The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6236 // Analogt

Stadsbiblioteket på Sveavägen i Stockholm!

/Bengan

Inlagt 2023-06-09 21:49 | Läst 437 ggr. | Permalink

"Här länk till beskrivning av biblioteket: https://biblioteket.stockholm.se/artikel/stadsbiblioteket-av-gunnar-asplund Jag förstod mig som barn inte ett dugg på relieferna och inte heller inredningen i barnavdelningen. Textförfattarna tycker att Iliaden, de där högrelieferna ovanför dörrarna med sina krigande figurer och Dardels tavla är synnerligen lämpliga. Jag tyckte och tycker om vuxenavdelningen men undrar fortfarande över barnavdelningen, Elsa Beskow hade passat bättre tycker jag. ."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Här länk till beskrivning av biblioteket:

https://biblioteket.stockholm.se/artikel/stadsbiblioteket-av-gunnar-asplund

Jag förstod mig som barn inte ett dugg på relieferna och inte heller inredningen i barnavdelningen. Textförfattarna tycker att Iliaden, de där högrelieferna ovanför dörrarna med sina krigande figurer och Dardels tavla är synnerligen lämpliga. Jag tyckte och tycker om vuxenavdelningen men undrar fortfarande över barnavdelningen, Elsa Beskow hade passat bättre tycker jag. .
Svar från Benganbus 2023-06-09 23:25
Tack för intressant länk!
Jag läste nog mest Teknik för Alla och liknande när jag va där på 1940 och 1950-talet!
/B
Ps. Vad tycks om bilden, som e tagen i förra veckan! ;)
Måns H 2023-06-10 00:30
Bilden: Inte så dum alls. Killen i trappan verkar ha påverkats av något, förhoppningsvis arkitekturen. Korresponderar på nåt sätt med reliefen. Tittar på samma sätt som relieffiguren som håller upp ett barn. Gråskala: Bra.

Teknik för Alla hade en serie Buck Rogers. I ett avsnitt höll kontinenterna på att översvämmas p g a nåt klimatskifte. Stora maskiner byuggde fördämningar av Metalloglass. Jag har försökt leta reda på den där strippen på nätet men inte lyckats. Tror den ingock oi nån framtoidsresa till 2400-talet.

Det där med att glänta på brunnslocket: Kring 1953 fick jag in första egna artikeln i TfA! Ritning på ett modellplan jag konstruerat och byggt.