The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3668 / Min fru fick en sten i munnen när hon tuggade på en vegbiff! Äventyr på en lunchrast alltså! :)



Å då kontaktade jag tillverkaren såklart! Men det skulle jag inte gjort enligt Konsumentverket! Men nu va det redan gjort, och Nestle/Hälsans kök tog emot den lilla stenen som min fru bitit på! Men efter en månad hade jag inte fått nå't svar, utan bara: "tack för att du väntar"  från Nestle i norra Tjeckien eller från Kibbutsen Lohamei HaGetaot ­belägen vid Haifa i norra Israel. (Så står det på förpackningen i alla fall)

Fattade då att Hälsans kök, som jag tyckte lät så himla svenskt, inte e så himla svenskt! ;)

Så ett konsumettips, kontakta inte tillverkaren om du biter på en sten i färdigmaten, utan gå till butiken! Så nu går jag till butiken med ett antal mail och bilder på stenen!

Men min fru sa, ta för jösse namn inte de här Quinoa-biffarna en gång till!
Traumatisk antagligen!

/Bengan

Inlagt 2017-03-14 09:40 | Läst 1704 ggr. | Permalink

"De e bra för matsmältningen med lite grus, fråga vilken höna som helst ;) Det kanske är en oslipad diamant? Mv/G"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det kan alltså vara farligt att vara vegetarisk i sin kost. Kunde man inte tro. Androm till varnagel, alltså.
//GöranR
Svar från Benganbus 2017-03-14 12:03
Fabriksgjort e alltid riskfyllt!
När jag gör egna biffar av rivna potatis, morötter, purjolök, kikärtor, rödbetor med olivolja och kryddor vispat ihop i två eller tre ägg, så e risken mycket, mycket mindre! Nästan obefintlig! :)
Och vad gäller annat vegetarisk och gott, vin alltså, så e det också ganska säkert vad gäller småsten!
/B

Ps. Men vem vet, man kanske måste börja sila vinet snart också! ;)
Vi konsumenter blir lurade på det mesta. Det närproducerade kommer inte så särskilt nära ifrån. Renkorven innehåller inte så mycket ren. Leverkorven innehåller väldigt lite lever, utan mest samma råvaror som i falukorven. Allt går att sälja med mördande reklam, även lagom söt konserverad gröt.
Sten
Svar från Benganbus 2017-03-14 11:56
Det här stämmer nog tyvärr! Å det känns tråkigt!
Vare sig det e mat, PPM-fonder, skolor, telefonabbonemang osv! Så länge det finns vinster att göra, och kontrollen är svår att göra eller är dålig, så går pengarna före då det ofta e låga risker att bli upptäckt!
Näraliggande butiker, hantverkare osv, som är på orten där man bor, sköter sig ofta bättre då vi vet var dom bor! ;)

Men att följa kontrollen av Vegbiffar tillverkade i Tjeckien, och sannolikt försöka kontrollera råvarorna till de här biffarna, råvaror som sannolikt inte kommer från Tjeckien, lycka till!

Och jag kan tycka, jag som arbetat inom en kundservicefunktion en gång i världen, de e att man jobbade aningen klumpigt vad gäller mitt ärende hos Nestle! Och drar då såklart på sig en massa extra arbete!
/B
Jo du, inte alltid lätt att få rätt. Har eget minne för ett antal år sedan: Skar en tjock skiva grovbröd av Pågens bröd, fick en spik i gommen! Jag frågade en som jobbade i bageriet och jo, det var ombyggnad av innertaket under pågående produktion. Så då ringde jag bageriet som konsekvent stenhårt förnekade allt.
Svar från Benganbus 2017-03-14 13:19
Jag har haft en hyffsat bra kontakt med Nestle kundservice i ärendet, men en alldeles för långsam och ganska oproffsig kontakt! En kundservicefunktion e ett viktigt ansiktet utåt för ett företag!
Som även kan hindra bloggare från att blogga! ;)

Nu vet dom om det här, så nu får vi se vad som händer framöver!
/B
Ja, men där besannades mina farhågor, det är farligt att vara vegetarian. ;)
Fast morötter är ju gott förstås.
Svar från Benganbus 2017-03-14 15:49
Å näringsfattigt kan det vara! :) Vi fick den frågan för trettio år sedan, "men hur får ni i er näring utan kött?"
De kanske e dags å kolla de nu innan det e försent! ;)
/B
De e bra för matsmältningen med lite grus, fråga vilken höna som helst ;)
Det kanske är en oslipad diamant?
Mv/G
Svar från Benganbus 2017-03-14 15:46
Nu blev jag litet nervös, varför sände jag i väg stenen? ;)
/B
Se där, man skall inte lämna ifrån sig bevismaterialet. Det fick jag lära mig när jag besökte ett lunchställe i Sundbyberg på 70/80-talet. Satt och åt kalvsylta när det tog tvärstopp och ut spottade jag en 9mm gevärskula (tjuvskytte-ammunition ?) och skall kanske tillägga att jag klarade tänderna. Hur som helst. när jag klagade och fick ny mat var man samtidigt snabb att ta hand om kulan. Jag gjorde bort mig ordentligt men det kommer aldrig att upprepas;)

/Stephan