The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5314 / Allt annat än full öppning e fegt! ;)

Tog en bild med en Zorki-optik på bländare 1,5 i går kväll! Nu e det här ingen äkta Zorki-optik utan en Zeiss-optik, men det bör gå lika bra! Å inte e det analogt fotat heller, där det egentligen behövs ljusstyrka! Utan bilden e tagen digitalt, där det inte behövs så mycket ljusstyrka på optiken, för det finns nästan obegränsad ISO i en digitalkamera! Det e en konstig fotovärld, och allt ska vara så himla skarpt också, för det verkar mest vara ytan man tittar på! ;)

Men jag tycker att den här Zorkioptiken, ursäkta, Zeissoptiken va det ju, den funkar bra även på en digitalkamera! Egentligen e det en äkta retrooptik, för optiken är från 1945, och sannolikt SC! Och de retrogluggar man gör numera och kallar dom för retro, de e inte så mycket retro invändigt, utan mest retro utvändigt! Utseendet utvändigt e viktigt! ;) Digitalkameran som bilden här e tagen med e faktiskt litet av retro den med, kameran kom 2012! Fuji X-E1! :)

Hur som helst, bilden är tagen i en skumt belyst hall på bländare 1,5 och med ISO 2000 och 1/60-del! Problemet va att ställa skärpan, manuellt alltså, på en människa som inte sitter riktigt stilla! Smygfoto liksom! Men jag siktade på ögonfransarna! För skärpedjupet e mycket, mycket kort! Och så svartvitt och jpg såklart! ;)

/Bengan

Inlagt 2021-03-03 16:36 | Läst 970 ggr. | Permalink

"Hygglig bild som ser gammaldags ut. Trött skärpa utan fokus. Men trevlig att utan digital superskärpa."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hygglig bild som ser gammaldags ut. Trött skärpa utan fokus. Men trevlig att utan digital superskärpa.
Svar från Benganbus 2021-03-04 19:34
Superskärpa e onödigt! ;)
/B
Riktigt läckert!
Göran
Svar från Benganbus 2021-03-04 19:33
Tack för det Göran!
/B