion är en falsk uppfattning av verkligheten, ofta orsakad av flertydliga sinnesintryck. En illusionist är en person som i underhållningssyfte utför trolleri men som medger att detta är just en illusion, till skillnad från häxor, siare med flera som påstår sig utöva magi med övernaturliga effekter. Illusioner kommer från något i den verkliga omgivningen medan hallucinationer skapas helt och hållet av hjärnan. Illusion är ett relativt vanligt symptom vid konfusion medan hallucinos är ett centralt symptom vid psykos. Illusionen kan också handla om uppfattning om hur vi kan veta att något existerar eller om ens världen existerar. Det är vanligt inom filosofi och existensialismen."  (Wikipedia)

Här ovan är den tekniska utrustningen i ämnet!  Summicron 50 mm med en Fujiadapter på Fuji X-E1! (Fattigmans digitala Leica)
Med filminställningar, så det skall se ut som om bilderna är tagna med riktig film, som är min hemlighet! Hemligheter är inget ovanligt för illusionister! ;)

Och illusoriska bilder bör komma i eftermiddag! 
Mittåt, det har kommit litet grus i tankemaskineriet, så bilder dröjer! ;)

/Bengan

Inlagt 2023-06-11 11:09 | Läst 565 ggr. | Permalink

"I dag blir det alltså MYYYYCKET bättre bilder tagna, uteslutande beroende på objektivet? Eller… kanske är objektet det viktigaste?"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
I dag blir det alltså MYYYYCKET bättre bilder tagna, uteslutande beroende på objektivet? Eller… kanske är objektet det viktigaste?
Ronny och Stefan hävdar att man ska ha leicagluggar på Leicahus och Fujigluggar på Fujihus så de så.

Trevlig sommar
Bengt-Åke
Sven Blomquist 2023-06-11 16:02
Ni har troligen rätt! Gluggen skall ju samspela med huset.