The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4501 / Kameran ljuger!

Även om det ser ut som jag håller på att somna här på bilden! De e inte alls så! ;) Men för övrigt så e det som vanligt när man inte e riktigt vaken, så tar någon min kamera och tar en bild! Å här blev det på mej! Kameran va Leica IIIf med en Sonnar 1,5/5 cm! Optiken kan även vara en Zorkij från 1949, men det e ju en Sonnar det med! Och filmen e Tri-X, exponerad efter 800 ASA! Framkallad i D-76 under åtta minuter! Yes i sista sköljen! Å kornet syns på bilden va? Det e något visst med det analoga, och speciellt med Tri-X! :)

Så vare med det!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Inlagt 2019-02-12 19:30 | Läst 1247 ggr. | Permalink

"Den där looken känner jag igen, timmen efter lunch i en mörk aula och en seg föreläsning."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
De blev fint!/ Björn T
Den där looken känner jag igen, timmen efter lunch i en mörk aula och en seg föreläsning.
Visst var det kul med det analoga, men det är kul med det digitala också...;-)

Kombinationen Tri-X, D76 och Leica (på 70-talet) gav ett resultat som mina kompisar med Nikon och Canon inte kunde åstadkomma - det var något med kontrasten eller vad det var... Eftersom Leicakameran egentligen bara var en filmhållare ( i motsats till idag) så var det väl objektiven som gjorde skillnaden.

Kan sakna kornet i bilderna tagna med Tri-X, det gav en struktur åt bilden, speciellt när det gällde porträtt. Det går att skapa någon slags illusion av det kornet i PS och program som Silver FX, men det blir ändå inte riktigt detsamma tycker jag

/T