The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5550 // Den bästa tiden e nu, och så en av mina favoritförfattare!

Det här är en fin stund det här, att kunna sitta och läsa morgontidningen med kaffe och en smörgås på morgonen! Knappt ett ljud hörs, varken inne eller ute! Jag går ofta upp runt halv sjutiden för det här! Nu kanske någon undrar, varför gå upp så tidigt när du e ledig? För att det går! ;)

Hittar en av mina favoritförfattare i dagens DN, Sven-Erik Liedman!

.

Gillar uttrycket, "Bildning - en oändlig historia"

För övrigt så är det Tårtan i dag, och så fortsätter jag att fotografera med Contax G2, trots att jag inte har en Planar 2/35 mm! Men jag har sett på ebay att dom finns för strax under fyra tusen! Så vi får se!

/Bengan

Inlagt 2021-11-03 08:01 | Läst 798 ggr. | Permalink

"Jag gillar idéhistorik och inte minst Liedman. Missade hans inlägg, ska kolla, tack för tipset."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt,
Detta med oändlighet är så svårt att gripa för en ändlig människa. Inte ens med geologisk tidsskala finns ju oändlighet. Vi kan ju samla fossil som är 600 miljoner år gamla i Skåne.
Lika fullt är det ju så att det matematiska begreppet oändlighet finns och går att använda i beräkningar. Men redan när man säger att något går mot oändligheten så knyter sig ju intellektet i tolkningsförsöket.
Nu kan det vara så att mitt grundarbete är för dåligt. Mycket sannolikt.

Så alla njut av oändligheten.

Hälsa till tårtan
Bob
Javisst, och till "riktiga friskolor" hör då SSHL och Lundsberg. Båda två ägs och drivs i stiftelseform, men eleverna som i huvudsak går där gör att de ändå storligen provocerar samma personer som är motståndare till friskolor. Man kan kanske också notera att det går att gå som externat/dagelev på båda två. Ideologiskt motiverat hyckleri, skulle jag vilja kalla det.

Förut fanns för övrigt riksinternatet Grennaskolan också. Det var dyrt det också, för internat kostar helt enkelt mycket pengar att driva med svenska personalkostnader och alla byggnader, men det intressanta här är förstås att den skolan ägdes av kommunen. Den drevs i aktiebolagsform och inte som stiftelse. Är inte det ironiskt?
Jag gillar idéhistorik och inte minst Liedman. Missade hans inlägg, ska kolla, tack för tipset.