The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5850 // Allt är relativt, som han Einsenstein sa, eller va han nu hette!

Åtta år gammal Grövelsjöfjällbild med en tuggmotståndskamera!

Och vad motsvarar nio kilometer i fjällteräng om man jämför med att gå på platten! Bra fråga va! I hyffsad fjällteräng så är ju marken ofta ojämn, stenig, kanske även kuperad och ibland litet till! Så det känns i alla fall jobbigare att gå i fjällen nio kilometer än nio kilometer på plan stadsmark! (Varför jag tar nio kilometer så e det vårt dagssnitt just nu! Snittet för våra halvdagsturer alltså) Jag skulle väl gissa att nio kilometer i lagom svår fjällterräng, vad lagom svår fjällterräng nu är, kanske motsvarar en 12 till 15 kilometer på planmark! Tror jag!

I går va det i alla fall litet för varmt och även sydvindsblåsigt på kalfjället, så det va litet knepigt att hitta ett bra fikaläge! Bra fikaplats e viktigt! Men det gick efter ett tag! Det skall vara lagom vind, inte för litet vind, för då blir det för varmt och även risk för knott! Så det e inte bara att slå sig ned om man skall fika i fjällen! ;)
Och det är ovanligt litet vatten i Grövelsjöfjällen i år! Vi jämför med tidigare år, c:a femton år tillbaka!

Idag risk för åska framåt tolvtiden, och när det åskar, då skall man inte vara på kalfjället! Tips alltså!  Så det blir en liten morgontur innan!
Och igår fuskade jag litet, använde en Fuji X100S! Och visst e X100 praktisk och oerhört lätt att fota med och tar mycket skarpa färgkort!

Vad gäller framtiden och "fjällvandringar", så tror jag man kommer att använda en fyrhjuling, en cabriolet såklart, som är självkörande! Man har lagt in rutten när man fikade på morgonen, efter förslag från AI, och sedan e det bara att sätta sig och njuta under färden med en drink i handen! Kardanupphängd kamera väljer snygga fjällmotiv själv! Sänder även filmat i realtid till kompisar och vänner så dom vet var man är och vad man gör och även vad man äter och dricker! :)
Vilken Brave New World som väntar! Eller vi e nog nästan redan där, om jag tänker efter litet! ;)

/Bengan

Ps. Och visst är, som jag sagt tidigare, X100s en fantastiskt lättjobbad kamera, även om X100S är en gammal kamera! Men jag väljer nog en "svårare" kamera i dag! Kanske kameran på bilden ovan! Kanske sa jag! ;)

Inlagt 2022-07-13 08:06 | Läst 1063 ggr. | Permalink

"Hej, En drönare med AI kommer snart för pensionärer. Den hittar också till en akut-robbot med operativ AI efter kroppsskanner. Ljusnande framtid Bob"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
En drönare med AI kommer snart för pensionärer. Den hittar också till en akut-robbot med operativ AI efter kroppsskanner.
Ljusnande framtid
Bob
Om du lever tillräckligt länge behöver du nog inte fotografera heller =)