The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5852 // Kaffet verkar kallna fortare i fjällen! Och så om Leica Standard!

Bild tagen med Leica Standard!

När jag sitter och läser den digitala DN så tycker jag kaffet kallnar fortare än då jag läser pappers-DN! Jag undrar vad det kan bero på? Nåja, inget är i alla fall som att läsa DN på papper! Allt ligger då stilla på DN-sidan, och eftertänksamheten ökar ofta under läsning! Men som sagt, det här med kaffet blir jag inte riktigt klok på!

I går va det som sagt, komfortzonsprövande! Man måste pröva saker, annars får man inget veta! Vad gäller att få veta, så träffade vi i går en fotograf ute på fjället som hade jobb för ett näraliggande Storsätra fjällhotell! Hon skulle fota olika vandringsleder samt en del miljö inne på hotellet! Tidigare mötte vi en familj och mannen i familjen frågade, "är det en Leica du har?" Trevlig fråga som jag såklart fick ge ett välutvecklat svar på! ;)

För övrigt under de här vandringarna så blir det både tystnad och samtal! Ofta en slags tystnad och samtal som man sällan kommer till i en annan miljö, typ stadsmiljö, så kan jag uppleva det i alla fall!

.

Vad gäller Leica Standard, så gäller läsglasögon vid inställningar och en ev. filmladdning! Alla siffror på Leican är mycket vackert gjorda, men små! Och jag förstår vilken sensation den här kameran blev för 1920 och 1930-talets fjällvandrare, för alternativen var stora och klumpiga kameror! Men som sagt, bilder kommer inte fram direkt ur en Leica Standard, som direktbildskamera har jag en iPhone!

Ny dag, nya äventyr! :)

/Bengan

Ps. I natt va det + 6 grader, nu är det varmare, + 9 :)

Inlagt 2022-07-14 07:53 | Läst 759 ggr. | Permalink

"Jag tror Björn har koll. Det tar helt enkelt mer tid att läsa på en skärm. Parallell: På papperstiden ritade vi arkitekter på tunt papper med blyerts. För att korrekturläsa ritningen beställdeman en papperskopia med rejäl kontrast. hitta rit- och möjligen stavfel och rättade innan man skickade den till kunden. Även kontorets örnögde kvalitetsgranskare, Arne Borg, behövde papperskopian."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt,
Det är en komplett kamera detta. Liten och smidig.
Efter den kameran konstruerats så borde blivit lag på att inga andra kameror fick tillverkas.
Ha en fin dag
Bob
2022-07-14 08:21   Bengt Saltö
Jag har en M10 R, men får också samma fråga. Är det en Leica du har. Fint bild, bra skrivet!
2022-07-14 08:52   Björn Adelly
Det är med digitala DN som med Leican. Små bokstäver. Det tar längre tid att läsa därför tycker du att kaffet kallnar fortare.
Jag tror Björn har koll. Det tar helt enkelt mer tid att läsa på en skärm.

Parallell: På papperstiden ritade vi arkitekter på tunt papper med blyerts. För att korrekturläsa ritningen beställdeman en papperskopia med rejäl kontrast. hitta rit- och möjligen stavfel och rättade innan man skickade den till kunden. Även kontorets örnögde kvalitetsgranskare, Arne Borg, behövde papperskopian.
Några av er e nog på fel spår vad gäller kaffe som kallnar vid digitalläsning av DN! Att läsa DN digitalt tar längre tid då man störs av ovidkommande saker som dyker upp i ögonvrån hela tiden! Kallas för reklam! :) :)
B)
Måns H 2022-07-14 13:16
Innan Adblock var Internet bitvis outhärdligt. Jag tejpade fast kartongskivor för att slippa blinkandet. Tack David Elmfelt som tipsade mig om Adblock.

(Jag gillar egentligen reklam, särskilt det konsthantverk som förekom en gång i tiden, men då den blinkar och vrålar ...... näe!)