The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3972 / Kan man äta för mycket grönsaker? "En som aldrig frågat förr" ;)



Idag blir det litet "mobiltelefonkommunikation"!  Ni vet den där kommunikationen då man fotar maten man äter, fotar matstället, fotar drickat och så en utsikt, gärna från utlandet! ;)

Här blir det bara från matbordet hemmavid! Men hemmavid e inte så dumt det heller! Man tager det man haver sa Kajsa Varg! :)

Först en bild på maten med innehållsförteckning! Amarillo, vatten, vitkål, soya, inlagda torkade tomater, sugar snaps (sockerärtor) kikärtor, röda linser, röd paprika, kidneybönor, rågmäsk, rödlök, hirsflingor, persilja, vitlök å så litet kryddor! (Kryddor som också e gjorda av grönsaker) De va väl i stort det som va med i middagen i dag! (Tänkte försöka ta en bild på matsällskapet också, men det blev nobben)

Å då e som sagt följdfrågan, kan det bli för mycket grönsaker? Å för litet näring?
Jag menar, tex om man skulle börja träna litet?

Annars rätt lugnt, Fuji X100 klarar funktionellt att hänga utanför jackan i en timme även när det blåser och är -3! Eller  e det jag som e onödigt orolig för batterikameror i litet kyla?
/Bengan

Ps. De va litet för mycket kamera vid matbordet, tyckte matsällskapet! Får väl skaffa en mobiltelefon att fota med i stället! ;)

Inlagt 2017-12-10 19:40 | Läst 1198 ggr. | Permalink

"Det är bara människor och annat levande som fryser mer när det blåser. För kameran är det -3° vare sig det är vindstilla eller orkan. Och grönsaker är bara bra! /Thomas"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2017-12-10 20:28   Hans I Jonsson
Hej Bengt!
Svaret är nej. Det kan inte bli för mycket grönsaker.
Först en gemensam utgångspunkt. Näring är de mikronutrienter (som vitaminer och mineraler) som vi bara kan få från växtriket. Precis som de växtätande djuren.
Näring betraktat som energi-innehåll gör att vi får äta mer av det goda från växtriket.
Väljer matfantasten att käka muskler, inälvor och ägglossningar från andra däggdjur samt dricka modersmjölk från ko och get behöver de äta mindre mängd. Med processade sockerarter och vitt mjöl blir standardkosten mera energirik. För att inte tala om den tiodubblade fossila energiåtgången för att framställa käket.

Bättre då att äta ”grönt” både av folkhälsoskäl och av miljöhänsyn. Å slippa medverka i dödandet av kännande varelser som inte vill dö.
/H
Svar från Benganbus 2017-12-11 14:59
Det är en konstig värld vi lever i! Vi klappar våra hundar, men slaktar och äter våra andra "husdjur"!
Å andra sidan, man äter hundar på vissa ställen i Kina!
Vet inte vad det här kommer ifrån, köttätandet! Vår mag och tarmkanal e inte riktigt gjord för köttdiet!l Även om vi hjälpligt klarar det med hjälp av olika former av tillagning!
Men det finns industrier/företag/pengar bakom det här köttätandet! Å då står vi oss ofta slätt!
/B
Nej, men det som inte finns med i din "innehållsförteckning" är fett. Antagligen fans det lite olja med någonstans. Kroppen behöver faktiskt även fett och om du börjar träna kanske du behöver en gnutta mer fett om du inte vill gå ner i vikt. Inga problem att få från växtriket heller.
Hälsningar Lena
Svar från Benganbus 2017-12-11 14:42
Olivoljan e alltid med! Den e basen liksom, glömde bort att nämna den! :)
/B
Det är bara människor och annat levande som fryser mer när det blåser. För kameran är det -3° vare sig det är vindstilla eller orkan.

Och grönsaker är bara bra! /Thomas