The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5956 // Inga nyheter, eller så är det bra nyheter! Och om Leica såklart!

Hornsgatan   (Leica M6)

Alltså, ännu inga nyheter vad gäller framkallning av bilder! Vare sig digitalt eller analogt! Jag tror ändå jag vet var de här framkallningsgrejerna ligger som jag behöver! Så senare i dag eller i morgon skall jag nog leta fram dom! :) Det e bara iPhonen som just nu funkar för dagsredovisningen!
Vad gäller redovisningar! Förr i världen, för väldigt länge sedan, så skrev man ofta en uppsats i skolan när man kom tillbaka efter sommarlovet! Det blev en slags redovisning av vad familjen gjort under sommaren! Mer dataljerad beskrivning gjorde man sedan IRL när man träffades!
Numera kan man redovisa oftare, även dagligdags, eller ännu tätare via nätet! Så vänner vet vad man nyss gjort och nyss ätit! ;)

Men nu e jag plötsligt tillbaka några år i tiden liksom, jag fotar, men bilderna ligger kvar i kameran tills jag kan "framkalla!" ;) Visst e det litet ovant, men ändå inte! Back to Basic liksom! Ger kanske litet mer eftertanke i fotandet, så tycker jag i alla fall! Om nu eftertanke är bra i fotografi!

Men som sagt, iPhonen finns och fungerar för dagsbloggar typ! :)

Vad annat Back to Basic, så bör den nytillverkade "billigare" Leica M6:an komma i nästa vecka vad jag fattar! Billigare, tja, allt beror ju på vad man jämför med!
https://leicarumors.com/2022/10/11/new-leica-summilux-35mm-f-1-4-v1-steel-rim-lens-reissue-rumored-to-be-announced-next-week-with-the-m6-camera.aspx/

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-10-12 07:45 | Läst 545 ggr. | Permalink

"Apropå att berätta vad man ätit; jag har förstått att mat måste vara svenska folkets huvudintresse. På facebook så klart, men det finns ju snart inte ett enda TV-program utan matlagningshörna. Jag bara väntar på att det ska dyka upp sådana i Rapport och Vetenskapens Värld också... Så finns det ju alla program som bara handlar om matlagning, bakande, kockar som lagar "udda" mat osv. Massvis finns det att välja bort!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Apropå att berätta vad man ätit; jag har förstått att mat måste vara svenska folkets huvudintresse. På facebook så klart, men det finns ju snart inte ett enda TV-program utan matlagningshörna. Jag bara väntar på att det ska dyka upp sådana i Rapport och Vetenskapens Värld också... Så finns det ju alla program som bara handlar om matlagning, bakande, kockar som lagar "udda" mat osv. Massvis finns det att välja bort!