The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5844 // Early morning in Universe!

Rogen för en fyrtiofem år sedan! Rogen ligger faktiskt på gångavstånd från Grövelsjön om man så vill!

Och vad gäller Universum, så är det en bra morgon! Nybryggt kaffe, via Melittatratt rakt ned i kanna, nybakt bröd från i går, kaminen knäpper, och så har jag en vacker utsikt över en myr! Det enda som ev. kan störa en liten aning, det är att behöva läsa DN via dator! ;) Men man kan inte få allt här i livet!

Efter att ha läst DN så skall jag titta på kartan! Sverige eller Norge i dag? Vädret ser bra ut, aningen litet vind, men då ofta inga mygg, men vi har inte sett några mygg ännu, dom kanske finns nere i björkskogen! Att titta på en karta är spännande! Det blir en resa i fantasin innan "resan!"

Och vad gäller kläder i fjällen, dagens fjällkäder är en sak för sig! Men det är nog som det mesta, med bra marknadsföring skapas osäkra konsumenter! Och då behöver man ofta mer än vad som behövs! Och med våra kameror är det nog samma sak!

Och det blir en del att läsa i fjällen, men vi har Tv! Har med mig Beowulfkvädet av Bo Gräslund och Klimatkatastofen (Om Rökstenen) av Henrik Williams! Läsning sker bäst på eftermiddagen, för när jag gått till sängs och börjar läsa, så blir texten snabbt oläsbar! ;)

Efter att nu ha läst DN, så bläddrade jag litet på nätet och hittade en bra sammanfattning om Capa-kameran, Contax II alltså!
Det är Rick Oleson som skriver! "Contax II: It Didn't Get Any Better Than This"
http://rick_oleson.tripod.com/index-23.html

Nog för nu, packning för dagsturen väntar! Vandringar blir ofta även samtalsturer!
Att samtala IRL är viktigt! Även för relationen!
/Bengan

Ps. Vad gäller bilden från Rogen, så är några av våra stuggrannar fiskare och vi pratade om Rogen igår!

Inlagt 2022-07-07 07:27 | Läst 733 ggr. | Permalink

"Fint där uppe! Rogen är en vacker sjö. Mitt minne: vi hade åkt skidor från Fjällvattnet i april och satt och fikade med bar överkropp mitt ute på sjön, vindstilla. Låter som ni har det bra däruppe! Hälsningar/ Björn"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint där uppe! Rogen är en vacker sjö. Mitt minne: vi hade åkt skidor från Fjällvattnet i april och satt och fikade med bar överkropp mitt ute på sjön, vindstilla. Låter som ni har det bra däruppe! Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2022-07-07 23:04
Tack Björn, vi har det bra! I dag över till Gammeldalen i Norge, till en nedlagd fäbod vad jag förstår! Intressanta markeringar på några käppar vid utfarten av fäboden, sannolikt markeringar för något! Vi är inte klara vad det betyder! Spännande i alla fall! /B
Mysigt. Besökt området flera ggr men inte vandrat mellan tännäs och grövelsjö. Såg myskoxe och rovfåglar över fjällvattnet.
Vart vandrar ni? Spännande
/N
Svar från Benganbus 2022-07-07 23:08
I dag en liten eftermiddagstur förbi Valdalsbygget till Gammeldalen för en fika! Blåsigt, men vi hittade lä!
Folktomt efter Valdalsbygget!
/B